Finalist i Årets IBA Praktik 2023

Energibundet Mie nominerer sin praktik for at give noget tilbage

INDSTILLING: Mie trækker sin praktikvirksomhed HR-ON i Odense med ind i finalen i Årets IBA Praktik. For efter at have indstillet sit 12-ugers praktikophold hos virksomheden, i forbindelse med sin uddannelse i Entreprenørskab og design, er beskrivelsen af praktikopholdet gået videre blandt årets fem bedste. 

En god portion selvtillid og en bedre evne til at argumentere for sine holdninger. Det er bare noget af det, som 24-årige Mie har fået ud af at være den første IBA-praktikant hos software virksomheden HR-ON. Som "content creator" har hun givet virksomheden en menneskelig stemme gennem TikTok og Instagram.

I de første otte uger af sin praktik fik Mie HR-ON på TikTok. Med jordnære videoer om virksomhedens arbejdsmiljø fik softwarevirksomheden hurtigt  655 følgere og blev især kendt på én video, hvor Mie godmodigt "driller" sin lattermilde Manager, Mathilde. Den video fik hele 1.5 millioner "views" fra især amerikanere.

- Fra første dag har jeg været en del af holdet. Der er blevet gjort plads til mig og mine inputs er blevet hørt, skriver Mie i sin indstilling af HR-ON.

Mie skal argumentere for sin viden

Hun fortæller, hvordan hun selv er blevet udfordret på sin store viden om de sociale medier. Hun har derfor skulle researche meget dybere for at kunne argumentere for, hvorfor hun netop tror, at grafikken vil virke på en bestemt måde, eller videoen give folk lyst til at se den.

- Jeg har gravet mig ned i målgruppeanalyser og har for eksempel lavet statistikker over, hvem der klikker og liker et bestemt af vores opslag. For hvad liker de ellers andre steder? Så på den måde har jeg lært vores følgere at kende, så jeg kan begynde at sige, hvad de kan lide. Samtidig har jeg lært, at det er ok at stå fast på noget, som, jeg virkelig mener, vil virke.

Her viser Mie diplomet for at være gået videre til finalen i Årets IBA Praktik. Et diplom som grundlægger Ali Cevik (foto) bliver ekstra glad for, fordi han er så stor tilhænger af praktikophold. Diplomet skal op og stå sammen med de mange andre flotte priser, som virksomheden har. 

Ros fra både chef og praktikantvejleder

Virksomhedens grundlægger, Ali Cevik, har mange praktikanter og studentermedhjælpere blandt de cirka 50 ansatte i virksomheden. Han er pivstolt af at være finalist til Årets IBA Praktik, og før han for 11 år siden etablerede virksomheden HR-ON, arbejdede han i 15 år med at koble nyuddannede akademikere med jobs i virksomheder. Så han roser erhvervsakademiernes indbyggede praktikophold, fordi det både giver de unge vigtig erhvervserfaring og virksomhederne nye input:

- 60-70 procent af vores fastansatte medarbejdere her i HR-ON er startet i vores virksomhed på den måde. De unge kommer med både inspiration og gejst, som vi har brug for, siger Ali Cevik.

Pæne ord om Mies måde at komme ind i teamet på kommer der også fra Mies praktikantvejleder og teamkoordinator Mathilde:

- Mie er en rigtig professionel og glad pige, som forstår at engagere hele teamet med sin positive energi. Hun har fra begyndelsen været godt klædt på til at prøve noget af her hos os, roser praktikantvejleder Mathilde Majlund, der er Marketing & SoMe Manager i HR-ON.

På HR-ONs kontor bliver der grinet en del

Mie fortæller, at HR-ON er en unik arbejdsplads med et særligt medarbejdermanifest, hvor alle arbejder i selvstyrende teams, og at hun synes, at det har været inspirerende at være en del af den frie måde at planlægge sin arbejdstid på.

- Jeg kan jo se, hvordan mine kolleger med små børn går tidligere og så i stedet logger på og arbejder om aftenen, når børnene er puttede, siger Mie, der samtidig har lagt mærke til, at mange af hendes kolleger faktisk vælger at komme ind og arbejde sammen på kontoret i dagligdagen, selv om de kunne arbejde hjemmefra:

- De nyder at være sammen, spille bordtennis i en pause eller at sparre med hinanden om opgaverne. Man kan roligt sige, at der bliver grinet en hel del her.

Successen på TikTok blev fejret med konfettirør og champagne

Da TikTok videoen, som viser det fuldstændig flade hierarki, som HR-ON har mellem ledelse og medarbejdere, ramte 1.5 millioner views, var Ali med til at fejre det med champagne og konfettirør. Sejren var med til at styrke det sociale på kontoret.

Siden har HR-ON dog lukket sin TikTok konto på grund af usikkerheden omkring det sociale medie, men de gode videoer om det, CEO Ali beskriver som værdibaseret selvledelse, har Mie i stedet flyttet over på firmaets Instagram-profil.

Bordtennisbordet er placeret midt i det store kontorlandskab på 3. sal i Odense Banegårdscenter. Her dyster Mie med et par kolleger. Lidt derfra står HR-ONs fem gazellepriser, en inspirationspris til Ali og et diplom for en sejr i computerspillet Counter-Strike, som HR-ONs udviklere på et tidspunkt har vundet. 

HR-ON sælger HR-løsninger

HR-ON er en softwarevirksomhed med cirka 50 ansatte, som har kontor på 3. sal i Odense Banegårdscenter. Virksomheden har udviklet en cloud-baseret e-rekrutteringsløsnings og et brugervenligt HR-system.  

Virksomhedens kunder er flere kommuner, multinationale selskaber, store og mellemstore virksomheder og professionelle rekrutteringsfirmaer.

11/04/2023

Mie Vesterskov
- Mine kolleger har hjulpet mig med at sætte strøm til strategien for SoMe. Og samtidig har de givet mig et selvtillidsboost.
Mie Vesterskov
Var i praktik hos HR-ON fra januar til marts 2023
- Jeg føler ikke, at jeg er færdig med at lære og samle viden ind endnu. Derfor vil jeg læse videre på overbygning i e-handel efter sommerferien.
Mie Vesterskov
er frem til sin eksamen overgået til at være lønnet studentermedhjælper i HR-ON