Finalist i Årets IBA Praktik 2023

Phillip tegnede trainee-aftale efter en perfekt praktik

- For mig var det bare navnet på en fodboldturnering. Jeg vidste jo ikke, at turneringen var opkaldt efter et revisionsfirma.

22-årige Phillip Jacobsen Buhl sender et stort smil hen over mødebordet, mens han fortæller om et minde fra barndommens Vejen. Gennem mange år har det nemlig været en fast tradition i byen, at der bliver spillet Martinsen Cup i det lokale idrætscenter mellem jul og nytår. Og et enkelt år var det tilmed Phillip og hans hold, der løb med sejren.

- Hvis ikke den er forsvundet i flytterod, så må jeg have en medalje liggende derhjemme et sted. Det kunne være sjovt at finde den frem igen, siger han.

Foto af Phillip

Anders Meyer Hansen er én af de erfarne kolleger, som Phillip har spurgt til råds undervejs. Anders fortæller, at virksomheden gør sig umage med at give et godt førstehåndsindtryk af branchen. ”Her skal være plads, så man kan være den, man er”, siger han.

For så kunne han jo tage medaljen med op på kontoret og stolt vise den frem for kollegerne. Gennem de seneste tre måneder har Phillip nemlig været i praktik hos Martinsen Rådgivning & Revision i Vejen. Og når han er færdig med sin eksamen som Finansøkonom hos IBA Erhvervsakademi Kolding, så fortsætter han som trainee i virksomheden.

Den faste stilling er resultatet af, at praktikforløbet har været vellykket for begge parter. Af præcis den årsag har Phillip også valgt at indstille sin praktik til prisen som Årets IBA Praktik 2023.

Det samme har mange andre studerende gjort, men Phillip og Martinsen Rådgivning & Revision er blandt de fem, der er udvalgt til den lokale finale. Nu skal en dommerjury så afgøre, om de også vinder prisen - og dermed skal dyste i landsfinalen den 23. maj i København.

Foto af Phillip

Før Phillip begyndte som praktikant, ringede Martinsen flere gange for at høre, hvordan det gik ham på IBA - og om han i øvrigt havde det godt. ”Kommunikationen var i top, og jeg blev mindet om, at der var en masse opgaver klar, og at de glædede sig til at byde mig velkommen”, fortæller Phillip Jacobsen Buhl.

12 timer med vatpinde

Da Phillip blev færdig som student, overvejede han at blive ejendomsmægler. Andre dage ville han gerne være politibetjent eller sælger. Med andre ord: Han tog et sabbatår for lige at tænke sig om.

Det var i 2020, og corona havde ramt landet. Phillip fik job som poder og arbejdede ofte tolv timer om dagen.

- Det lærte mig en hel del om kundeservice. For du er nødt til at forsøge at gøre det til en god oplevelse, når folk har stået i kø en time eller mere for at få stukket en vatpind syv centimeter op i næsen.

Phillip lærte også en vigtig lektie om sig selv. For som månederne gik, savnede han noget at stræbe efter.

- Jeg kan ikke lide at sidde fast, og til sidst kunne jeg bare ikke blive bedre eller hurtigere til mit job. Og jeg kunne heller ikke avancere. Så bliver jobbet kun ren rutine, som lønnen næsten ikke kan opveje, fortæller han.

Foto af Phillip

Kollegerne har været gode til at rose, og det betyder meget, siger Phillip: ”Når man lægger mange kræfter i at levere et godt stykke arbejde, og man ikke nødvendigvis altid selv kan se, at man gør fremskridt, så er der ikke noget som at få et rosende ord med på vejen. Det har de været rigtig gode til hos Martinsen, og det er noget, jeg virkelig har værdsat”.

Revision lød spændende

Så igen poppede drømmen op om at blive ejendomsmægler. En bekendt i faget fortalte ham, at han først havde studeret Finansøkonom hos IBA Erhvervsakademi Kolding. Det gav Phillip sig straks til at undersøge nærmere.

- Jeg skrev til IBA om tirsdagen, onsdag fik jeg svar – og om mandagen begyndte jeg på undervisningen, smiler han.

Det var først på en karrieredag, han tilfældigvis kom til at tale med en uddannet revisor og begyndte at fatte interesse for faget. Faktisk lød det både udfordrende og rummede god plads til udvikling, synes han. Altså røg der en ansøgning afsted til Martinsens Rådgivning & Revision, der holder til lige i hjertet af hans gamle hjemby.

Foto af Phillip

Til dagligt bor Phillip i Kolding sammen med kæresten Amalie og hunden Bente, som han lufter hver morgen klokken 06, før han sætter kurs mod Torvegade i Vejen, hvor Martinsen holder til.

- Jeg var helt grøn, da jeg begyndt i praktik. Jeg er stadig ikke 100 meter mester i revision, for det bliver man ikke efter tre måneders praktik. Men jeg har været hele paletten rundt, og der begynder at danne sig en sammenhæng, siger han.

Phillip følte sig godt klædt på med sin uddannelse, men ellers er det kollegerne, der har hjulpet ham godt videre. Han ser en masse muligheder for at udvikle sig – både i jobbet med efteruddannelse senere i karrieren.

- De har alle den bedste interesse i mig. De vil gerne lære fra sig, så jeg bliver god til mit arbejde, siger Phillip.

Foto af Phillip

Det sociale sammenhold spiller også en vigtig rolle på det gode praktiksted. Phillip og Anders beundrer den pokal, som de vandt i Vejen, da alle Martinsen-afdelinger var samlet til bowlingturnering.

Afgørende gå-på-mod

Han nævner blandt andre kollegaen Anders Meyer Hansen, som han kan spørge om alt – og altid få et brugbart svar. Omvendt roser Anders, at Phillip har et helt afgørende gå-på-mod. En vigtig egenskab som praktikant. Og så har Phillip en ydmyghed overfor faget, som betyder, at han er nysgerrig og frisk på at opsøge mere viden.

- Man bliver ikke udlært på tre måneder. Men i vores branche kommer man hurtigt ind i en naturlig cyklus, hvor der er forskellige opgaver til forskellige niveauer. I starten er der måske mange tal, men så begynder man også at arbejde mere direkte med kunderne. Vi har en elev, som efter to år snart er udlært. Han har kontakten til omkring 50 mindre kunder, og de kommer stille og roligt til at overgå til Phillip, når han begynder som trainee, siger Anders og tilføjer:

- Vi skal have styr på tallene – det er helt klart! Men som revisor er det vigtigt, at vi også er gode til at arbejde med mennesker.

Phillip er vinderen af Årets IBA Praktik 2023. Se her, hvordan overraskelsesangrebet på vinderen Phillip Buhl og Martinsen Rådgivning & Revision så ud

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)

13/04/2023

Kontakt

Phillip Jacobsen Buhl
- Det er superfedt, så meget jeg har udviklet mig i løbet af de tre måneder, hvor jeg har været i praktik.
Phillip Jacobsen Buhl
Kommende trainee hos Martinsen Rådgivning & Revision i Vejen