Videokommunikation
Video er det absolutte foretrukne medieformat for online-seere. Med faget "Videokommunikation" får du værktøjer til at kommunikere med din målgruppe via spændende videoer.
Du bliver i stand til at formidle din virksomheds budskab med video. Du lærer, hvordan du opbygger en strategi for din videomarkedsføring, så dit budskab når helt ud til din målgruppe.
På dette fag oplever du en god blanding af teori og praksis, så du har mulighed for at afprøve de forskellige teknikker og tricks, der skaber den gode video.
Videokommunikation er en del af Akademiuddannelse i Kommunikation og formidling, men kan også tages som enkeltstående fag.
23/01 2024 kl. 09:00-15:15
24/01 2024 kl. 09:00-15:15
30/01 2024 kl. 09:00-15:15
31/01 2024 kl. 09:00-15:15
19. februar
Videoproduktion
Du får bl.a. viden og forståelse for
- At opbygge en succesfuld videomarkedsføringsstrategi
- Om vilkår for brug af video på sociale medier
- At kommunikere dit budskab via video til din målgruppe
- At bruge og vælge forskelligt videoudstyr
- Optagelsesteorier og teknikker til at optage en god video
- Hvordan du redigerer din video, så den fastholder seeren.
- Hvordan du benytter video i din markedsføring
Værdi for dig
- I dette fag vil du udvikle evnen til at kunne kommunikere med din målgruppe via spændende producerede videoer.
- Du vil også opbygge kompetencer til at skabe en effektiv strategi for videomarkedsføring.
- Faget kombinerer teoretisk og praktisk undervisning, så du kan afprøve de teknikker og tricks, du lærer.
- Desuden vil du få omfattende viden om produktion og redigering af videomateriale.
Værdi for din arbejdsgiver
Faget giver dig praktiske færdigheder fra dag ét, så du kan implementere dine nye viden og strategier direkte i din daglige arbejdsrutine.
- Du vil lære at udvikle en effektiv videomarkedsføringsstrategi.
- Du kan udvælge og anvende de bedste værktøjer til videoproduktion.
- styrke din virksomheds synlighed på sociale medier og øge dens relevans.
Hvem kan læse Videokommunikation?
Kurset henvender sig til dig, der allerede har erfaring med udvikling af videomateriale til virksomheden og gerne vil blive bedre. Både i forhold til optagelse, redigering og hvordan du bedste muligt anvender video i din markedsføring.
Derfor forventes det, at du kender lidt til at redigere, samt det optageudstyr, du anvender til dagligt og gerne vil bruge fremadrettet.
Vi sørger for, at du let kan implementere det, du lærer i dit daglige arbejde i din virksomhed og tager som udgangspunkt i at du skal kunne optage dit indhold på en smartphone.
I forhold til redigering tager vi udgangspunkt i Adobe Premier Pro.
Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med Adobe Premiere Pro, vil det være en stor fordel, at du sætter dig ind i programmet, så du har kendskab til dets basis funktioner.
Her er links til introduktion til Adobe Premiere Pro:
Udstyr til undervisningen
Til undervisningen skal du sørge for at have følgende udstyr med:
- En computer gerne med Adobe Premiere Pro installeret (eller andet redigeringsprogram).
- Dit eget videokamera.
- Hvis du bruger andet udstyr (mikrofon, stativ eller lys) til at optage video med, må du gerne medbringe dette – men det er ikke et krav.
Niveau
Faget er en del af Akademiuddannelsen i Kommunikation og formidling. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.
Du kan med stor fordel vælge et "Indledende kursus" før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.
Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.
Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.
Studieordning
AU i Kommunikation og formidling Januar 2021 (PDF)
Tidligere studieordning
AU i Kommunikation og formidling September 2020 (PDF)
Økonomi & Tilskud
Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.
Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?
Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.
Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.
Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.
Optagelseskrav
Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.
Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.
Realkompetencevurdering
Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.
Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.
Afmeldingsbetingelser
Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.
Ved dokumenteret sygdom, afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.
Kontakt
-
-
Jane Boysen DamgaardUddannelseskoordinator. Diplomuddannelser og AkademiuddannelserTlf.: +45 72 11 82 39
-
Gitte Valentin SørensenUddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelserTlf.: +45 72 11 82 63
-