Ung chefkonditor elsker at udfordre sig selv

Mette Cæcilia Markmann-Eriksen elsker konkurrence, og hun elsker at udfordre sig selv.

Så den unge chefkonditor fra Kageriget i Holsted rejser rundt i både ind- og udland for at deltage i konkurrencer, hvor hun dyster med kolleger om at fremtrylle den mest lækre og overrumplende kage. I 2020 blev hun kåret til landets bedste unge konditor.

Ledelse i praksis

I faget ledelse i praksis arbejder du med dig selv som leder.

  • Du får indblik i forskellige lederroller og bliver bevidst om din egen ledelsesstil.
     
  • Du får også viden om motivation og om, hvordan du bedst kan motivere dine medarbejdere.
     
  • Du får redskaber til at arbejde bevidst og konstruktivt med kommunikation og konflikthåndtering i hverdagen. Samtidig får du et indblik i, hvilke forventninger dine kolleger og medarbejdere har til dig og din lederrolle.
     
  • Du bliver i stand til at analysere de ledelsesmæssige problemstillinger, som du møder i din dagligdag og giver dig værktøjerne til at løse dem. 

Læs mere og faget ledelse i praksis her >>

Foto af Mette

Normalt regerer hun på Kageriget, men 23-årige Mette Cæcilia Markmann-Eriksen tager turen fra Holsted til Kolding for at studere Ledelse i praksis hos IBA.

Men hun har også fået lyst til en helt anden udfordring. For hende handler faglig udvikling nemlig ikke kun om nye opskrifter, skønne smagsvarianter og kreative chokolade-dekorationer, som kagespiserne næsten ikke kan nænne at sætte kniven i.

Det handler også om ”den gode duft i bageriet”. Om samarbejdet på arbejdspladsen. At hun i sin rolle som chef kan sikre, at de øvrige ansatte er motiverede, og at de går glade til og fra arbejde.

Derfor har hun givet sig selv en ny udfordring: Hun studerer Ledelse i praksis hos IBA Erhvervsakademi Kolding.

- Jeg arbejder hver dag med ledelse i praksis, men jeg mangler noget mere teori på emnet. Samtidig kan jeg godt lide at udfordre mig selv – også i min rolle som leder. Og uddannelsen er præcis den udfordring, jeg har haft brug for lige nu, siger Mette.

Allerede i 2022 var hun nomineret som årets unge leder i Vejen Kommune, hvor konditoriet har adresse. Hun kom dog aldrig frem til selve finalen, for den faldt sammen med en udenlandstur, hvor hun deltog med bagerlandsholdet ved VM i Paris.

Foto af kagen

Sådan så den kage ud, som Mette serverede for sine medstuderende. Kagen var udsmykket som den lærebog, de bliver undervist efter på holdet.

- Jeg kan godt lide at konkurrere. Det presser mig professionelt, og det får jeg bare så meget personligt udvikling ud af. Jeg bryder mig ikke om at gå i stå, så jeg skal hele tiden være i gang med noget, som jeg kan lære af, siger hun.

Oplevelser for andre

Mette er uddannet hos Kageriget, og her er hun fortsat i stillingen som chefkonditor. Her bliver der fremstillet op mod 300 bryllupskager om året, plus kager til både fødselsdag, barnedåb, firmafester og meget mere. Det gælder også vinderkagen til den tilbagevendende konkurrence om Årets IBA-praktik.

At arbejde professionelt som bager er en drøm, hun har haft i flere år.

- Da jeg var lille, ville jeg enten være bager eller prinsesse. Jeg har altid nydt at stå i køkkenet med mine forældre, og det var trods alt mere realistisk at blive bager end prinsesse, fortæller hun.

Og også de populære tv-udsendelserne ”Det søde liv” med Mette Blomsterberg gjorde indtryk, husker Mette.

- Jeg elsker at skabe oplevelser for andre. Jeg nyder at se deres glade ansigter, når det er lykkedes for mig at skabe præcis den kage, de har ønsket sig.

Kage til medstuderende

Glæden har hun også spredt blandt de medstuderende, hun læser Ledelse i praksis sammen med. For på tredje undervisningsdag dukkede Mette op med en kage, der var dekoreret, så kageovertrækket næsten på en prik lignede den lærebog, holdet bliver undervist efter.

Ud over det elegante udseende bestod kagen blandt andet af en mousse med saltkaramel og chokolade og én med smag af appelsin og en anelse citron.

- Jeg kan godt lide at gøre noget ekstra ud af tingene. Men at få kagen til at ligne vores lærebog var ikke så usædvanligt for mig. Jeg har før lavet kager, der for eksempel har forestillet en Harry Potter-bog, smiler Mette.

Foto af kage fra årets iba praktik

Når Årets IBA Praktik bliver kåret, så er det også Mette hos Kageriget, som står bag vinderkagen.

07/02/2023

Kontakt