Uden uddannelse ville Troels have mødt for mange nederlag

Den 34-årige speditør, Troels Rasmussen, har altid drømt om at blive leder. Han ville gerne arbejde med mennesker og være med til at udvikle dem. At gøre en forskel.

Derfor var han glad, da han for 3½ år siden fik sit først lederjob. 

Men ak. Selv om han havde de bedste intentioner, så blev det i første omgang ikke sådan, som han havde forestillet sig.

Fakta

AU i Ledelse

Med en Akademiuddannelse i Ledelse, får du en værktøjskasse du kan bruge til at analysere, planlægge og udføre ledelse.  Både nationalt og internationalt.

Uddannelsen har fokus på:

  • Lederens personlige udvikling
  • Ledelse af medarbejdere
  • Individuel ledelse
  • Ledelse i teams
  • Ledelse af organisatoriske forandringer

Styrk dine personlige og ledelsesfaglige kompetencer, og bliv i stand til at gennemføre personaleledelse i private og offentlige virksomheder.­

Bliv rustet til at håndtere både strategisk og praktisk lederskab og find din egen personlige ledelsesstil.

Læs mere om Akademiuddannelsen i Ledelse >>

Kunne ikke læse medarbejderne

- Jeg har begået mange fejl i de første år. Jeg kunne ikke læse mine medarbejdere særlig godt. Vores samtaler udviklede sig ofte helt anderledes, end jeg havde forberedt. Så jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle reagere. 

- Hvis ikke jeg havde fået den her lederuddannelse, så havde jeg mødt for mange nederlag undervejs. Så er jeg ikke sikker på, at jeg ville have været leder den dag i dag. 

Sparrede med HR-afdelingen

Heldigvis var Troels modig nok til at række ud efter hjælp. Og han sparrede ofte med DSV’s HR-afdeling. Men den største udvikling kom, da han sammen med andre mellemledere begyndte på "Leadership 1 uddannelsen" på de lukkede firmahold hos IBA.

Hurtigt blev han og DSV-kollegerne enige om, at hvad der blev sagt på de workshops – blev på de workshops. Så herefter havde de kæmpe glæde af hinanden og underviserne til at løse dagligdagens leder-udfordringer.

- At det handlede om mig selv og mine medarbejdere lige fra begyndelsen var en kæmpe motivation. Jeg oplevede flere gange at gå direkte hjem og bruge det dagen efter, siger Troels som i dag er leder for Søfragt import Gateway afdelingen, som ligger i Horsens. 

Fik 10 års erfaring på 2 år

Han føler, at uddannelsen har sat turbo på udviklingen. For måske ville han have opnået de samme erfaringer. Men det havde krævet mange år i branchen.

- Det ville formentlig have taget mig 10 år at erfare det, som uddannelsen har givet mig på 2 et halvt år. For når teori og praksis spiller sammen, så er det lettere at forstå, siger Troels, som er opvokset i Horsens – men i dag har slået sig ned med familien i Sabro ved Aarhus.

- Jeg kunne bogstaveligt talt bruge det dagen efter, når jeg var tilbage på arbejde. Jeg er kun vokset dag for dag, siger Troels. 

Glad for obligatorisk lederuddannelse

Troels ved ikke, om han overhovedet ville have været leder den dag i dag, hvis ikke han arbejdede hos DSV – hvor lederuddannelsen er obligatorisk:

- Jeg ville have mødt så mange nederlag, at jeg ikke er sikker på, at jeg havde holdt det ud. I stedet er jeg nu vokset dag for dag.  

Ledernes relationer smitter

Internt i DSV har ledernes fælles uddannelse været med til at udvikle arbejdspladsen. Alle er blevet bedre ledere, men nogle har selvfølgelig rykket sig mere end andre

- Men når man udvikler sig sammen, så får man også nogle stærke relationer til hinanden. Vi har flere eksempler fra dagligdagen på, at vi har brugt hinanden i ”leaderships”. Det er en kæmpe gevinst for firmaet. Det har givet os en bedre arbejdsplads, siger Troels Rasmussen.

Kontakt

  • Gitte Valentin Sørensen
    Gitte Valentin Sørensen
    Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
Lone Herman
- Vi har arbejdet sammen med DSV i ca. 2,5 år om deres nye lederuddannelse, som vi kalder ”Leadership 1 uddannelsen”. Den består af en hel akademiuddannelse i ledelse på lukkede virksomhedshold for DSV.
Lone Herman
Uddannelseschef for Ledelse & HR
Læs om det første DSV-hold der har taget en hel akademiuddannelse >>