- Uanset hvilken kasket jeg har på, skal jeg arbejde med bæredygtighed

- Selvfølgelig er det vigtigt at skrue ned for varmen og slukke lyset, når man går. Men hvis bæredygtighed virkelig skal rykke, så har vi brug for at arbejde strategisk med de muligheder, som omstillingen åbner op for.

Sådan siger tidligere borgmester Jørn Pedersen, der af samme årsag har tilmeldt sig diplomfaget i ”Bæredygtig forretningsudvikling”. På uddannelsen lærer de studerende at arbejde strategisk med bæredygtighed og får indsigt i samtlige 17 verdensmål.

Fakta om Bæredygtig forretningsudvikling

Diplomfaget Bæredygtig forretningsudvikling giver dig viden, færdigheder og kompetencer omkring begrebet bæredygtighed.

  • Du bliver i stand til at analysere og vurdere bæredygtighed i forhold til din arbejdsplads forretningsudvikling, herunder økologiske kredsløb, klimapåvirkninger og naturressourcer.
     
  • Du får en grundlæggende indsigt i den gældende miljøpolitiske dagsorden og de 17 verdensmål.
     
  • Du får viden og kompetencer til at udvælge innovative bæredygtige forretningsideer og værdikæder til brug i forretningsudviklingen. 

Læs mere om Bæredygtig forretningsudvikling her >>

Og dét har Jørn Pedersens store interesse.

Han er i dag udviklingsdirektør hos Vision Estate, som opfører et enormt logistikcenter ved Sønderjyske motorvej ud for Kolding.

- Jeg tror, at mange straks tænker på energi og genbrug, når vi taler om bæredygtighed. Men de 17 verdensmål indeholder langt mere end det. Så min opfattelse er, at jeg skal forholde mig til bæredygtighed, uanset hvilken kasket jeg har på, siger Jørn Pedersen.

Han sidder blandt andet i bestyrelsen for flere energiselskaber inden for vand, varme og el, IBA Erhvervsakademi Kolding og Slotssøbadet.

- Jeg har tilmeldt mig ”Bæredygtig forretningsudvikling” som privatperson. Men jeg er sikker på, at jeg får noget ud af undervisningen, som jeg kan bruge både som udviklingsdirektør og i de forskellige bestyrelser, jeg er med i, siger den tidligere borgmester.

Selvfølgelig ser han frem til selve undervisningen på diplomuddannelsen. Men Jørn Pedersen har også store forventninger til debatten med de andre studerende på holdet:

- Jeg har før taget en diplomuddannelse i ledelse, og det er i høj grad samtalerne med de andre på holdet, som er med til at flytte noget. Det skyldes, at man har samme interesse, men kommer fra vidt forskellige erhverv. Det får 2 plus 2 til at give 5. Og jeg er sikker på, at der kommer til at opstå noget i samtalerne, som ingen har tænkt på i forvejen.

12/01/2023

Kontakt

Jørn Pedersen
- Jeg er udviklingsdirektør i Vision Estate, der opfører et stort logistikcenter. Dér har vi selvfølgelig tænkt sund fornuft og energivenlige løsninger ind i projektet. Men bæredygtighed handler om meget mere end det. Det handler for eksempel også om gode naturarealer og den daglige trivsel for mennesker. Alt smelter sammen, når man taler bæredygtighed.
Jørn Pedersen