Strategisk Networking

Vi hører om det hele tiden: De gode jobs bliver besat via netværk. De bedste kunder fås gennem netværk. Det rigtige netværk og den viden det giver er guld værd.

Det er alt sammen sandt. Men det er også sandt, at netværk hidtil har været noget, man lærte sig mere eller mindre godt hen ad vejen i sit arbejdsliv.

Det råder dette fag bod på. Det gør dig nemlig i stand til at kortlægge og vurdere egnede både fysiske og digitale netværk i forhold til dine strategiske opgaver. Samtidig lærer du, hvordan du skal gebærde dig for at skabe størst muligt værdi for dig selv, din virksomhed eller arbejdsplads og andre, når du deltager i netværk.

Akademifaget Strategisk Networking er et valgfag på Akademiuddannelse i Salg og markedsføring.

Denne tilmelding er for dig, der er i job. Se tilmelding for dig, der er ledig >>

DKK 5.400
Omfang: 5 ECTS
Undervisningsdage:
17/04 2024 kl. 09:00-16:00
24/04 2024 kl. 09:00-16:00
01/05 2024 kl. 09:00-16:00
Eksamen: :
Afholdes den 15. maj 2024
Ansøgningsfrist: 03/04 2024
Tilmeld
Logoer af samarbejdspartnere

Vi er stolte af samarbejdspartnerne på vores mange uddannelser. Samarbejdet sikrer os altid den nyeste viden på området.

Du lærer om:

 • Kortlægning og vurdering af fysiske og digitale netværk
 • Personlig netværkstype og profil
 • Netværksstrategi
 • Netværksaktiviteter og videndeling
 • Målsætning og evaluering.

Værdi for dig:

 • Du lærer, hvilken netværkstype du selv og andre.
 • Når du har læst akademifaget Strategisk Networking kender du til forskellige kommunikationsformer i netværk, til gruppedynamik og gruppedannelse samt centrale teorier om videndeling.
 • Du styrker derved dine sociale og relationelle kompetencer i netværkssammenhænge.

Værdi for virksomheden:

 • Du lærer at lægge en effektiv netværksstrategi og at formulere pitch og elevatortaler til enhver situation.
 • Du lærer at arbejde åbent og nysgerrigt med videndeling til gavn for både dig, din virksomhed og dem, du netværker med.
 • Du kan evaluere din deltagere i netværk i forhold til både strategiske mål og din personlige udvikling og derefter revidere deltagelsen i netværk. Måske skal nogle vælges fra og til.

Målgruppe

Faget er for dig, der skal netværke professionelt. Måske er du selvstændig. Måske arbejder du med salg. Måske er du i markedet for et nyt job eller en forfremmelse. Eller måske bruger du dit netværk til at holde dig professionelt opdateret inden for dit fagområde.

Hold dig opdateret. Tilmeld nyhedsbrev

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Salg og markedsføring. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et "Indledende kursus" før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
 • Jane Boysen Damgaard
  Jane Boysen Damgaard
  Uddannelseskoordinator. Diplomuddannelser og Akademiuddannelser
 • Lene Albæk Jensen
  Lene Albæk Jensen
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser & aftenhold
Book et karrierermøde