Søgemaskineoptimering og analyse

Lær, hvordan du gør din hjemmeside synlig på Google, får den bedste placering i søgeresultaterne og hvordan du kan bruge dataanalyse (Google Analytics) til at optimere din synlighed og hjemmeside.

I dette fag vil du lære, hvordan du gennem søgemaskiner får mest mulig trafik ind til din hjemmeside og bliver synlig for dine kunder og skaber relationer og salg. Du vil lære, hvordan du arbejder med søgemaskineoptimering i praksis og bruger dataanalyse som grundlag for udvikling og optimering af din hjemmeside – både i forhold til tekniske, indholdsmæssige og designmæssige forhold.

Du får fuldt overblik over de nyeste optimeringsteknikker og bliver i stand til at opnå topplaceringer på Google med denne undervisning i SEO og Google Analytics.

Denne uddannelse bygger på fagene: ”Søgemaskineoptimering (SEO)” og ”Dataanalyse”.

DKK 9.300
Omfang: 10 ECTS
Undervisningsdage:
23/02 2022 kl. 09:00-15:15
24/02 2022 kl. 09:00-15:15
02/03 2022 kl. 09:00-15:15
09/03 2022 kl. 09:00-15:15
16/03 2022 kl. 09:00-15:15
23/03 2022 kl. 09:00-15:15
24/03 2022 kl. 09:00-15:15
30/03 2022 kl. 09:00-15:15
Eksamen: Mundtlig
Ansøgningsfrist: 09/02 2022
Eksamen den 20. april.
Tilmeld

Du får bl.a. viden og forståelse for

 • Søgeordsanalyse
 • Googles algoritme
 • Teknisk SEO
 • Søgeordsanalyser
 • Opbygning og optimering af hjemmesider
 • Links og linkbuilding
 • Google Search Console
 • Opsætning af Google Analytics og Tag Manager
 • Rapporter i Google Analytics
 • Databehandling

Værdi for dig

 • Du får udvidet din online værktøjskasse betydeligt, og får mulighed for at omsætte din nye SEO viden til praksis med det samme ved løbende at teste værktøjerne på dit eget website.
 • Du lærer at sætte din onlinesynlighed i system, så det bliver nemmere for dig at vælge samt håndtere den helt rigtige SEO-strategi.
 • Du lærer også effektive metoder, så du nemmere kan styre og bevare overblikket over de forskellige arbejdsprocesser.
 • Du vil lære, hvordan du arbejder med søgemaskineoptimering i praksis og bruger dataanalyse som grundlag for udvikling og optimering af din hjemmeside – både i forhold til tekniske, indholdsmæssige og designmæssige forhold.

Værdi for din arbejdsgiver

 • Redskaber til hvordan hjemmesiden bliver synlig på Google.
 • Hvordan du gennem søgemaskiner får mest mulig trafik ind til din hjemmeside - og dermed bliver synlig for dine kunder og skaber relationer og salg.
 • Hvordan du kan bruge data, analyse og rapporter til at optimerer virksomhedens indtjening.

Målgruppe

Uddannelsen er for alle, der arbejder med virksomhedens markedsføring og ønsker en praktisk tilgang til planlægningen og udviklingen af en solid markedsføringsplan.

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Du kan også sammensætte din uddannelse på tværs af retningerne. Se mere om den fleksible akademiuddannelse her

Læs mere om akademiuddannelsen i Salg og markedsføring med speciel fokus på markedsføring.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Salg og markedsføring. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et "Indledende kursus" før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs om økonomi og tilskud til din efteruddannelse

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Uddannelseschef

 • Andreas Bach-Laursen
  Andreas Bach-Laursen
  Lektor og uddannelsesleder
Diplomuddannelse i salg