Simone gør børns drømme til virkelighed

For snart 50 år siden begyndte Simones farfar at producere legeredskaber til børn. I dag er han bestyrelsesformand i familievirksomheden Ledon, mens Simone er marketingchef.

Produktionen begyndte ved Gram i Sønderjylland, men for at tiltrække dygtige folk til virksomhedens marketing- og udviklingsafdelinger valgte Ledon for 2 år siden at åbne kontor på havnen i Kolding.

Fleksibel Akademiuddannelse

En Fleksibel Akademiuddannelse er for dig, som gerne vil sammensætte din egen individuelle akademiuddannelse.

Du kombinerer moduler fra de forskellige akademiuddannelser, og skaber på den måde et uddannelsesforløb, som er skræddersyet til dig.

Læs mere om uddannelsen >>

Simone Donbæk der sidder på sit kontor.

Familievirksomheden Ledon er en del af Simones DNA, og hun nyder hele tiden at forbedre virksomhedens markedsføring fra kontoret på havnen i Kolding.

Ledon i DNA'et

På Nordkajen 21 sidder Simone Donbæk i dag sammen med sin far, Tom Donbæk, som er direktør.  Produktionen ligger fortsat på den tidligere skole i Arnum, som også er Simones barndomshjem. Fra en lejlighed oven på administration, skulle hun hver dag ned gennem kontoret og produktionen, når hun selv skulle til og fra skole. Så Ledon ligger i hendes DNA, og hun var ikke ret gammel, da hun begyndte at hjælpe sin far med små opgaver.

- Min far fortæller, hvordan jeg som 5-årig blev sat op i en kæmpe kasse, hvor der skulle sorteres små dele til legeredskaber. Jeg gik fluks i gang og til slut kunne de næsten ikke se mig, mens de sorterede bunker hobede sig op langs siderne, fortæller 26-årige Simone, hvis øjne stråler, når hun fortæller, hvordan Ledon får ideen og udvikler legeredskaberne.

Simone Donbæk ved en legeplads.

Ledon har netop nu et legeredskab stående på legepladsen i en institution i Drejens ved Kolding. Ledons udviklere kommer ofte på besøg for at følge børns leg og observere, hvordan de udvikler sig, når de leger ved redskabet.

Prinsesser og riddere er stadig på mode

For lige nu har Ledon for eksempel et legeredskab stående ude i en institution i Drejens, som udviklerne følger nøje. De tager på besøg og taler med både børn og pædagoger. På den måde får udviklerne at vide, når pædagogerne har observeret, at en af institutionens etårige piger faktisk rejser sig op for at lege ved redskabet – selv om hun slet ikke plejer at rejse sig i løbet af dagen.

Det er også i samtalerne med børnene, at Ledon finder ud af, at pigerne stadig drømmer om at være magiske prinsesser, med balkoner, skattekister og diamanter. Mens drengene vil være den seje ridder, eller opdagelsesrejsende som drøner igennem junglen på sin Jeep. 

- Vi har stor respekt for børns leg og fantasi. For børn får meget ud af selv at opfinde legen undervejs. Samtidig er vores produkter så gennemtestede, at de praktisk talt kan spises, fortæller marketingchefen, der ved siden af sit store ansvar er i gang med en Fleksibel Akademiuddannelse på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Uddannelse og job sideløbende 

For selv om hendes far altid har sagt, at hun skulle se at få sig en videregående uddannelse, så har hun ligesom ham selv, haft mere end svært ved at holde fingrene fra familievirksomheden.

Så med stigende ansvar som ansvarlig for virksomhedens markedsføring og branding – uddanner hun sig sideløbende. Og på den måde går det hele op i en højere enhed.

Og der skal nogle værktøjer og noget viden om markedsføring til at sælge legeredskaber til boligforeninger, kommuner og institutioner i 42 landet verden over. For selv om Ledon udvikler, hvad børnene vil have, så er det jo ikke børnene, der står for indkøbene.

Det gør derimod de voksne, og hvordan får man dem fortalt, at man selv mener, at man producerer Danmarks bedste og mest gennemtestede legeredskab.

Fakta om Simone:

Simone er 3. generation i den snart 50 år gamle virksomhed fra Arnum i Sønderjylland.

Hun er i dag Ledons marketingchef – siddende på kontoret på havnen i Kolding.

Ledons naturfarvede legeredskaber opmuntrer børns fantasi. Samtidig lever legeredskaberne op til de højeste krav til sikkerhed, så hverken børns hoveder eller snore fra flyverdragter kan sætte sig fast nogen steder.

Simone er i gang med en Fleksibel Akademiuddannelse.

05-03-2019

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
 • Jane Boysen Damgaard
  Jane Boysen Damgaard
  Uddannelseskoordinator. Diplomuddannelser og Akademiuddannelser
Simone Donbæk
- Jeg havde læst en del på websitet inden mødet, men det at få Gitte til at oversætte det hele, så jeg fik et overblik over uddannelses-verdenen, var mega godt.
Simone Donbæk
Marketingchef hos Ledon
Har været til gratis karrieremøde og læser nu en fleksibel akademiuddannelse
Læs om Simones oplevelse med gratis karrieresparring >>
Bæredygtighed skal skabe værdi for virksomhederne