SEO Business Diploma

Kom med på Danmarks første SEO-uddannelse på videregående niveau. Du får intensiv undervisning og den nyeste viden om avanceret SEO inkl. statsgodkendt eksamen med ECTS-point.

Du får fuld kontrol over de nyeste optimeringsteknikker og bliver i stand til at opnå topplaceringer på Google med denne undervisning i avanceret SEO.

Du får også et 6 måneders SEO-sparringsforløb, som sikrer, at du effektivt får omsat teori til praksis og implementeret en SEO-strategi, der skaber resultater for virksomheden.

Uddannelsen er udviklet i samarbejde med OnlinePartners.

DKK 15.000
Tilskud: SVU max DKK 21.500 ­
Eksamen: Mundtlig
Omfang: 10 ECTS
Varighed: 5 dage + SEO-sparring

Der er undervisning kl. 9-16 d. 13.-14. marts og den 9. -11. april. Eksamen d. 8. maj. Herefter 6 måneders SEO-sparring.

Tilmeld
Mads Daugaard Sørensen
- Jeg har fået et stort kendskab til SEO både teoretisk og ikke mindst praktisk igennem mit forløb på IBA. SEO-uddannelsen har i den grad været på højt niveau, og den har givet mig et kvalitetsstempel, som virker troværdigt over for vores kunder.
Mads Daugaard Sørensen
SEO-specialist og medindehaver af A-partner Aps.

Du lærer om:

 • Avanceret SEO anno 2017 fra 2 af branchens mest kompentente SEO-specialister med mange års erfaring
 • SEO og online strategi og planlægning
 • Onpage optimering, offpage optimering, søgeordsanalyse og konkurrentanalyse
 • International SEO
 • SEO-venlig flytning af website til andet domæne eller platform
 • Sociale medier & content marketing som en del af SEO-strategien
 • Teknisk SEO, optimal webarkitektur & gode SEO værktøjer
 • Eliminering af duplicate content og indekseringsbarrierer
 • Optimering af intern linkstruktur & PageRank
 • Avanceret fejlsøgning og SEO-analyse
 • Video-SEO på Google og YouTube (gæsteindlæg ved Henrik Brændgaard)
 • Webanalyse, monitorering og definering af SEO-KPI´er
 • Content og værktøjer til søgeoptimering af content
 • SEO-køreplan: Sådan omsætter vi teori til praksis på netop dit website

På denne dybdegående SEO-uddannelse får du udvidet din nuværende SEO værktøjskasse betydeligt, og du får mulighed for at omsætte din nye SEO viden til praksis med det samme ved løbende at teste værktøjerne på dit eget website.

Du lærer at sætte dit SEO arbejde i system, så det bliver nemmere for dig at vælge samt håndtere den helt rigtige SEO-strategi. Du lærer også effektive metoder, så du nemmere kan styre og bevare overblikket over de forskellige arbejdsprocesser. 

Rune Hansen
- SEO er en disciplin, hvor reglerne ændrer sig dramatisk. Google er blevet bedre til at forstå og vurdere indhold på nettet. Det stiller nye krav til dig, der gerne vil have trafik til dit website.
Rune Hansen
Senior SEO-specialist, OnlinePartners

Mød underviserne

De to erfarne SEO-konsulenter Grosen Friis og Rune Hansen underviser sammen på uddannelsen - hver med deres helt egne specialeområder indenfor SEO. Mød Grosen her, og få samtidig et par tips til brugen af Screaming Frog.

6 måneders SEO-sparring

Vi er klar over, at det er én ting at få undervisning og dybdegående viden om SEO, og noget ganske andet at få SEO-strategien implementeret i virksomheden. Derfor slipper vi dig ikke efter eksamen! Inkluderet i prisen får du 6 måneders sparring og rådgivning i forhold til dit SEO-arbejde i virksomheden. Det er her du rykker og skaber resultater med din nye viden!

Læs om den succesfulde konference "SEOday", og tilmeld dig næste års arrangement.

Værdi for virksomheden

 • Du styrker virksomhedens konkurrenceevne ved at sikre topplaceringer i søgemaskinerne
 • Du udvikler en solid SEO strategi og arbejder professionelt med søgemaskineoptimering
 •  6 måneders sparringsforløb sikrer, at SEO-strategien bliver implementeret og skaber resultater for virksomheden. 

Målgruppe

SEO Business Diploma er for dig, der allerede har et praktisk kendskab til SEO og ønsker at professionalisere dit arbejde. 

Det er et krav, at du har administratoradgang til et website, så du undervejs på uddannelsen kan arbejde med de forskellige redskaber, du bliver præsenteret for. 

Vi forventer, at du har forhåndskendskab til basal anvendelse af Google Analytics, Google Keyword Planner, kender SEO’ens overordnede begreber og har erfaring med praktisk SEO.

SEO-uddannelse med statsgodkendt eksamen

Uddannelsen er baseret på akademifaget Online kommunikation. Du får uddannelsesbevis for både SEO Business Diploma og Online kommunikation. Niveauet svarer til fag på en kort videregående uddannelse.

Mød de studerende

Mød tidligere studerende, og hør, hvad de har fået ud af at deltage på uddannelsen.

Uddannelsens opbygning

SEO Business Diploma består af faget Online kommunikation (DKK 14.000), e-bogen ”How to Study Guide” (DKK 200) samt 6 måneders SEO-sparring (DKK 800). E-bogen indeholder IBAs indledende fag i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Kommunikation og formidling. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et Indledende kursus før eller sideløbende med at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen. Er det længe siden du sidst har lavet projektarbejde, så er det en rigtig god investering med et Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning. Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Læs om økonomi og tilskud til din efteruddannelse

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få lavet en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem, og hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering

Ansøgningsfrist

Daghold:
2 uger inden studiestart.

Aftenhold:
Tilmeldingsfristen fremgår af de enkelte hold

Hvis der er ledige pladser optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag.

Kun hold med ledige pladser vises på hjemmesiden.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Undervisere

 • Rune Hansen
  Rune Hansen
  Indehaver af OnlinePartners. Underviser i online marketing og SEO.
 • Grosen Friis
  Grosen Friis
  Underviser i søgemaskineoptimering (SEO) på avanceret niveau.
 • Klaus Wrensted Jensen
  Klaus Wrensted Jensen
  Underviser på uddannelsen SEO Business Diploma

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Mette Schmidt Will
  Mette Schmidt Will
  Marketingdirektør & Chefkonsulent
Thomas Sørensen
- Jeg har fået kompetencerne til at søgeoptimere, så vi ligger meget bedre i Google. Underviserene er ekstremt skarpe. Og så er uddannelsen ikke dyr, for jeg kommer til at tjene pengene ind mange gange i fremtiden.
Thomas Sørensen
Ejer af Elite Sommerhusudlejning