Sanne har droppet ”fyraftensfundraising”

Den rigtige uddannelse skulle vise sig at skaffe skoleleder Sanne fondsmidler at udvikle Hillerød Lille Skole for.

Inden hun begyndte at læse til fundraiser på IBA, var hun frustreret og følte sig alene med opgaven. Men med uddannelsen blev hun dygtig til at skrue på de rigtige håndtag og fik samtidig opbygget et kollegialt netværk af andre fundraisere.

- Der bliver talt så meget om fondsmidler, men folk omkring mig havde ingen viden om, hvor omfattende det er at søge, husker Sanne Wiedemann, som er skoleleder på Nordsjælland.

Fundraising Manager

Uddannelsen som Fundraising Manager er den første af sin art i Danmark.

Fundraising Manager er nemlig landets eneste dybdegående fundraising-uddannelse, der giver ECTS point.

Du bliver klædt på til at fungere i et tæt samarbejde med specialister og ledelse men også til at skabe en karriere som selvstændig fundraiser. 

Uddannelsen giver 10 ECTS point.

Du arbejder konkret med værktøjer, som du kan bruge, når du skal finde og søge de rette fonde og puljer. Og ikke mindst skrive selve ansøgningen. 

Læs mere om uddannelsen som Fundraising Manager>>

Ville være strategisk

Frustrationerne fik Sanne til at se sig om efter en uddannelse, der kunne give hende en solid baggrundsviden om fundraising. Og som samtidig var praktisk orienteret. I sin søgning fandt hun IBA Erhvervsakademi Kolding og uddannelsen til Fundraising Manager.

Og hun er ikke i tvivl om, at det var den mest effektive vej for hende:

- Jeg synes, uddannelsen var i rigtig høj kvalitet. Underviserne leverede virkelig varen.

Sanne kom hjem med en strategi, der gav mening på Hillerød LilleSkole. Organisationens tilgang til fundraising gik fra at være venstrehåndsarbejde til en strategisk indsats. Og faktisk er skolen blevet så god til det, at Sanne har måtte ansætte endnu en fundraiser.

Netværk i fokus på IBA

- I undervisningen var der ingen, der holdt deres viden for dem selv. Alle bidrog, og jeg oplevede en enorm åbenhed, fortæller Sanne.

Selvom hun nu er færdiguddannet fundraiser, er hun ikke færdig med at videndele. For holdet har stadig kontakt og hjælper hinanden. Og som Sanne beskriver, er det ikke ”kun” i forhold til fundraising, at hun er blevet styrket. For hun har også fået en bredere horisont og et meget stærkere netværk.

Der har været særligt fokus på netværk under uddannelsen, for en stor del af fundraising består af samarbejde og partnerskaber med andre fundraisere og organisationer.

Læs mere om uddannelsen Fundraising Manager >>

Sanne Wiedemann
- Jeg kom hjem med en strategi, der gav mening for organisationen.
Sanne Wiedemann
Skoleleder på Hillerød Lille Skole
Har læst Fundraising Manager