Salgschef på skolebænken: - Det er ikke kun mig, der er i udvikling – det er branchen også

Salgschef Tommy Borg har netop fejret sit 10 års-jubilæum hos Bøjsø Døre og Vinduer, der har hovedkontor og produktion i Vorbasse. Salgschefen har altså masser af rutine inden for sin branche. Ikke mindst når man lægger til, at han tidligere har været 14 år i en anden virksomhed i samme boldgade.

Men selv om man har fingeren på pulsen, er der stadig brug for ny viden.

Og ekstra kompetencer. For Tommy begyndte i firmaet som salgsassistent og er siden forfremmet til salgschef. Derfor er han netop gået i gang med at tage en uddannelse inden for salgsledelse på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Salgsledelse

På faget Salgsledelse lærer du at planlægge og gennemføre salg på både B2B- og B2C-markedet med udgangspunkt i en funktion som salgsansvarlig.

  • Du opnår forståelse for markedspotentiale og budgettering.
  • Du lærer om din egen rolle som salgsleder og får forståelse for, hvordan din ledelsesstil påvirker medarbejderne og de resultater, I sammen skaber.
  • Du lærer at organisere salget og at træne dit salgsteam.

Faget er et valgfag på Akademiuddannelsen i Salg og markedsføring. Læs mere om faget Salgsledelse her >>

Foto af tommy

- Da jeg for ti år siden begyndte hos Bøjsø, bar virksomheden mere præg af at være et lille snedkeri fremfor en vinduesproduktion. Det var for eksempel ikke ualmindeligt, at vi ved nye projekter gik med en tegning i hånden fra administrationen og over til produktionen for at spørge, om det kunne lade sig gøre. I dag er Bøjsø en langt mere moderne vinduesproduktion, og det har været en spændende rejse at være med på, siger Tommy Borg, der selv udvikler sig gennem mere uddannelse hos IBA Erhvervsakademi Kolding.

- Selv efter ti år udvikler jeg mig stadig og har lyst og mod på det, siger Tommy, som synes, det er både spændende og inspirerende at sidde i et klasselokale igen:

- Men man skal lige mande sig op til det. Jeg er oppe i 40’erne, så det var jo 13-skalaen, der gjaldt, da jeg sidst var til eksamen, smiler han.

Tommy har indtil videre gennemført faget salgsledelse, og det er især den teoretiske del omkring ledelse, han har været glad for at få hul på.

- For mens jeg altid har arbejdet med salg, så er det jo nyere for mig at have et ledelsesansvar. Derfor er det rart med nogle teorier, man kan hænge sit arbejde op på. Jeg har helt sikkert fået teori og værktøjer, som hjælper mig i samtalerne med de kolleger, jeg har ansvaret for, siger han.

Tommy er ved at overveje sit næste fag, som skal hjælpe med at ruste ham til en fremtid, der hele tiden er under forvandling.

- Det er ikke kun mig, der er i udvikling – det er branchen også. Og det er med til fortsat at gøre mit arbejde spændende. På bare de ti år jeg har været i virksomheden, er det gået hurtigt med nye krav til energioptimering, lyddæmpning og dokumentation i det hele taget, og det kommer kun til at fylde endnu mere fremadrettet, siger han.

Skræddersyede løsninger

Tommy Borg begyndte sin karriere i Vorbasse med en stilling som salgskoordinator med opgaver i Jylland og på Sjælland. Derefter fulgte en stilling som teamleder, og selvom der nu er kommet mere personaleansvar som chef for virksomhedens salgsteam, så er det stadig vigtigt for Tommy Borg at komme ud af huset og have føling med projekterne. Firmaet arbejder med skræddersyede løsninger, hvor kunderne får leveret døre og vinduer efter specialmål.

- Jeg har en masse variation i hverdagen, hvilket betyder, at jeg ikke kun sidder ved skrivebordet med administrative opgaver. Salg til kunder er stadig en stor del af mit arbejde. Derfor er det vigtigt for mig at møde håndværkerne og arkitekterne og komme ud og se nogle af de ejendomme, som vi leverer vinduer og døre til. Og det er da ingen hemmelighed, at det også er spændende, for det er ofte liebhaveri, som man ikke får lov til at se hver dag, siger Tommy Borg.

Den digitale udvikling

Han fortæller, at branchen er stærkt præget af den digitale udvikling. Det betyder, at de private kunder i stigende grad selv finder frem til firmaet og tager den første kontakt.

- Her er det vigtigt at møde dem og snakke deres projekter ordentligt igennem for at vise, at vi altid står til rådighed. Det er jo et nicheprodukt, som vi sælger, og det hjælper at fortælle om håndværket, alle processerne i fremstillingen og virkelig lade kunden mærke kvaliteten. Det er noget af det, der også kommer til at fylde meget i mit fremtidige arbejde hos Bøjsø.

Tommy Borg blev uddannet som kontorassistent for 30 år siden. Han bor i Grindsted med sin kone og tre børn.

22/03/2023

Kontakt

Jens Lassen
- Når omverdenen ændrer sig – og det gælder både kunder, leverandører og produkter – så er man som virksomhed og salgsansvarlig også nødt til at ændre måden, man betjener kunder på. Man kan ikke blive ved at gøre som for 10 år siden, når omverdenen ikke gør. Og derfor kan det være en god idé at søge de nye input og ekstra kompetencer, som man får ved at tage mere uddannelse på sit område.
Jens Lassen
Underviser hos IBA Erhvervsakademi Kolding i salgsfag.