Sabina på lederuddannelse med kollegerne: - Der er virkelig en god energi i rummet

Når man har omkring 900 kolleger, er det langt fra alle, man møder i løbet af en almindelig arbejdsuge. Og da slet ikke, når man som Sabina Wanat Søndergaard er ansat i en global virksomhed, der har afdelinger fordelt på flere kontinenter.

Fakta

På IBA kan deltidsuddannelser følges på enten aftenhold eller daghold. Desuden kan der udvikles skræddersyede forløb for den enkelte virksomhed.

Har I brug for specialdesignede forløb inden for alle udbudte fagmoduler, står vi klar til at afdække jeres behov og herudfra skræddersy et tilpasset forløb. Vi har mange års erfaring med at udvikle og levere skræddersyede uddannelsesforløb for en lang række af dansk erhvervslivs virksomheder.

Vi tager altid afsæt i en grundig afdækning af jeres behov og formål med forløbet. I tæt dialog udvikler vi resultatskabende uddannelsesforløb for såvel medarbejdere som ledere på alle niveauer.

Også på vores skræddersyede uddannelsesforløb vil det være muligt at søge økonomisk støtte.

Læs om skræddersyede uddannelser til virksomheder her ->>

Portræt af Sabrina

- Jeg opfatter efteruddannelsen som en gave, firmaet har givet mig. Men det er ingen julegave, man bare kan sætte sig ned og kigge på. For der skal også arbejdes med lektierne, når andre har fri, fortæller Sabina Wanat Søndergaard, som er lager- og logistikchef hos Haarslev Industries.

Så derfor er det jo inspirerende, når man pludselig sidder i samme lokale som 15 af de kolleger, man typisk kun kender fra en mailkorrespondance eller et skypeopkald. Fællessproget er engelsk, for gruppen er sammensat af kolleger fra blandt andet Malaysia, USA, Spanien, Kina, Polen – og Danmark.

- Vi kan grine sammen, og der er virkelig en god energi i rummet, smiler Sabina, der er lager- og logistikchef hos Haarslev Industries, som producerer store maskiner til forarbejdning af restprodukter fra slagterier og fiskeri.

Det er 6. gang, at den nordfynske virksomhed samler en udvalgt gruppe af ansatte til forløbet ”Haarslev Leadership”. Forløbet bygger på akademiuddannelsen Ledelse i Praksis, som blandt andet kommer i dybden med emner som motivation, planlægning og konflikthåndtering. Men i et meget tæt samarbejde med IBA Erhvervsakademi Kolding har firmaet fået tilpasset undervisningen, så den nøje tager udgangspunkt i den hverdag, man møder, hvis man er ansat hos Haarslev.

Billede af sticky notes på glasdør

Indtil videre har Haarslev Industries haft seks hold gennem en firma-tilpasset efteruddannelse hos IBA Erhvervsakademi Kolding.

- Det er så værdiskabende, at alle på holdet kommer fra samme firma, for alle kan jo genkende, hvad vi taler om. Selv om én af deltagerne til dagligt arbejder i USA, og jeg har mit job på Fyn, så har vi de samme udfordringer i dagligdagen. Alle har været involveret i eksempler som dem, der bliver trukket frem i undervisningen, siger Sabina.

Hun er sikker på, at der også opstår en vigtig, personlig relation, når man studerer på et hold, hvor alle kommer fra den samme arbejdsplads.

- Vi bruger rigtig meget tid på vores arbejde, og derfor er det vigtigt, at man også får et mere personligt forhold til sine kolleger. Så jeg synes, det er alle pengene værd, at jeg nu har fået sat ansigt på flere af de udenlandske kolleger, som jeg plejer at skrive sammen med, siger Sabina.

One company-fællesskab

Da deltagerne i Haarslev Leadership samledes over tre dage hos IBA i Kolding, var der et særligt besøg på førstedagen. Deres CEO, Kim Christensen, valgte nemlig at kigge forbi lederuddannelsen for blandt andet at tale om lederskab og de værdier, der præger Haarslev.

Stemningsbillede

- Som global virksomhed vil man gerne skabe en følelse af fællesskab. Og her er fælles uddannelse et af de værktøjer, vi har, fortæller Kim Christensen, som i 2022 er tiltrådt som CEO for de omkring 900 ansatte ”worldwide” hos Haarslev Industries, der har hovedkontor i fynske Søndersø.

- Man bliver aldrig færdig med at uddanne sig som leder. Det er faktisk et opløftende budskab, synes jeg. For hvis man tror, man er færdiguddannet som leder, så bliver man for selvtilfreds, siger den administrerende direktør.

Han ser en stor gevinst i samarbejdet med IBA, så ansatte fra Haarslev kan samles om samme uddannelse på et firmahold. I dette tilfælde tilmed på et internationalt hold, som favner hele koncernen.

- På et firmahold kan vi tale om tingene på en intern og fortrolig måde. Og man kan tale fagligt og faktuelt ud fra den samme virkelighed. Som en international virksomhed har den fælles uddannelse også et vigtigt formål, for det hjælper med at skabe et ”one company-fællesskab”.  Vi får et netværk på tværs af virksomheden, og det er altså stærkt, når der opstår situationer i hverdagen, hvor vi har brug for at kunne trække på hinanden, siger Kim Christensen.

Passer ind i hverdagen

IBA Erhvervsakademi Kolding har flere års erfaring i at tilpasse uddannelsesforløb, så det passer præcis til en bestemt virksomhed – ganske som i tilfældet med Haarslev, der fortsætter samarbejdet med IBA, når hold 6 er afsluttet.

- Vi skræddersyr uddannelsen, så den passer præcis til den virksomhed, vi samarbejder med. Samtidig med at uddannelsen lever op til alle de formelle krav - og udløser præcis de samme ETCS-point - som på et åbent hold. En skræddersyet uddannelse kan vi også tilrettelægge, så den passer bedst muligt ind i virksomhedens hverdag, siger Lars Jespersen, der er teamchef hos IBA og også underviser på holdet fra Haarslev.

03/11/2022

Kontakt