En International Executive MBA er en fleksibel uddannelse Ruben og Gorm læser MBA i deres eget tempo

Vidste du, at du kan gennemføre den Internationale Executive MBA i dit eget tempo?
Det har for eksempel Ruben Mejer og Gorm Carson valgt at gøre.

Uddannelsen er normeret til 2 år, men fagene kan spredes, så man kan bruge op til 5 år på at læse MBAen, der udbydes af IBA i Kolding og det anerkendte engelske universitet Coventry.

Ruben Mejer har arbejdet med salg de seneste 20 år og har de senere år suppleret med marketing og forretningsudvikling samt ledelse blandt andet i Berner A/S, som sælger forbrugsvarer til autobranchen.

Studiekammeraten Gorm Carson var i 15 år hestepraktiserende dyrlæge og havde egen praksis i 7 år. Efter et karriereskifte er han nu i medicinalindustrien. Her er han Key Account Manager i tyske Boehringer Ingelheim.

Executive MBA

Verden forandrer sig hele tiden. Det stiller krav til måden, vi driver virksomhed på. Og det stiller krav til dig, især hvis dit perspektiv er internationalt og ambitiøst. Din indsigt, dit udsyn og dine lederevner er afgørende for, at du kan påvirke udviklingen. Og med en Executive MBA fra Coventry University, får du internationale kompetencer og overblik til at navigere i forandringen.

>> Læs mere om uddannelsen

- Derfor fik jeg brug for nogle nye redskaber ud over de biologiske, fortæller han.

Ruben Mejer færdiggjorde en diplomuddannelse i 2017 og syntes, at det var et naturligt skridt at læse videre på en MBA:
- Jeg synes også, at det var interessant at få det internationale aspekt med, som der er på den Internationale Executive MBA.

Gorm Carson fik uddannelsen anbefalet af sin svoger:

- Og desuden betød det noget for mig, at uddannelsen udbydes i Kolding, så jeg ikke skal rejse så langt efter den.

Job, familie og studie skulle passe sammen

- For mit vedkommende handler det om at kunne kombinere mit job, min familie og et nyt studie på engelsk på en god måde. Jeg har en ambition om at afslutte de sidste 2 fag på én gang, men det har været godt for mig at kunne begynde lidt stille med at læse på engelsk. Der var selvfølgelig også noget engelsksproget materiale, da jeg læste diplom, men det er alligevel noget andet på MBAen, fordi man også skal skrive opgaver og have dialogen i timerne på engelsk. Jeg føler, at jeg ved at tage de første fag et ad gangen landede bedre i sproget, siger Ruben Mejer.

- Presset blev knapt så stort, fordi jeg havde bedre tid til at blive fortrolig med det engelske, akademiske sprog.

- Forskellen på diplom og MBA-niveauet er klart, at der er et højere niveau både i undervisningen, materialet og blandt de andre studerende. Der er større akademiske krav til, hvordan man skal håndtere materialet, og vi bliver trænet i kritisk, akademisk tænkning.

Studerer uden en bestemt deadline

Gorm Carson siger, at for ham var det ikke det engelske sprog, der var udfordringen:

- Det var mere, at hele tankegangen, der bruges på en MBA, ligger fjernt fra mit biologiske ophav. Det er en helt anden måde at tænke på, og det er en anden slags mennesker; her er ikke så mange Fjällräven-bukser.

- Jeg har selv betalt uddannelsen, så jeg kan gøre det, som det passer mig. Jeg har ikke nogen deadline for, hvornår jeg skal være færdig. Jeg synes bare, det er spændende og vil gerne have ny viden til min forhåbentlig fremtidige karrieremæssige udvikling.

- Jeg havde ikke behov for at skulle bruge alle morgener og weekender på at læse, og det har givet mig en helt anden ro, at jeg har taget fagene lidt langsommere. Jeg kan se, at dem jeg begyndte at studere samtidig med, og som nu er længere fremme end jeg, har skullet været meget mere målrettede og fravælge forskellige ting i deres liv. Det havde jeg ikke lyst til.

Akademisk med praktisk forankring

Ruben Mejer siger, at selvom den Internationale Executive MBA selvfølgelig er akademisk, så er den samtidig praktisk, fordi man arbejder med rigtige virksomheders udfordringer:

- Det er derfor også min vurdering, at vi som studerende får viden til at varetage opgaver, som kræver stor kompetence – og at vi begyndte at få den viden meget hurtigt, da vi startede på studiet.

- Man får et mere kritisk syn på de arbejdsopgaver, man får tildelt. Så man kan udfordre ledelsen på et niveau, der bringer flere nuancer ind i de beslutninger, der bliver taget. Dermed kan man sætte sig selv og sin arbejdsplads i en bedre situation, siger Ruben Mejer.

Gorm Carson siger:
- Man kan påtage sig et større ledelsesmæssigt ansvar, fordi man har fået kompetencer og redskaber på højt niveau.

Ruben Mejer og Gorm Carson fremhæver også, at det at sprede uddannelsen ud over længere tid, betyder, at de har fået et større netværk:

- Fordi vi kender både dem fra det tidligere hold og dem fra vores nuværende hold. Vi har knyttet stærke bånd, så man har altid nogen at sparre med.

Kontakt

Nadja Mulvad
- Fra den første uge på MBA-studiet blev jeg inspireret. Det var meget givende at se på sit arbejde fra en anden vinkel og se mere dybt på sine erfaringer.
Nadja Mulvad
Chief Strategi Officer hos Krone ScanBalt Group
Læs hvordan Nadja bruger MBA uddannelsen
Hans Ole Jessen
- Jeg var noget bekymret for, om jeg kunne klare studiet, fordi det er på engelsk. Men jeg må sige, at det er gået fra 0 til 100 på ingen tid. Sådan lyder det fra Hans Ole Jessen, der læser den Internationale Executive MBA, som udbydes af IBA i Kolding og det engelske topuniversitet Coventry University.
Hans Ole Jessen
Underdirektør
Læs hvordan Hans Ole bruger MBA uddannelsen