Ledernes akademiuddannelse
Projektledelse
Som leder er du involveret i projekter og projektarbejde på mange forskellige måder. Det kan være som deltager i et projekt eller som leder for projektdeltagere.
På faget Projektledelse lærer du, hvordan du arbejder med projektledelse i praksis, og hvordan du integrerer det i dit lederskab. Du bliver præsenteret for forskellige projekttyper, og lærer at opdele et projekt i hovedmål og delmål, så processen bliver overskueliggjort for alle de involverede parter.
Du arbejder med cases fra din egen dagligdag og får et solidt indblik i alle projektets faser. Du lærer også at anvende værktøjer, som du kan bruge til at estimere, prioritere og styre ressourcer, interessenter, deadlines og omkostninger.
Faget giver dig en grundlæggende forståelse for samspillet mellem ledelse, projekt og organisation, hvor god projektkommunikation også er en væsentlig faktor for at opnå succesfuld projektstyring.
Faget 'Projektledelse' er obligatorisk på Ledernes akademiuddannelse.
Det lærer du bl.a. om i faget 'Projektledelse':
- Projektstyring og -ledelse i praksis
- Projektlederens kommunikations- og ledelsesopgaver
- Rapportering, opfølgning og kvalitetssikring
- Tids- og ressourceestimering
- Økonomi.
Hvad giver faget af værdi for min arbejdsplads?
- Virksomhedens projekter effektiviseres og mål og deadlines overholdes.
- Du sikrer at vigtig information ikke går tabt imellem de mange interessenter vha. dine kommunikationsværktøjer
Niveau
Faget er en del af Akademiuddannelsen i Ledelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt uddannelsesforløb.
Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.
Studieordning
Studieordning pr. 1. januar 2023
Studieordning 2022 revideret juni 2022
Studieordning pr. 24. marts 2022
Økonomi & Tilskud
Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.
Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?
Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.
Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.
Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.
Realkompetencevurdering
Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.
Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.
Afmeldingsbetingelser
Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.
Ved dokumenteret sygdom, afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.