Projektledelse

Som leder er du involveret i projekter og projektarbejde på mange forskellige måder. Det kan være som deltager i et projekt eller som leder for projektdeltagere.

På faget Projektledelse lærer du, hvordan du arbejder med projektledelse i praksis, og hvordan du integrerer det i dit lederskab. Du bliver præsenteret for forskellige projekttyper, og lærer at opdele et projekt i hovedmål og delmål, så processen bliver overskueliggjort for alle de involverede parter.

Du arbejder med cases fra din egen dagligdag og får et solidt indblik i alle projektets faser. Du lærer også at anvende værktøjer, som du kan bruge til at estimere, prioritere og styre ressourcer, interessenter, deadlines og omkostninger.

Faget giver dig en grundlæggende forståelse for samspillet mellem ledelse, projekt og organisation, hvor god projektkommunikation også er en væsentlig faktor for at opnå succesfuld projektstyring.

DKK 14.900
Omfang: 10 ECTS
Undervisningsdage:
01/11 2021 kl. 08:30-15:30
02/11 2021 kl. 08:30-15:30
15/11 2021 kl. 08:30-15:30
16/11 2021 kl. 08:30-15:30
01/12 2021 kl. 08:30-15:30
02/12 2021 kl. 08:30-15:30
Eksamen: :
Den 15. eller 16. december 2021
Ansøgningsfrist: 28/10 2021
Tilmeld

Du lærer om:

 • Projektstyring og -ledelse i praksis
 • Projektlederens kommunikations- og ledelsesopgaver
 • Rapportering, opfølgning og kvalitetssikring
 • Tids- og ressourceestimering
 • Økonomi.

Værdi for virksomheden:

 • Virksomhedens projekter effektiviseres og mål og deadlines overholdes.
 • Du sikrer at vigtig information ikke går tabt imellem de mange interessenter vha. dine kommunikationsværktøjer

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Ledelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt uddannelsesforløb.

Faget afsluttes med en erhverscase og efterfølgende mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Studieordning

Studieordning pr. august 2021

AU i Ledelse (PDF)

 

Tidligere studieordning pr. 6. juli 2020
AU i Ledelse (PDF)

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs om økonomi og tilskud til din efteruddannelse

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
 • Marianne Rasmussen
  Marianne Rasmussen
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser aftenhold
Bæredygtig virksomhed. Læs mere her