Installationsbranchens lederuddannelse

Projektledelse - Installationsbranchens lederuddannelse

Styring af ressourcer og opgaver i dit byggeprojekt

I faget Projektledelse får du værktøjskassen til projektstyring af byggesager og byggepladser. Gennem undervisningen bliver du klædt på til at kunne overskue den komplekse projektledelsesopgave i praksis. Du lærer om opstart af byggeprojekter, og hvordan du skal forholde dig til planlægning, organisering, risikostyring og interessenthåndtering i projektet. Du bliver præsenteret for forskellige projekttyper og lærer at opdele et projekt i hovedmål og delmål, så processen bliver overskueligt for alle de involverede parter. Dermed opnår du større overblik og færre fejl og dyre misforståelser i.f.t. både kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere.

Gennem praksisnære problemstillinger får du et solidt indblik i alle projektstyringens faser. Du lærer desuden at anvende værktøjer, som du kan bruge til at estimere, prioritere og styre ressourcer, interessenter, deadlines og omkostninger.

IBA og Solar logo

Installationsbranchens lederuddannelse er udarbejdet i et samarbejde mellem IBA Erhvervsakademi Kolding, Solar A/S og TEKNIQ arbejdsgiverne.

I faget lærer du om:

 • Projektstyring og -ledelse i praksis.
 • Projektlederens kommunikations- og ledelsesopgaver.
 • Rapportering og opfølgning.
 • Tids- og ressourcestyring.

Værdi for dig og din arbejdsplads:

 • Du får overblik over opgaver og ressourcer overblik og har viden om, hvordan du løbende risikovurderer og kvalitetssikrer et projekt.
 • Virksomheden undgår uforudsete udgifter gennem løbende risikovurdering og kvalitetssikring af projektet.
 • Du undgår at vigtig information går tabt imellem de mange interessenter vha.  kommunikationsværktøjer.

Studieordning

Studieordning pr. 1. januar 2023 

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning 2022 revideret juni 2022

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning pr. 24. marts 2022

AU i Ledelse (pdf)

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Malene Schøning Hansen
  Malene Schøning Hansen
  Uddannelseskoordinator