Installationsbranchens lederuddannelse

Organisation og arbejdspsykologi - Installationsbranchens lederuddannelse

Forstå din organisation og hvordan du bedst udvikler den.

Er du bekendt med din organisations struktur og de handlemuligheder, det giver dig som leder? Og har du kontrol over, hvordan du kan optimere og udvikle den for at opnå en stærkere forretning?

I faget Organisation og arbejdspsykologi vil du få en dybere forståelse af din organisation. Du vil opnå indsigt i dens opbygning, kultur og dynamik og lære, hvordan disse elementer påvirker dens muligheder og begrænsninger. Dette vil i sidste ende hjælpe dig med at maksimere udnyttelsen af organisatoriske ressourcer.

IBA og Solar logo

Installationsbranchens lederuddannelse er udarbejdet i et samarbejde mellem IBA Erhvervsakademi Kolding og Solar A/S.

Udvikling af organisatoriske kompetencer og skabelse af et motiverende arbejdsmiljø

Gennem faget Organisation og arbejdspsykologi vil du opnå kompetencer til at bidrage til organisatorisk udvikling og forandringer, så din organisation bedst muligt kan tilpasse sig omverdenens krav. Du vil lære om forskellige organisationsformer, kulturforskelle samt opbygning og udvikling af teams.

Desuden inkluderer faget arbejdspsykologi, hvor du vil få viden og metoder til at skabe høj motivation og trivsel på din arbejdsplads. Du vil også lære om generelle samarbejdsprocesser, der kan styrke samarbejdet og produktiviteten i din organisation.

Alt dette lærer du om i akademifaget Organisation og arbejdspsykologi

I faget Organisation og arbejdspsykologi vil du lære om følgende emner:

  • Organisationsopbygning, kultur og processer:
    Du vil få indblik i din organisations struktur, kultur og arbejdsprocesser. Dette vil hjælpe dig med at forstå den betydning, det har for dit ledelsesmæssige råderum og din evne til at træffe beslutninger og drive forandringer.
  • Motivation og arbejdspsykologi:
    Du vil få kendskab til teorier og metoder inden for motivation og arbejdspsykologi. Dette vil give dig redskaber til at øge motivationen og trivslen hos medarbejderne i din virksomhed, hvilket kan bidrage til øget produktivitet og engagement.
  • Team og teamsamarbejde:
    Du vil opnå viden og redskaber til at opbygge og udvikle effektive teams. Dette inkluderer forståelse for teamdynamik, kommunikation og samarbejdsprocesser, som kan hjælpe dig med at styrke teamwork og opnå bedre resultater i din virksomhed.

Gennem faget Organisation og arbejdspsykologi vil du få en bred forståelse af organisatoriske forhold, motivation og teamsamarbejde, som vil styrke dine ledelsesfærdigheder og bidrage til en mere effektiv og harmonisk arbejdsplads.

Fordele for dig og din arbejdsgiver ved uddannelsen

Din deltagelse i faget vil medføre følgende gevinster for både dig og din arbejdsgiver:

  • Styrkelse af virksomhedens økonomiske og konkurrencedygtige position:
    Gennem din forståelse for organisatoriske og psykologiske processer vil du være i stand til at bidrage til virksomhedens økonomiske vækst og øge dens konkurrenceevne på markedet.
  • Øget effektivitet i virksomheden:
    Med din indsigt i organisatoriske og psykologiske processer kan du identificere og implementere forbedringer, der øger effektiviteten i virksomheden. Dette kan føre til mere effektive arbejdsprocesser og bedre udnyttelse af ressourcer.
  • Redskaber til at højne motivation og trivsel:
    Uddannelsen vil give dig værdifulde redskaber til at skabe en motiverende og trivselsfremmende arbejdskultur. Ved at anvende disse redskaber kan du øge medarbejdernes engagement, produktivitet og tilfredshed på arbejdspladsen.
  • Viden om sammensætning af effektive og højt ydende teams:
    Du vil opnå viden og færdigheder i at sammensætte teams, der fungerer godt sammen og leverer fremragende resultater. Dette vil bidrage til at skabe en stærk og samarbejdsorienteret arbejdsstyrke.

Samlet set vil din uddannelse resultere i en styrket økonomisk situation for virksomheden, øget effektivitet gennem forståelse af organisatoriske og psykologiske processer, mulighed for at højne motivation og trivsel og evnen til at danne effektive og dygtige teams.

Niveau

Installationsbranchens lederuddannelse er en del af Akademiuddannelsen i Ledelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse.
Hvis du gerne vil tage en hel Akademiuddannelse, kan du tage et ekstra akademifag samt et afgangsprojekt, og dermed få en Akademiuddannelse i Ledelse.

Studieordning

Studieordning pr. 1. januar 2023 

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning 2022 revideret juni 2022

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning pr. 24. marts 2022

AU i Ledelse (pdf)

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

  • Malene Schøning Hansen
    Malene Schøning Hansen
    Uddannelseskoordinator