Om IBA

På IBA Erhvervsakademi Kolding udvikler og tilbyder vi videregående uddannelser. Vi bruger teori i praksis og tænker praksis ind i teorien. For dit studievalg er også et jobvalg.

IBA opnåede i juni 2018 at blive institutionsakkrediteret. Det kan sammenlignes med, når en restaurant opnår en ekstra Michelin-stjerne.

"Klokkeklart bestået." Fuldstændig uden forbehold. 

Sådan var beskeden, da IBA Erhvervsakademi Kolding fik svar fra det ekspertpanel, som gennem to år har vurderet akademiet. Læs mere

Akademiet har:

 • 4.630 studerende hvert år samlet set.
  Fordelt på
 • 1.430 fuldtidsstuderende. 
 • 3.200 studerende på efter- og videreuddannelser.
 • De studerende er både danske og udenlandske, da vi tror på, at det er med til at danne et spændende, attraktivt og internationalt studiemiljø.
 • IBA har 130 fastansatte medarbejdere og 75 freelance undervisere.
 • IBA er institutionsakkrediteret. Det højeste en dansk uddannelsesinstitution kan opnå. Læs mere

Kontakt os

Se ledige stillinger

IBA havde besøg af Lars Løkke Rasmussen, Tommy Ahlers og Birgit Aaby. De tre gæster ville have en snak med de studerende under overskriften "Hvor skal Danmark hen?".
Læs meget mere om besøget >>

Vi har uddannelser, der virker

På IBA tager vi afsæt i virkeligheden, og vi indretter os efter den. Vi ser mulighederne og uddanner vores studerende til det.

Vi brænder for at udvikle og gennemføre uddannelse, der virker i praksis og skaber værdi for både mennesker og virksomheder.

Vi finder de rette studerende, fordi erhvervslivet søger nye tanker. Vi ser det også som vores opgave at matche de rette studerende med de rette virksomheder. 

Kasper og Frederik er glade for, at deres undervisere behandler dem som voksne på IBA. Læs mere >>

Sådan kommer vores nye bygning til at se ud

I første halvdel af 2019 forventer vi, at vores syv etagers domicil står klar på havnen. Vores moderne uddannelsesbygning får et fantastisk studiemiljø og kommer til at ligge helt ned til åen. Læs mere om bygningen

Du kan læse både dag og aften

IBA tilbyder videregående fuldtidsuddannelser på erhvervsakademi-, professionsbachelor- og masterniveau. Det gør vi inden for blandt andet finans, salg og markedsføring, kommunikation, web og teknologi, produktion og ledelse.

Vi har efteruddannelser på akademi-, diplom- og masterniveau inden for økonomi og finans, salg og markedsføring, ledelse og projektledelse, produktion og innovation samt hele det digitale område.

IBA tilbyder også korte kurser til erhvervsfolk, der har brug for en hurtig opgradering samt 6-ugers forløb for ledige.

Fagene på IBA ramte Louises interesser, og pludselig gik hun fra at kalde sig selv en "4-tals pige" til at få årgangens højeste karakterer. Læs mere.

IBA indleder i efteråret 2018 et samarbejde med sit søsterakademi Erhvervsakademiet Sydvest - også kaldet EASV. Erhvervsakademiet har hovedkontor i Esbjerg - og en afdeling i Sønderborg. Læs mere

Hos os løser vi rigtige problemer

På studierne kombinerer vi teorien med praktiske færdigheder i form af cases og projekter i samarbejde med erhvervslivet samt obligatoriske praktikophold eller med udgangspunkt i voksne studerendes hverdag i virksomhederne.

Vi beskæftiger os med rigtige problemer, fordi verden er fuld af opgaver, som skal løses.

IBA arbejder også målrettet med forskning, innovation og udvikling i samarbejde med en lang række virksomheder og partnerinstitutioner i såvel Danmark som udlandet.

En del af studiearbejdet på IBA foregår i studiegrupper.

IBA samarbejder med mange

På IBA Erhvervsakademi Kolding samarbejder vi med mere end 85 universiteter og institutioner fra hele verden. Lige fra oversøiske lande som Kina, Sydkorea, Brasilien og USA til europæiske lande som England, Frankrig, Spanien og Rumænien.

Vi er aktivt medlem af the Network of International Business Schools (NIBS). Gennem dette netværk af internationale samarbejdspartnere organiseres studiebesøg, udveksling af studerende og medarbejdere samt konferencer og udviklingsprojekter. IBA-studerende deltager også i internationale case-konkurrencer.

IBAs masteruddannelser er akkrediteret af Leeds Beckett University og Coventry University. Mange af vores internationale samarbejdsuniversiteter tilbyder også IBA-studerende direkte adgang til deres videregående uddannelser.

IBA har Erasmus Charter. Såvel individuelle studerende som studerende fra vores samarbejdsinstitutioner er dermed velkomne som udvekslingsstuderende, ligesom vores danske studerende har mange muligheder for at inkludere et udlandsophold i deres studier. Læs mere om internationale muligheder for studerende.

På efteruddannelsesområdet samarbejder IBA med Cphbusiness, og mange af IBAs uddannelser kan derfor også gennemføres i København. 

Cookie- og persondatapolitik

Læs om IBAs cookie- og persondatapolitik >>

Ledelse

 • Helle Berg Melgaard
  Helle Berg Melgaard
  Uddannelseschef
 • Henrik Kjær Christensen
  Henrik Kjær Christensen
  Direktør for efter-/videreuddannelse
 • Ildikó Antal
  Ildikó Antal
  Director, IBA International & Confucius Institute
 • Jette Mølkjær Gøbel
  Jette Mølkjær Gøbel
  Direktør Udvikling og Uddannelse
 • Keld Hvam
  Keld Hvam
  Director of E-Learning and E-Didactics
 • Mikael A. Rasmussen
  Mikael A. Rasmussen
  Uddannelseschef
 • Niels Egelund
  Niels Egelund
  Rektor
 • Peter Waring Lei
  Peter Waring Lei
  Uddannelseschef
 • Vibeke Lykke Olsen
  Vibeke Lykke Olsen
  Ressourcedirektør
 • Per Toft
  Per Toft
  Uddannelseschef

IBAs bestyrelse (fra 2018 og frem)

Her ses rektor Niels Egelund i front for IBAs nye bestyrelse. Fra venstre er det Ole Kjær (HK Sydjylland), Henrik Jacobsen (PROSA), Brian Stein (Adtention), Sabine Mortensen (studerende på IBA), Gitte Skare (medejer af Skare Meat Packers), Gitte Reeckmann Larsen (underviser på IBA), rektor Niels Egelund (IBA), Jørn Pedersen (borgmester i Kolding), Gotfred Christiansen (HP Schou), Morten Engell (studerende på IBA), Andreas Bach-Laursen (underviser på IBA) og Britt Salomonsen (Sydbank). 

(Peter Thorning er ikke på foto)

Læs mere om bestyrelsen

Værdigrundlag

Udsyn med indsigt
Vi finder det værdifuldt at bringe hele verden helt nær for at udvikle originale idéer, skabe ny viden og høste solid erfaring.

Nysgerrig praktiker
Vi finder det værdifuldt at dele undren for at finde meningsfulde løsninger, der virker i praksis.

Rummelighed med kant
Vi finder det værdifuldt at skabe en tillidsfuld atmosfære med plads til begejstring og personligt overskud.

Brænde og tænde
Vi finder det værdifuldt at møde verden medvirkende, med vilje og viden, som rollemodeller for mod og engagement.

Virke med stolthed
Vi finder det værdifuldt at gøre os umage i mødet med nødvendighed og mulighed og at udvise personlig integritet og faglig stolthed.

Pirre foretagsomhedsfantasien 
Vi finder det værdifuldt at bygge på en kultur præget af skaberkraft, lyst til innovation, udvikling og iværksætteri.

Resultater med værdier
Vi finder det værdifuldt at bringe forskellige værdier og personlige karakterer i samspil for at skabe resultater i verdensklasse.

Ledige stillinger

Her kan du se vores ledige stillinger. 

Thomas Rathsack
- Jeg var i tvivl om, hvad jeg "ville være". Så jeg lavede en "bucket list", og så måtte jeg ellers i gang med at sætte plusser og minusser.
Thomas Rathsack
Forfatter, foredragsholder og forhenværende jægersoldat
Thomas Rathsack er én af de personligheder, der har gæstet IBA. Læs hele artiklen >>