I 2024 kan endnu flere få penge til efteruddannelse

Overvejer du at tage efteruddannelse? Så er der godt nyt fra 2024. Fra årsskiftet er der nemlig endnu flere, som kan få glæde af Omstillingsfonden.

Gennem fonden kan du få op til 10.000 kr. til din efter- og videreuddannelse hvert år.

Omstillingsfonden

Omstillingspuljen er en pulje, der fordeles efter først til mølle-princippet.

Ønsker du at søge støtte fra fonden, er det meget enkelt:

Tilmeld dig den uddannelse, du ønsker optagelse på, og kryds af i feltet Omstillingsfond. Du finder boksen under tekstfeltet: ”Faktura til”.

Du er velkommen til at kontakte IBA, så hjælper vi dig videre.

Du kan læse mere om Omstillingsfonden her >>

Hidtil er det kun faglærte og ufaglærte, som har været omfattet af ordningen. I det nye år kan du også få del i puljen, hvis du har en uddannelse helt op til professionsbachelor-niveau. Det gælder for eksempel sygeplejersker, journalister og pædagoger.

Via ordningen kan mange studerende få betalt en stor del af deres uddannelse. Et enkelt akademifag på daghold koster nemlig typisk omkring 9.500 kr., mens et akademifag på aftenhold koster cirka 5.000 kr.

- Vi har hvert eneste år en lang række studerende, som har glæde af den støtte, de kan få via ordningen. Udvidelsen betyder, at vi nu kan imødekomme endnu flere, som ønsker at dygtiggøre sig her hos os, siger Gitte Valentin (foto), der er uddannelseskoordinator på IBA’s efteruddannelse.

Allerede nu sidder Gitte klar til at fortælle mere om dine muligheder for at få støtte fra 

06/12/2023

Kontakt

  • Gitte Valentin Sørensen
    Gitte Valentin Sørensen
    Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
  • John Ahle Petersen
    John Ahle Petersen
    Journalist
- Det er helt centralt, at vi får skabt bedre muligheder for at uddanne sig gennem hele livet og får åbnet flere veje gennem uddannelsessystemet. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan udvide Omstillingsfonden, så flere kan få gavn af de muligheder, den tilbyder.
Christina Egelund
Uddannelses- og forskningsminister
Læs om aftalen her >>