Michelle troede, det var snyd! Men den var god nok: Hun fik 10.000 kr. til videreuddannelse

Nogle gange kan man opleve noget, der umiddelbart lyder for godt til at være sandt. Sådan havde Michelle Elsgaard det, da hun første gang så på IBAs hjemmeside, at hun kunne få 10.000 kr. til videreuddannelse. Det er der da ingen, der giver væk! Det må være bondefangeri. Og så lukkede Michelle hjemmesiden ned.

Michelle kunne dog ikke helt lade den information ligge. Hvad nu hvis den var god nok? Så hun besluttede at undersøge det nærmere.
Og det var godt, at hun gjorde det – for ellers havde hun ikke fået sin uddannelse Projektledelse i praksis.

Gratis efteruddannelse

Hvis du opfylder en række punkter, kan du få din uddannelse på akademi- og diplomniveau betalt med op til 10.000 kr. pr. år fra 2018-2021.

Du:

  • Er faglært eller ufaglært
  • Er i job - og ikke selvstændig
  • Har ikke modtaget op til 10.000 kr. fra Omstillingsfonden i dette kalenderår.

Hvis du vil have del i pengene, så læs med her på siden og se, hvordan du gør.

Pengene kommer fra den såkaldte Omstillingsfond og kan bruges til at betale for korte fag og længere uddannelsesforløb på op til 10.000 kr. hvis du er faglært eller ufaglært.

Læs mere om Omstillingsfondens midler til uddannelse her >>

Først troede jeg, at det var bondefangeri...

Michelle Elsgaard er servicekoordinator ved Intego, som beskæftiger elektrikere og vvs’ere. Her styrer hun arbejdsdagen for en række håndværkerne. Hun koordinerer deres arbejde og logistikken i deres opgaver.

I 2017 læste Michelle Ledelse i praksis på IBA. Og det er der en god grund til:
- Jeg synes, at mennesker skal være i konstant udvikling. Det er vigtigt for mig, at jeg videreudvikler mig selv.

Derfor ville Michelle gerne have noget mere videreuddannelse i 2018.

Og faktisk var Michelle tidligere blevet lovet, at hun måtte tage noget mere efteruddannelse, når der blev tid til det rent arbejdsmæssigt. Men da tiden kom, var der ikke flere penge til uddannelse, fordi budgetterne var brugt.

Men det godtog Michelle ikke. Hun er en person, som ikke tager et nej for et nej. Så hun begyndte selv at undersøge det og tænkte, at det måtte der kunne findes en løsning på. Som Michelle selv siger:
- Man skal bare researche lidt selv.

Bæredygtighed skal skabe værdi for virksomhederne

Fordi Michelle tidligere har taget en videreuddannelse på IBA, lå vi ’top of mind’, og hun begyndte derfor sin søgning på vores hjemmeside. Hun faldt over en artikel om midlerne fra Omstillingsfonden. ’Få 10.000 kr. til videreuddannelse’ stod der.

Det syntes Michelle lød for godt til at være sandt. Det måtte være bondefangeri af en slags, tænkte hun. Så hun gjorde i første omgang ikke mere ved det.

Hun kunne dog ikke helt slippe tanken om de 10.000 kr. og tog derfor kontakt til studieadministrationen på IBA, som hun kendte.
- De var så søde og hjælpsomme sidst, så jeg tog kontakt og blev bekræftet i, at det var rigtigt nok, at jeg kunne få min uddannelse betalt med Omstillingsfondes midler.

Derefter tog Michelle en snak med sin arbejdsgiver, som gav lov til, at hun kunne tage sin uddannelse, Projektstyring i praksis på daghold, fordi Omstillingsfonden betaler selve uddannelsen. Og faktisk er der en anden fond, som betaler en godtgørelse til virksomheden for den tabte tid, hvor Michelle ikke er på arbejde. På den måde har Intego praktisk talt ingen udgifter til, at Michelle er på uddannelse. De får kun gevinsten.

For som Michelle siger:
- Jeg har lært så meget på min uddannelse, som jeg tager med hjem til virksomheden og bruger i mit daglige arbejde.

Hun fortsætter:
- Det ville være fedt, hvis min historie kunne give mere opmærksomhed til Omstillingsfondens midler, så endnu flere kunne få mulighed for at uddanne sig.

Historien er hermed videregivet …

Vil du også have 10.000 kr. til videreuddannelse? Sådan gør du:

Hvis du er faglært eller ufaglært har du nu mulighed for at få betalt din videreuddannelse på akademi- og diplomniveau med op til 10.000 kr. pr. år.

Det vil sige, at du kan bruge op til 10.000 kr. om året uden at betale for din uddannelse.

Pengene kommer fra den såkaldte Omstillingsfond og kan bruges til at betale for korte fag og længere uddannelsesforløb på op til 10.000 kr. om året. Pengene fordeles efter ’først til mølle’ princippet.

Så hvis du har planer om at videreuddanne dig eller gøre din uddannelse færdig, er det nu, du skal slå til.


Hvem kan få del i pengene?

Du kan få del i pengene, hvis du er faglært eller ufaglært. Det vil sige, at din højeste uddannelse er en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse.

Desuden skal du være i job, og du må ikke være selvstændig.

Tilskuddet gives til dig personligt. Det vil sige, at det er dig - og ikke din virksomhed - der skal stå som betaler af uddannelsen.

Det er nemt for dig at få del i pengene, for du skal ikke ansøge om dem.

Ja tak, jeg vil gerne vide, hvordan jeg får 10.000 kr. til uddannelse >> 

Droner kan gøre hverdagen nemmere for mange virksomheder

Kontakt

  • Gitte Valentin Sørensen
    Gitte Valentin Sørensen
    Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
DSV flytter ledernes undervisning ud i det fri