Mias motivation har været i top

Mia Petersen Wichmann har været topmotiveret for at læse til akademileder. Hun arbejder som Divisions Manager hos transportfirmaet Leman i Greve og har været leder i ti år. De seneste år har hun været leder for ledere.

- Den her uddannelse har givet mig stor selvtillid som leder. Nu har jeg pludseligt fået noget at have det i, og jeg tror mere på mig selv, fortæller den 40-årige Mia, som er leder i Air and Express hos Leman.

Akademilederen

Med en akademileder uddannelse får du en værktøjskasse du kan bruge til at arbejde med strategisk lederskab, organisation, projektstyring og ledelse i praksis.

Særligt for uddannelsen:

  • De studerende læser på det samme hold fra start til slut.
  • De læser 6 fag og har den samme underviser på alle fag.
  • Underviseren fungerer også som vejleder og tager ud og besøger de studerende undervejs.
  • Uddannelsen tager to år, og undervisningen foregår på daghold.
  • Der er cirka 30 undervisningsgange. 

Læs mere om Akademilederen>>

Læs om de 11 nyuddannede akademiledere>>

Derfor var Jakob glad for uddannelsen>>

Mia er 40 år og gift og har to børn. Hun bor privat i Greve, hvor hun også arbejder for Leman. Men oven i det rejser hun en del.

Fra Greve til Kolding

Selv om Mias underviser, Benny, har bekræftet, at det at være leder i høj grad er at bruge sin sunde fornuft. Så er hun super glad for sine nye ledelsesværktøjer.

Derfor er hun gladeligt pendlet fra Greve til Kolding på de cirka 30 hele undervisningsdage, der har været på uddannelsen:

- Jeg valgte IBA, fordi jeg her kunne læse uddannelsen på to år på daghold. Hvis jeg skulle have læst den her på Sjælland, ville det have taget mig 3 år på aftenhold. Jeg har været så glad for IBA og ikke mindst vores underviser, Benny, at en af mine ansatte begynder på det næste hold på uddannelsen. Han har hørt mig tale så begejstret om det hele. 

Her er Mia sammen med sit hold og deres underviser Benny. De i alt 11 nye akademiledere gik ud med et samlet gennemsnit på 10,86. Læs deres historie >>

Logitstik-folk kører sammen

Mia har på sit eget hold været heldig at have to kolleger med fra Leman. Den ene decideret fra samme afdeling i Greve, så Mia og han har kunnet skiftes til at køre.

- Det er nu oftest mig, der har kørt, mens Mia har siddet og arbejdet ved siden, supplerer Jim Heinz Kærbo Hildebrandt grinende ved siden af hende.

Og det må Mia med et smil give ham ret i.

Tre kolleger fra Leman har læst den samme uddannelse til akademileder. Det er fra venstre Mia Petersen Wichmann, Jim Heinz Kærbo Hildebrandt og Jan Kragh Jensen. De to første arbejder i Lemans afdeling i Greve, mens Jan arbejder i afdelingen i Taulov.

Besøgte kolleger i Kolding

Dog har Mia og Jim ikke kunne følges hver gang, for Mia har også ledelsesansvar for nogle medarbejdere, som sidder i Taulov ved Fredericia. Og de medarbejdere har hun kunnet besøge i forbindelse med sin uddannelse i Kolding.

- Jeg har lagt møder med dem enten dagen før eller dagen efter. Og så bare overnattet på hotel. Det er jo logistik, vi arbejder med. Så det skal vi også selv være gode til, smiler Mia. 

Mia har været rigtig glad for sin underviser, Benny Gammelgaard. Han er en stor del af årsagen til, at uddannelsen og forløbet har været så stor en succes, synes hun. 

Et fortroligt rum

Hun roser sine medstuderende til skyerne. For sammen med deres gode underviser har de i høj grad været med til at skabe et fortroligt rum, hvor alle har kunnet dele sine oplevelser som leder:

- Vi har haft det ret godt sammen på det her hold. Vi har fået kompetent vejledning på vores opgaver og har haft en åben dialog i klasselokalet. Det har været lærerigt at høre, hvordan de andre tackler deres lederudfordringer.

Benny Allerup Gammelgaard
- De her ledere, de tager bare fra. Vi får ikke en bedre målgruppe for vores uddannelse. For de kan gå direkte hjem og bruge det, de har lært.
Benny Allerup Gammelgaard
Seniorkonsulent hos IBA
Læs historien >>