Varmepumper

Lær at opsætte, indregulere og rådgive om varmepumper.

Med faget Varmepumper er du klædt på til at rådgive kunder og opsætte og montere varmepumper.

Med i bagagen har du en grundlæggende viden om forskellige varmepumpesystemers fysik og driftsprincipper. Du har samtidig kendskab til dimensioneringsgrundlaget for jordslanger og til de geotermiske ressourcer.

Du kan også rådgive kunder om oplagte energibesparende foranstaltninger i forbindelse med etablering af varmepumper og videregive din egen viden på en måde, så kunder forstår det.

DKK 5.950
Omfang: 5
Varighed: kl.9:00-16:00 d. 4/4+18/4+25/4+2/5-18
Dette hold udbydes i samarbejde med STI Denmark, og afholdes hos STI Solar Denmark A/S, Industrivej Vest 43, 6600 Vejen. Faget afsluttes med eksamen den 2.5.18. Prisen er inkl. litteratur samt e-bog i forbindelse med den studieforberedende pakke.
Tilmeld

Med faget Varmepumper får du fod på relevante lovgivning på området: byggelovgivning, autorisationslovgivning, støjlovgivning og jordvarmebekendtgørelsen. Du lærer om myndighedernes krav til miljø og sikkerhed. Modulet kvalificerer til opnåelse af godkendelse som VE montør eller VE installatør.

Indhold

 • Opsætning og montering af varmepumper og systemer til overfladenær udnyttelse af geotermisk energi.
 • Indregulering af anlæg og slutafprøvning.
 • Aflevering af anlæg til kunde.

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Læs mere om akademiuddannelsen i Energiteknologi

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i  Energiteknologi. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Læs om økonomi og tilskud til din efteruddannelse

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få lavet en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem, og hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering

Ansøgningsfrist

Daghold:
2 uger inden studiestart.

Aftenhold:
Tilmeldingsfristen fremgår af de enkelte hold

Hvis der er ledige pladser optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag.

Kun hold med ledige pladser vises på hjemmesiden.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Undervisere

Kontakt

 • Hans Mikkelsen
  Hans Mikkelsen
  Udviklingschef
 • Jane Boysen Damgaard
  Jane Boysen Damgaard
  Uddannelseskoordinator / projektleder. Akademiuddannelser aftenhold