Strategisk kompetenceudvikling

Skab som leder og HR-medarbejder den stærkeste organisation. Strategisk kompetenceudvikling bliver en nøgleopgave for ledere og HR-medarbejdere i fremtidens organisationer.

Faget tager udgangspunkt i, hvordan kompetenceudvikling - organisatorisk og menneskeligt - på en systematisk måde kan skabe fundamentet for fremtidens vækst i organisationen. 

Faget henvender sig både til dig som leder og HR-medarbejder, der ønsker at udvikle sin forståelse og værktøjskasse inden for kompetenceudvikling og organisatorisk effektivitet.

 • Daghold
 • Aftenhold
DKK 9.300
Omfang: 10 ECTS
Undervisningsdage:
23/08 2022 kl. 09:00-15:15
05/09 2022 kl. 09:00-15:15
06/09 2022 kl. 09:00-15:15
12/09 2022 kl. 09:00-15:15
13/09 2022 kl. 09:00-15:15
20/09 2022 kl. 09:00-15:15
Ansøgningsfrist: 08/08 2022
Eksamen afholdes i uge 41
Tilmeld
DKK 4.900
Omfang: 10 ECTS
Ansøgningsfrist: 30/08 2022
Undervisning 10 tirsdage kl. 18:00 - 21:15. Du modtager velkomstinformation ca. 10 dage før 1. undervisningsaften. Her kan du se hvilken litteratur du skal købe inden holdstart - litteraturudgift udgør kr. 500-800. Faget afsluttes med mundtlig eksamen senest den 31.1.2023 - eksamensdato aftales senest ved studiestart. Hvis du ønsker betaling via faktura, så udstedes og sendes denne sammen med din velkomstinformation - betalingsfrist 14 dage fra udstedelsesdato. En del af faget kan være e-learning. Vi tager forbehold for ændringer.
Tilmeld

På faget Strategisk kompetenceudvikling, arbejder vi med at se din afdelings kompetencer mere nuanceret, så du som leder kan arbejde mere effektivt med de enkelte medarbejderes kernekompetencer og dermed med organisationens komplementære kompetencer.

Vi giver dig også metoder og konkrete værktøjer til at identificere fremtidens nødvendige kompetencer i din branche, så du som leder og HR-medarbejder kan udvikle din afdelings kompetencer mod virksomhedens fremtidige strategi.

Du får bl.a. viden og forståelse for 

 • Værktøjer og indsigt der vil sikre dig et overblik over nuværende kompetencer i din afdeling
 • Metoder som gør dig i stand til at identificere fremtidens nødvendige kompetencer i netop din branche
 • Konkrete værktøjer så du som leder og HR-medarbejder kan udvikle din afdelings samlede kompetencer imod virksomhedens fremtidige strategi
 • Indblik i hvordan du kan sætte videndeling i spil, motivere til uddannelse samt skabe et fundament for læring tværgående i din afdeling og virksomhed
 • Hvordan ovenstående kan udvikles i samspillet mellem leder og en potentiel HR-afdeling

Værdi for dig

 • Indsigt i hvordan vores uddannelsessystem fungerer, og hvordan dette kan bidrage til udvikling.
 • Mulighed for at identificere, hvilke kompetencer er nødvedige i din branche i fremtiden
 • Viden omkring kompetenceudvikling og hvilken værdi det kan have for orginationen

Værdi for din arbejdsgiver 

 • Du bliver skarpere på din virksomheds fremtidige kompetencebehov
 • Du kan efter endt forløb identificere gabet imellem nuværende kompetencer i organisationen og hvad den fremtidige strategi kræver
 • Du kan med viden om organisatorisk læring udvikle din organisation proaktivt mod fremtidens marked
 • Du bliver bevidst om, hvordan du effektivt kan påvirke din virksomheds vidensudvikling på tværs af afdelinger.
Karrieremøde og uddannelsesplan. Book dit møde her

Målgruppe

Du arbejder enten direkte med HR-opgaver, skal arbejde med det i fremtiden eller også er du leder med ansvar for et team eller en afdeling. Du ønsker at dygtiggøre dig inden for feltet, da du ved at kompetenceudvikling bliver et direkte konkurrenceparameter i fremtidens marked.

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Læs mere om akademiuddannelsen i Human Resource

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Human Resource. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus. 

Hvis du læser Akademiuddannelse i Ledelse kan du tage dette fag som valgfag.

Du kan med stor fordel vælge et "Indledende kursus" før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs om økonomi og tilskud til din efteruddannelse

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Undervisere

 • Fredrik Seistrup
  Fredrik Seistrup
  Lektor
 • Jane Kaas
  Jane Kaas
  Underviser i HR- og ledelsesfag

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
 • Marianne Rasmussen
  Marianne Rasmussen
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser aftenhold
Casper Middelbo
- Efteruddannelse er vigtigt. Både for virksomhedens skyld, men også for din egen.
Casper Middelbo
Personlig rådgiver, Danske Bank
Bæredygtig virksomhed. Læs mere her