Solcelleanlæg

Bliv godkendt som VE-montør eller VE-installatør.

  • Hvordan placerer vi bedst vores nye solcelleanlæg?
  • Hvordan skal det vende, og hvordan skal det hælde, når vores ejendom er placeret på denne måde på matriklen?
  • Kan vores tag overhovedet bære et solcelleanlæg?
  • Er vores ejendom egnet til et solcelleanlæg?
  • Og hvad med klimaet – de siger det regner mere og mere, så er et solcelleanlæg en god idé?

Det er blot nogle af de mange spørgsmål, du med dette akademifag på eksamensbeviset kan hjælpe kunder med svaret på, så du kan give dem den bedst mulige rådgivning og vejledning.

Læg dertil, at du lærer, hvordan du skal bruge de europæiske teknologistandarder og vælge det rigtige værktøj og udstyr, så arbejdet overholder sikkerhedskrav og standarder.

Endelig får du også kendskab til, hvordan en solcelle er opbygget og virker, ligesom du får viden om strøm som bæredygtig, grøn energi.

Det er alt sammen baggrunden for, at dette modul kvalificerer dig til at blive godkendt som VE‐montør eller VE‐installatør.

Solcelleanlæg kan læses som et selvstændigt fag eller som en del af Akademiuddannelse i Energiteknologi.

DKK 7.500
Omfang: 5 ECTS
Undervisningsdage:
06/11 2023 - 08:30-15:30 - T
07/11 2023 - 08:30-15:30 - T
08/11 2023 - 08:30-15:30 - T
17/11 2023 - 09:00-11:00 - O
24/11 2023 - 09:00-11:00 - O

T = Tilstede undervisning
O = Online undervisning
Eksamen: :
den 30. november eller 1. december 2023
Ansøgningsfrist: 23/10 2023
Den 17. og 24.11. er vejledning online via Teams og fra kl. 8.00 - 10.00 eller efter aftale med underviser.

Dette forløb udbydes i samarbejde med Solar Danmark, og afholdes i Vejen.
Prisen er inkl. materialer til undervisning.
Du modtager information om din optagelse ca. 10 dage før 1. undervisningsdag pr. mail.
Vi tager forbehold for ændringer.
Tilmeld

Akademifaget Solcelleanlæg er et valgfag på Akademiuddannelsen i Energiteknologi.

Anders Koba Jensen
- Hvis Danmark skal nå sine klimamål i 2050, så tænker jeg, at der skal mere end ”windpower” til. Så skal der også bruges ”sunpower”.
Anders Koba Jensen
Indehaver af Brabrand El Aut. Elinstallatør
Læs hvordan Anders bruger uddannelsen>>

Du lærer blandt andet om:

  • Montering af solcellesystemer
  • Indregulering af anlæg og slutafprøvning
  • Aflevering af anlæg til kunde

Værdi for dig

Du kan efter endt uddannelse beskrive solcelleprodukter og herunder omkostnings‐ og lønsomhedssammenligninger, miljøaspekter, solcelleanlæggets komponenter, karakteristika samt dimensionering af solcellesystemer.

Du kan formidle oplysninger om mekanisk konstruktion, komponenternes placering og systemets design og konfiguration til samarbejdspartnere og brugere.

Værdi for virksomheden

Uddannelsen gør dig i stand til at håndtere installationsmetoder under hensyntagen til tagtyper og det nødvendige reguleringsudstyr.

Du lærer også at arbejde sammen med andre fagfolk. Det betyder, at du kan tage ansvar inden for rammerne af en professionel etik. Det handler blandt andet om tilpasning af el-konstruktionen.

Målgruppe

Uddannelsen er oplagt for dig, der vil VE-godkendes, så du kan installere VE-teknologien solcelleanlæg. Den statslige godkendelsesordning skal sikre høj kvalitet i VE-teknologier. Så ved at tage uddannelsen bidrager du til at sikre effektiviteten af solcelleanlæg.

Claus Bo Jensen
- Jeg har fået den teoretiske baggrund for, hvad det er for nogle aspekter, der spiller ind, når man skal dimensionere et solcelleanlæg.
Claus Bo Jensen
Overmontør og fagligt ansvarlig i Risbjerg El & Køleteknik A/S
Læs hvordan Claus bruger uddannelsen>>
Bæredygtighed skal skabe værdi for virksomhederne

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i  Energiteknologi. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

Jesper Mikkelsen
- Jeg vil gerne have, at vi får en grøn profil i firmaet, og derfor tager jeg akademifaget Solceller.
Jesper Mikkelsen
Indehaver af Givskud El
Læs hvordan Jesper bruger uddannelsen>>
Sådan får Brian tid til job, familie og uddannelse