Regneark til økonomistyring

Regneark er et nyttigt redskab, når du jonglerer med en masse tal. På denne uddannelse lærer du at håndtere regneark i virksomhedens økonomistyring.

Du lærer at anvende regneark til at analysere og vurdere en lang række økonomiske data, opbygge modeller til økonomistyring, samt løse økonomiske og ledelsesmæssige problemstillinger i virksomheden.

Du bliver i stand til at bruge generelle funktioner i regneark såsom formatering, design, tabeller og modeller. Du får desuden vigtige redskaber til opstilling af diagrammer og prognoser, samt til bearbejdning og præsentation af data, så du kan anvende regneark til statistisk analyse.

Denne tilmeldig er for dig, der er i job. Se tilmeldig for dig, der er ledig>>

DKK 4.900
Omfang: 10 ECTS
Ansøgningsfrist: 29/08 2024
Prisen er eksklusiv litteratur. Der er undervisning 10 torsdage aftener kl. 18:00-21:15 Faget afsluttes med skriftlig 4 timers eksamen. Litteraturudgift kr. 500 - 800. Du modtager information om litteraturkøb sammen med din optagelse ca. 10 dage før holdstart. Vi tager forbehold for ændringer.
Tilmeld

Du får bl.a. viden og forståelse for

 •  Anvendelse af regneark til økonomisk analyse og problemløsning
 •  Økonomiske modeller
 •  Dataindsamling, analyse og vurdering
 •  Økonomisk statistik
 •  Generelle funktioner i regneark

Værdi for dig

 • Du får kompetencerne til at håndtere regneark i virksomhedens økonomistyring
 • Du lærer at opbygge modeller til økonomistyring, håndtere ledelsesmæssige problemstillinger og anvende regneark til at analysere økonomiske data i virksomheden
 • Du opnår erfaring med at benytte generelle funktioner i et regneark

Værdi for din arbejdsgiver 

 • Du kan bruge regneark til at analysere og vurdere data fra virksomhedens økonomisystem
 • Du kan opbygge konkrete økonomiske modeller
Hold dig opdateret. Tilmeld nyhedsbrev

Målgruppe

Uddannelsen er for dig, der allerede har erfaring med økonomi og ønsker at styrke dine kompetencer i at bruge regneark. Du har typisk gennemført fagene Økonomistyring i praksis og Erhvervsøkonomi eller har lignende forudsætninger.

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Læs mere om akademiuddannelsen i Økonomi og ressourcestyring

Regneark til økonomistyring kan læses som et selvstændigt fag eller som en del af Akademiuddannelse i Økonomi og ressourcestyring.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Økonomi og ressourcestyring. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et "Indledende kursus" før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
 • Jane Boysen Damgaard
  Jane Boysen Damgaard
  Uddannelseskoordinator. Diplomuddannelser og Akademiuddannelser
 • Lene Albæk Jensen
  Lene Albæk Jensen
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser & aftenhold
Test dig selv: Gæt uddannelsen. Spil med her.