Akademiuddannelse i Ledelse
Projektledelse
Gennemfør projekter med større succes.
På uddannelsen Projektledelse lærer du om projektetablering, rapportering og kvalitetssikring. Du bliver præsenteret for forskellige projekttyper, og lærer at opdele et projekt i hovedmål og delmål, så processen bliver overskueliggjort for alle de involverede parter.
Igennem praksisnære problemstillinger får du et solidt indblik i alle projektstyringens faser. Du lærer desuden at anvende værktøjer, som du kan bruge til at estimere, prioritere og styre ressourcer, interessenter, deadlines og omkostninger.
Uddannelsen giver dig en grundlæggende forståelse for samspillet mellem projekt og organisation, hvor estimering, opfølgning og rapportering er væsentlige faktorer i jagten på at opnå en succesfuld projektstyring.
Læs som del af Akademiuddannelsen i Ledelse eller som selvstændigt fag
- Daghold
- Aftenhold
23/11 2023 kl. 09:00-15:15
24/11 2023 kl. 09:00-15:15
30/11 2023 kl. 09:00-15:15
01/12 2023 kl. 09:00-15:15
07/12 2023 kl. 09:00-15:15
08/12 2023 kl. 09:00-15:15
14/12 2023 kl. 09:00-15:15
15/12 2023 kl. 09:00-15:15
15/12 2023 kl. 09:00-15:15
Du får bl.a. viden og forståelse for
- Projektstyring og -ledelse i praksis
- Projektlederens kommunikations- og ledelsesopgaver
- Rapportering og opfølgning
- Tids- og ressourceestimering
- Bæredygtighed og projektledelse.
Værdi for dig
- Når du er færdig med uddannelsen Projektledelse, kan du etablere projekter og analysere projektorganisatoriske sammenhænge.
- Du har overblik og ved, hvordan man løbende risikovurderer og kvalitetssikrer et projekt.
- Din værktøjskasse til projektstyring er udvidet markant, og du er klar til at besejre de udfordringer, der venter forude.
Værdi for din arbejdsgiver
- Virksomheden undgår uforudsete udgifter igennem løbende risikovurdering og kvalitetssikring af projektet.
- Du undgår at vigtig information går tabt imellem de mange interessenter vha. dine kommunikationsværktøjer.

Målgruppe
Uddannelsen er for alle, der allerede er eller skal være involverede i projektarbejde og ønsker mere viden og konkrete værktøjer til at starte, gennemføre og afslutte virksomhedens projekter med succes.
Nyhed: Tag din uddannelse online
Som noget nyt har du mulighed for at tage akademifaget "Projektledelse" online. Ønsker du at tage hele faget online, så klikker du blot på "online" i den blå kasse.
Projektledelse starter med én fremmødedag på IBA. Vores erfaringer siger, at denne første dag er vigtig for, at du får den bedste og mest udbytterige start på din uddannelsesrejse sammen med dine medstuderende.
Læs mere om online efteruddannelse her.
Tag en hel akademiuddannelse (AU)
Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.
Certificering
Du kan supplere din projektstyringsuddannelse med en PRINCE2® certificering.
Læs om PRINCE2® Foundation og PRINCE2® Practitioner.

Se med her - hvad projektledere, mellemledere og den øverste ledelse fra Jansson fortæller om faget projektledelse, som de tager på et virksomhedshold i 2018/2019. Deres underviser er Søren Løvlund Mandsberg fra IBA.
Niveau
Faget er en del af Akademiuddannelsen i Ledelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt uddannelsesforløb.
Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.
Studieordning
Studieordning pr. 1. januar 2023
Studieordning 2022 revideret juni 2022
Studieordning pr. 24. marts 2022
Økonomi & Tilskud
Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.
Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?
Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.
Optagelseskrav
Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.
Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.
Realkompetencevurdering
Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få lavet en realkompetencevurdering.
Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem, og hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.
Afmeldingsbetingelser
Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.
Ved dokumenteret sygdom, afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.
Kontakt
-
-
Gitte Valentin SørensenUddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelserTlf.: +45 72 11 82 63
-
Uddannelseschef
Undervisere
-
-
-
-
Niels L. AndersenUnderviser i afsætningsstrategi og markeds- og kulturanalyser.