Pædagogik og kommunikation

Inden for det social- og sundhedsfaglige felt vil du opleve at arbejde sammen med mange, forskelligartede grupper af mennesker. Det er derfor vigtigt, at du har kommunikative og pædagogiske evner til at favne dem alle.

På fagmodulet Pædagogik og kommunikation har vi fokus på de pædagogiske og kommunikative kompetencer der kræves, for professionelt at kunne samarbejde med borgere, pårørende, elever og øvrige samarbejdspartnere.

Vi vil gå i dybden med viden, analyse og anvendelse af pædagogiske og kommunikative teorier og metoder, der relaterer sig til det social- og sundhedsfaglige område.

DKK 8.900
Eksamen: Mundtlig eksamen på baggrund af et langt projekt
Omfang: 10 ECTS
Varighed: 09:00-15:15
Der er undervisning 9.00-15.15 tirsdag og onsdag i uge 35, torsdage i uge 36-38, onsdag og torsdag i uge 39 samt torsdag i uge 40. Ingen undervisning uge 41-42. Faget afsluttes med en mundtlig eksamen mandag i uge 43.
Tilmeld

Du lærer om

 • Kommunikations- og pædagogiske teorier og metoder inden for det social- og sundhedsfaglige felt
 • Voksenlæring og erfaringspædagogik
 • Kommunikation i relation til faglige og etiske problemstillinger og læreprocesser
 • Formidling af pædagogiske og kommunikative overvejelser til borgere, pårørende og samarbejdspartnere

Værdi for virksomheden

 • Du vil være i stand til at identificere, bearbejde og løse pædagogiske og kommunikative problemstillinger på din arbejdsplads
 • Du kan bidrage til den gode formidling til borgere, pårørende og øvrige samarbejdspartnere

Uddannelsen udbydes i samarbejde med Social- og Sundhedsskolen Syd, Fredericia - Vejle - Horsens og Social- og Sundhedsskolen Syd.

Uddannelsens opbygning

Pædagogik og kommunikation består af faget Pædagogik og kommunikation (DKK 8.300) samt e-bogen ”How to Study Guide” (DKK 200). E-bogen indeholder IBAs indledende fag i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning.

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Læs mere om akademiuddannelsen i Sundhedspraksis

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Sundhedspraksis. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et Indledende kursus før eller sideløbende med at du deltager på et fagmodul.
Vi gør særligt opmærksom på at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen. Er det længe siden du sidst har lavet projektarbejde, så er det en rigtig god investering med et Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning. Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere, der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Ansøgningsfrist

Daghold:
2 uger inden studiestart.

Aftenhold:
Tilmeldingsfristen fremgår af de enkelte hold

Hvis der er ledige pladser optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag.

Kun hold med ledige pladser vises på hjemmesiden.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
Lene Toft
- Kurset er fuldstændig ”up to date”, for de begreber, vi arbejdede med, passer perfekt, med begreberne de bruger på de nye SOSU uddannelser.
Lene Toft
Praktikvejleder i Haderslev Kommune
Har læst faget "Pædagogik og kommunikation"
Læs om Lenes oplevelse med videreuddannelse >>