Organisationsudvikling i HR-perspektiv

Byd forandringer og udvikling velkommen i virksomheden.

Faget er et af de obligatoriske fag på akademiuddannelsen i HR

Du lærer at analysere og vurdere virksomhedens organisationsudviklings-behov med HR i fokus og derudfra stille en organisatorisk diagnose. Herved får du overblik over virksomhedens forandrings- og udviklingsprocesser, samt metoder til at prioritere og implementere disse.

Som HR-medarbejder er det vigtigt, at du er i stand til at arbejde med og forstå processerne i organisationsudvikling og forandringer.­ På den måde kan du sikre en succesfuld udviklingsproces og minimere den usikkerhed, som ofte opstår ved forandringer i en organisation.

 • Daghold
 • Aftenhold
DKK 9.800
Eksamen: Skriftlig opgave og mundtlig eksamen
Omfang: 10 ECTS
Varighed: Varighed 8 dage
Der er undervisning 9.00-15.15 mandage og tirsdage i ugerne 40 - 41, og uge 43-44. Faget afsluttes med en mundtlig eksamen i uge 46. Eksamensdatoen aftales senest ved studiestart.
Tilmeld
DKK 4.900
Eksamen: Skriftlig opgave og mundtlig eksamen
Omfang: 10 ECTS
Varighed: 10 mandage aftener kl. 18:00 - 21:30
Faget afsluttes med mundtlig eksamen senest 31.1.2019 - eksamensdatoen aftales senest ved studiestart. Litteraturudgift ca. kr. 500-800. En del af faget kan være e-learning. Ansøgningsfrist: Mandag den 27.8.2018
Tilmeld

På uddannelsen får du en teoretisk forståelse for organisationsudvikling og forandringsprocesser og du lærer om, hvad der skal til for at forandringer lykkes, både på det strategiske niveau og på medarbejder- og ledelsesniveau.

Du får konkrete værktøjer til at arbejde med forandringer i praksis og bliver i stand til at håndtere evt. manglende motivation og modstand i forandringsprocesser. På forløbet får du desuden mulighed for at fordybe dig i et selvvalgt tema, der har særlig relevans for dig og din virksomhed inden for et af de mange relevante fagområder.

Du lærer om:

 • Organisationsforståelse og organisatorisk diagnose

 • Forandringer i organisationer

 • Individ og forandring

 • Organisationsudvikling i HR-funktionens perspektiv

 • Selvvalgt tema

Værdi for virksomheden

 • Du sikrer en succesfuld udviklingsproces, der bliver en integreret del af virksomheden
 • Du styrker virksomhedens konkurrenceevne igennem en stærk og forandringsvillig organisation

 • Du reducerer antallet af fremtidige kriser ved at gøre virksomheden forandringsparat

Målgruppe

Uddannelsen er for dig, der allerede arbejder med eller står overfor at skulle involveres i HR-orienterede opgaver i virksomheden. Det kan være, at du er HR-koordinator, HR-assistenteller HR-partner og ønsker konkrete metoder til at arbejde med forandringer i hverdagen. Det kan også være, at du gerne vil have en fremtidig karriere inden for HR og ønsker grundlæggende teori og praksisnære problemstillinger til at klæde dig på til din kommende stilling.

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Læs mere om akademiuddannelsen i Human Resource

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Human Resource. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus. 

Hvis du læser Akademiuddannelse i Ledelse kan du tage dette fag som valgfag.

Du kan med stor fordel vælge et Indledende kursus før eller sideløbende med at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen. Er det længe siden du sidst har lavet projektarbejde, så er det en rigtig god investering med et Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning. Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs om økonomi og tilskud til din efteruddannelse

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere, der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få lavet en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem, og hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering

Ansøgningsfrist

Daghold:
2 uger inden studiestart.

Aftenhold:
Tilmeldingsfristen fremgår af de enkelte hold

Hvis der er ledige pladser optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag.

Kun hold med ledige pladser vises på hjemmesiden.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
 • Marianne Rasmussen
  Marianne Rasmussen
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser aftenhold
Karl Jørgen Dyrvig Jensen
- Alting skifter, alting ændrer sig. Måden man arbejder på i dag, er ikke den samme som for 20 år siden. Med efteruddannelse har man en chance for at følge med.
Karl Jørgen Dyrvig Jensen
Overmontør, Give Sygehus
Casper Middelbo
- Efteruddannelse er vigtigt. Både for virksomhedens skyld, men også for din egen.
Casper Middelbo
Privatrådgiver, Sydbank