Akademiuddannelse i International transport og logistik

Optimering af forretningsprocesser

Få mest muligt ud af dine processer og opdag mulighederne for digitalisering.

På denne uddannelse vil du lære, hvordan du kan gennemføre en workshop til kortlægning og forbedring af processer, som du selv oplever i din hverdag. Du vil opnå en forståelse for, hvordan processer fungerer og hvorfor de er afgørende for digitalisering - det andet fokusområde i uddannelsen.

Du vil lære at vurdere, om dine processer egner sig til digitalisering, og blive introduceret til digitale værktøjer, der kan skabe værdi i processerne. Som en del af workshoppen vil du også lære at faciliterer kollegaer eller andre i din organisation.

Optimering af forretningsprocesser kan læses som et selvstændigt fag eller som en del af Akademiuddannelse i International transport og logistik.

Denne tilmelding er for dig der er i job. Se tilmelding for dig, der er ledig >>

 • Daghold
 • Aftenhold
DKK 9.300
Omfang: 10 ECTS
Undervisningsdage:
19/08 2024 kl. 09:00-15:15
20/08 2024 kl. 09:00-15:15
26/08 2024 kl. 09:00-15:15
27/08 2024 kl. 09:00-15:15
02/09 2024 kl. 09:00-15:15
03/09 2024 kl. 09:00-15:15
09/09 2024 kl. 09:00-15:15
10/09 2024 kl. 09:00-15:15
Eksamen: :
Mundtlig prøve kombineret med et praktisk produkt og en disposition
Ansøgningsfrist: 05/08 2024
Tilmeld
DKK 4.900
Omfang: 10 ECTS
Eksamen: :
Mundtlig prøve kombineret med et praktisk produkt og en disposition
Ansøgningsfrist: 26/08 2024
Prisen er ekskl. litteratur. Litteraturudgiften er ca. kr. 500-800. Der er undervisning hver torsdag aften kl. 18:00-21:15 Du modtager information om litteraturkøb sammen med din optagelse ca. 10 dage før 1. undervisningsaften. Vi tager forbehold for ændringer.
Tilmeld

Alt dette lærer du om på faget Optimering af forretningsprocesser

 • Kortlægning, vurdering og design af forretningsprocesser i værdi- og forsyningskæder med fokus på administrative processer
 • Dataanalyse
 • Procesfacilitering
 • Digitaliseringsniveauer & teknologier.
 • Processers egnethed til digitalisering
 • Bruger kravspecifikation for digitalisering af en forretningsproces.

Hvilken værdi giver faget dig?

Med udgangspunkt i din viden om egne processer, bliver du i stand til systematisk at forbedre dem og bliver derved en værdifuld sparringspartner for eksempelvis en IT- eller digitaliseringskonsulent.

Hvad bidrager viden fra Optimering af forretningsprocesser til på min arbejdsplads?

Du bidrager til, at virksomheden arbejder mere systematisk med procesforbedringer og bliver bindeled mellem driften og teknologiudviklere.

Hvem henvender Optimering af forretningsprocesser sig til?

Faget er for alle, der gerne vil være bedre til at arbejde med procesforbedringer og inddrage digitale muligheder. Uddannelsen kan gennemføres, selv om du ikke sidder i en logistik organisation – procesforbedring og digitalisering er nemlig universelt.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i International transport og logistik. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et "Indledende kursus" før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Studievejleder - efteruddannelse
 • Lene Albæk Jensen
  Lene Albæk Jensen
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser & aftenhold