Akademiuddannelse

Optimering af forretningsprocesser

Optimér dine processer og find potentialet for digitalisering

På uddannelsen lærer du om hvordan du i praksis gennemfører en workshop med kortlægning og forbedring af processer fra din egen hverdag. Forståelse af hvordan en proces kan og skal fungere, er grundlæggende for arbejdet med digitalisering som er det andet ben i denne uddannelse.

Du lærer hvordan du vurderer om dine processer er egnet til digitalisering og om en række af de digitale værktøjer, der skaber værdi i processerne.

Som en del af kunne gennemføre en workshop, lærer du om facilitering af kolleger eller andre i din organisation.

DKK 4.900
Omfang: 10 ECTS
Eksamen: :
Mundtlig prøve kombineret med et praktisk produkt og en disposition
Ansøgningsfrist: 31/01 2022
Prisen er ekskl. litteratur. Litteraturudgiften er ca. kr. 500-800. Der er undervisning hver mandag aften kl. 18:00-21:15 Du modtager information om litteraturkøb sammen med din optagelse ca. 10 dage før 1. undervisningsaften. Vi tager forbehold for ændringer.
Tilmeld

Værdi for dig

Med udgangspunkt i din viden om egne processer bliver du i stand til systematisk at forbedre dem og blive en værdifuld sparringspartner for en IT- eller digitaliseringskonsulent

Du lærer bl.a. om:

Kortlægning, vurdering og design af forretningsprocesser i værdi- og forsyningskæder med fokus på administrative processer

 • Dataanalyse.
 • Proces facilitering.
 • Digitaliseringsniveauer & teknologier.
 • Processers egnethed til digitalisering.
 • Bruger kravspecifikation for digitalisering af en forretningsproces.

Værdi for din arbejdsgiver

Du bidrager til at virksomheden arbejder mere systematisk med procesforbedringer og er bindeled mellem drift og teknologiudviklere.

Målgruppe

Uddannelsen er for alle, der gerne vil være bedre til at arbejde med procesforbedringer og inddrage digitale muligheder. Uddannelsen kan gennemføres selv om man ikke sidder i en logistik organisation – procesforbedring og digitalisering er universelt.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i International transport og logistik. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et "Indledende kursus" før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs om økonomi og tilskud til din efteruddannelse

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Studievejleder - efteruddannelse
 • Jane Boysen Damgaard
  Jane Boysen Damgaard
  Uddannelseskoordinator. Diplomuddannelser og Akademiuddannelser
 • Brian Hyldborg Ahlmann
  Brian Hyldborg Ahlmann
  Konsulent/Adjunkt