Marketingstrategi og forretningsudvikling

Vil du blive ekpert i strategisk planlægning og analyse?

På dette fag får du et godt indblik i virksomhedens markedsføringsstrategi, samt afsætningsøkonomiske og juridiske forhold, så du bliver bedre rustet til at sælge virksomhedens produkter.

Du bliver i stand til at afgøre, hvilke interne og eksterne forhold, der har betydning for virksomhedens afsætning. Du opnår desuden analytiske og strategiske redskaber til at kunne gennemføre en planlægningsproces, der styrker virksomhedens konkurrenceevne og bundlinje.

Læs Marketingstrategi og forretningsudvikling som del af Akademiuddannelse i Salg & markedsføring eller som et selvstændigt fag.

Denne tilmelding er for dig, der er i job. Se tilmelding for dig, der er ledig>>

DKK 4.900
Omfang: 10 ECTS
Ansøgningsfrist: 26/08 2024
Prisen er ex. litteratur. Der er undervisning 10 tirsdage aftener kl. 18:00-21:15. Faget afsluttes med skriftlig 4 timers eksamen En del af faget kan være e-learning. Litteraturudgift ca. kr. 500-800. Du modtager information om litteraturkøb sammen med din optagelse ca. 10 dage før 1. undervisningsaften. Vi tager forbehold for ændringer.
Tilmeld

Hvorfor er en marketingstrategi vigtig?

En marketingstrategi fastlægger virksomhedens mål og retning inden for markedsføring. Den definerer klart, hvilke mål virksomheden forsøger at opnå, og hvordan den vil opnå dem.

Samlet set er en marketingstrategi en roadmap, der guider virksomhedens markedsføringsindsats og bidrager til at opbygge en stærk og konkurrencedygtig position på markedet.

Dét lærer du på Marketingstrategi og forretningsudvikling

Marketingstrategi og forretningesudvikling giver dig værktøjer og koncepter, så du opnår en forståelse af afsætningsstrategi og markedsføringsbegreber.

Undervisning i virksomhedens strategiske planlægningsproces styrker evnen til at udvikle og implementere langsigtede mål, mens fokus på økonomiske og juridiske forhold giver en solid ramme for at træffe velinformerede beslutninger.

Generelt arbejder vi med:

 • Afsætningsstrategi.
 • Markedsføringsbegrebet.
 • Virksomhedens strategiske planlægningsproces.
 • Økonomiske og juridiske forhold.
 • Systematisk arbejdstilgang.

Værdi for dig

Gennem faget får du indblik i virksomhedens markedsføringsstrategi og afsætningsøkonomiske samt juridiske forhold, der styrker dine evner til at optimere salget af virksomhedens produkter. 

 • Du får indblik i virksomhedens markedsføringsstrategi - samt afsætningsøkonomiske og juridiske forhold - så du bliver bedre rustet til at sælge virksomhedens produkter.

 • Du bliver i stand til at afgøre, hvilke interne og eksterne forhold, der har betydning for virksomhedens afsætning.

 • Du får analytiske og strategiske redskaber til at kunne gennemføre en planlægningsproces, der styrker virksomhedens.

Værdi for din arbejdsgiver

En effektiv marketingstrategi er afgørende på flere områder. Ved at målrette markedsføringsindsatsen kan virksomheder skabe opmærksomhed blandt potentielle kunder, opbygge et positivt brandimage og engagere sig direkte med målgruppen. 

 • Du får strategisk forståelse for markedsføring. 
 • Du arbejder med strategisk analyse relateret til virksomheden.

Hvem kan læse Marketingstrategi og forretningsudvikling?

Faget Marketingstrategi og forretningsudvikling er for dig, der som medarbejder vil have fat i substansen i virksomhedens markedsføring for kunne nå de ønskede resultater. Faget er også velegnet for dig, der arbejder i eller har tæt kontakt med marketingafdelingen eller reklamebureauet og ønsker et mere strategisk grundlag at arbejde ud fra.

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Læs mere om akademiuddannelsen i Salg og markedsføring

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Salg og markedsføring. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et "Indledende kursus" før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
 • Jane Boysen Damgaard
  Jane Boysen Damgaard
  Uddannelseskoordinator. Diplomuddannelser og Akademiuddannelser
 • Lene Albæk Jensen
  Lene Albæk Jensen
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser & aftenhold

Undervisere

 • Niels L. Andersen
  Niels L. Andersen
  Underviser i afsætningsstrategi og markeds- og kulturanalyser.
Lykke Schultz
- På IBA fik jeg et stærkt netværk. Mine medstuderende var meget dygtige inden for deres områder.
Lykke Schultz
Projektleder, ISOfilm
Sådan får Brian tid til job, familie og uddannelse