Markeds- og kulturanalyser

Effektive analyseværktøjer giver virksomheden nye og spændende udviklingsmuligheder på et konkurrencepræget internationalt marked.

På uddannelsen Markeds- og kulturanalyser lærer du at indsamle information om markedsforhold, at planlægge og gennemføre relevante analyser, samt at kortlægge såvel markedspotentiale som handelsbarrierer for din virksomhed.

Derudover får du grundlæggende forståelse for kulturelle værdier og adfærd, samt for betydningen af interkulturel kommunikation i international samhandel.

Igennem praksisnære øvelser bliver du i stand til at benytte centrale teknikker og metoder til at håndtere internationale forhandlinger og det vigtige samspil på tværs af landegrænser.

Der er ingen hold i øjeblikket.

Giv mig besked, når jeg kan tilmelde mig næste hold

Fornavn

Efternavn

Email

Tlfnr.

Du lærer om

 • Kulturparametre og kulturforskelle
 • Forretningskulturer og subkulturer
 • International kulturanalyse
 • Interkulturel kommunikation og forhandling
 • Markedsanalysemetoder og dataindsamling

Værdi for virksomheden

 • Du styrker virksomhedens konkurrenceevne igennem din viden om bl.a. vækstmarkeder og kulturforskelle
 • Du arbejder med virksomhedens egne data i dine analyser under uddannelsen
 • Du kan udvikle og optimere virksomhedens potentiale på internationale markeder

Målgruppe

Uddannelsen er for dig, der arbejder i eller leder en udviklingsorienteret virksomhed og gerne vil opnå såvel bedre positionering, som bedre resultater på det internationale marked.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i International handel og markedsføring. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et Indledende kursus før eller sideløbende med at du deltager på et fagmodul.
Vi gør særligt opmærksom på at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen. Er det længe siden du sidst har lavet projektarbejde, så er det en rigtig god investering med et Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning. Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Læs om økonomi og tilskud til din efteruddannelse

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere, der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få lavet en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem, og hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering

Ansøgningsfrist

Daghold:
2 uger inden studiestart.

Aftenhold:
Tilmeldingsfristen fremgår af de enkelte hold

Hvis der er ledige pladser optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag.

Kun hold med ledige pladser vises på hjemmesiden.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Marianne Rasmussen
  Marianne Rasmussen
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser aftenhold
Sriram Panchadharam
- Efteruddannelse har styrket min profil. Nu har jeg mulighed for at bygge videre på min viden og rent fagligt bevæge mig derhen, hvor jeg vil være.
Sriram Panchadharam
X-Ray Sales Engineer/Product Specialist hos TOSHSCAN Danmark