Akademiuddannelse i Ledelse

Personalejura

Interne juridiske kompetencer er guld værd for en virksomhed. I faget personalejura lærer du om de forskellige lønmodtagergrupper, medarbejders og arbejdsgivers forpligtelser og de vigtigste personalejuridiske opgaver.

Med viden inden for personalejura kan du varetage de opgaver i virksomheden, som handler om ansættelser, overenskomster, jura og organisationsret, og du bliver i stand til at arbejde med arbejdsretlige problemstillinger på et højt niveau.

Du bliver præsenteret for alle faser af ansættelsesforholdet, både indgåelse, ændring og ophør samt om mislighold og konsekvenser deraf. Desuden bliver du i stand til at skelne mellem, samt løse interessekonflikter og retskonflikter.

Faget er et valgfag på Akademiuddannelsen i Ledelse og på Akademiuddannelsen i HR. Det tilbydes også som et selvstændigt fag. 

  • Daghold
  • Aftenhold
DKK 9.300
Omfang: 10 ECTS
Ansøgningsfrist: 26/02 2024
Tilmeld
DKK 4.900
Omfang: 10 ECTS
Ansøgningsfrist: 30/01 2024
Undervisning 12 tirsdage kl. 18:00 - 21:15. Du modtager velkomstinformation ca. 10 dage før 1. undervisningsaften. Her kan du se hvilken litteratur du skal købe inden holdstart - litteraturudgift udgør kr. 500-800. Faget afsluttes med mundtlig eksamen senest 30.6.2024 - eksamensdato aftales senest ved studiestart. Hvis du ønsker betaling via faktura, så udstedes og sendes denne sammen med din velkomstinformation - betalingsfrist 14 dage fra udstedelsesdato. En del af faget kan være e-learning. Vi tager forbehold for ændringer.
Tilmeld

Du får bl.a. viden og forståelse for

  • Retsgrundlaget for det enkelte ansættelsesforhold

  • Kollektive overenskomster og det fagretlige system

  • Ledelsesretten

  • Lønmodtagers og arbejdsgivers pligter

  • Kollektiv og individuel arbejdsret

  • Arbejdsrettens organisationer og institutioner

  • Ansættelseskontrakt, -samtale og afskedigelse.

Værdi for dig

  • Personaleret. Efter din uddannelse i Personalejura har du det nødvendige kendskab til personaleret til at kunne gå ind i personsager.

  • Du vil kunne vurdere grænserne for ledelsesretten hos arbejdsgiverne og forstå betydningen af erstatningsansvar, loyalitetsforpligtelser og konkurrencebegrænsende aftaler.

Værdi for din arbejdsgiver

  • Du styrker virksomhedens interne forhold og konkurrenceevne.

  • Du forebygger og løser arbejdsretlige problemstillinger mellem virksomheden og medarbejderne.

  • Du reducerer risikoen for interne juridiske sager og uoverensstemmelser.

Christian Diercks-Misch
- Helt konkret kan jeg se, at jeg bruger gennemsnitligt 60 færre timer på en 16 ugers vagtplan, end mine kolleger gør.
Christian Diercks-Misch
Butikschef hos Maxi Zoo i Haderslev
Læs hvordan Christians lederuddannelse har gjort ham langt mere effektiv

Uddannelsen er for dig, der ...

Uddannelsen er for dig, der arbejder eller skal til at arbejde med personaleforhold inden for HR, ledelse eller foreningsområdet, og som ønsker et solidt teoretisk grundlag, når du skal håndtere opgaver i forbindelse med ansættelser, medarbejderforhold og afskedigelser.

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Læs mere om akademiuddannelsen i Ledelse

Martin har uddannet sig til Akademileder. Hør om hans oplevelse her:

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Ledelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt uddannelsesforløb.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Studieordning

Studieordning pr. 1. januar 2023 

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning 2022 revideret juni 2022

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning pr. 24. marts 2022

AU i Ledelse (pdf)

 

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

  • Charlotte Bøgel Hald
    Charlotte Bøgel Hald
    Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
  • Gitte Valentin Sørensen
    Gitte Valentin Sørensen
    Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
  • Lene Albæk Jensen
    Lene Albæk Jensen
    Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser & aftenhold

Uddannelseschef

Undervisere

  • Henrik C. Petersen
    Henrik C. Petersen
    Underviser i personalejura.