Ledelse, der skaber social kapital
Lær, hvordan du skaber et produktivt fællesskab på arbejdspladsen.
Faget fokuserer på social kapital som en vigtig ressource, når ledelsen skal takle nye udfordringer med krav om innovation, samarbejde, selvledelse og omstillingsparathed.
En virksomhed har social kapital, når medarbejderne oplever en høj grad af tillid, retfærdighed og samarbejde, og det resulterer i lavt sygefravær og høj effektivitet.
Hvis du gerne vil skabe social kapital i din virksomhed, så kan dette fag give dig redskaber og metoder til at nå derhen.
Læs som del af Akademiuddannelsen i Ledelse eller som selvstændigt fag.

Uddannelsen udbydes i samarbejde med Lederne KompetenceCenter.
Hvad lærer jeg blandt andet om på uddannelsen?
- Sammenhængen mellem social kapital og virksomhedens performance
- Social kapital som en ressource og en produktiv kraft, der giver synergi i organisationen.
Værdi for dig
- Du får redskaberne og metoderne til at skabe social kapita - så medarbejderne oplever en høj grad af tillid, retfærdighed og samarbejde - og det resulterer i lavt sygefravær og høj effektivitet.
Værdi for din arbejdsgiver
-
Når medarbejderne oplever en høj grad af tillid, retfærdighed og samarbejde skal det gerne resultere i et lavt sygefravær og høj effektivitet.
Hvem henvender ledelsesfaget sig til?
Faget er for dig, der ønsker at kombinere ledelse af opgaver med ledelse, der skaber social kapital.
Tag en hel akademiuddannelse (AU)
Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.
Du kan også sammensætte din uddannelse på tværs af retningerne. Se mere om den fleksible akademiuddannelse her.
Læs mere om akademiuddannelsen i Ledelse.
Niveau
Faget er en del af Akademiuddannelsen i Ledelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt uddannelsesforløb.
Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.
Studieordning
Studieordning pr. 1. januar 2023
Studieordning 2022 revideret juni 2022
Studieordning pr. 24. marts 2022
Økonomi & Tilskud
Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.
Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?
Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.
Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.
Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.
Realkompetencevurdering
Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.
Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.
Afmeldingsbetingelser
Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.
Ved dokumenteret sygdom, afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.
Kontakt
-
Gitte Valentin SørensenUddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelserTlf.: +45 72 11 82 63
-
-