Kvalitetsudvikling og dokumentation
På fagmodulet Kvalitetsudvikling og dokumentation lærer du om dokumentation, evaluering og kvalitetsudvikling af social- og sundhedspraksis med henblik på at sikre kontinuitet, sikkerhed og kvalitet af både dit arbejde og af social- og sundhedsvæsenets ydelser.
Du vil opnå kompetencer og færdigheder til at vurdere konkrete og praksisnære problemstillinger, ligesom du lærer at udvikle innovative løsningsforslag i samarbejde med borgeren, de pårørende og dine samarbejdspartnere.
Du får bl.a. viden og forståelse for
- Metoder og modeller til dokumentation og evaluering
- Evalueringskultur, herunder etiske aspekter i forhold til dokumentation og evaluering
- Kvalitetssikring
- Læring og handlekompetencer i praksisfællesskaber
- Innovation i praksis
Værdi for dig
- Du får større viden inden for evaluering og kvalitetsudvikling
- Du opnår kompetencerne til udvikling af innovative løsningsforslag
- Nye redskaber til at samarbejde med borgeren, de pårørende og dine samarbejdspartnere
Værdi for din arbejdsgiver
- Du bliver i stand til at sikre god kontinuitet, sikkerhed og høj kvalitet i det arbejde din virksomhed udfører på social- og sundhedsområdet
- Du kan bidrage til udviklingen og kvaliteten af dialogen og samarbejdet med borgerne, de pårørende og øvrige samarbejdspartnere
Tag en hel akademiuddannelse (AU)
Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.
Niveau
Faget er en del af Akademiuddannelsen i Sundhedspraksis. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.
Du kan med stor fordel vælge et "Indledende kursus" før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.
Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.
Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.
Studieordning
Tidligere studieordning (januar 2018):
Optagelseskrav
Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.
Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.
Afmeldingsbetingelser
Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.
Ved dokumenteret sygdom, afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.