Konceptudvikling og forretningsmodeller

Konceptudvikling er vejen til realisering af virksomhedens kreative projekter. Her lærer du at forstå den kreative proces og styrke virksomhedens udviklingsprojekter.

Med Konceptudvikling får du indsigt i dynamikkerne i det kreative miljø. Du lærer at anvende praktiske metoder til konceptudvikling og organisere den kreative proces.­ Konceptudvikling er uddannelsen, hvor du lærer at forstå forskellige kreative processer og miljøer, så du aktivt kan arbejde med innovation i din virksomhed.

Du lærer, hvordan du med enkle værktøjer kan sætte projekter og koncepter i system, så du kan arbejde med praktisk konceptudvikling og effektiv ledelse.

Denne tilmelding er for dig der er i job. Se tilmelding for dig, der er ledig >>

 • Daghold
 • Aftenhold
DKK 9.300
Omfang: 10 ECTS
Undervisningsdage:
17/03 2021 kl. 09:00-15:15
18/03 2021 kl. 09:00-15:15
24/03 2021 kl. 09:00-15:15
25/03 2021 kl. 09:00-15:15
07/04 2021 kl. 09:00-15:15
08/04 2021 kl. 09:00-15:15
14/04 2021 kl. 09:00-15:15
21/04 2021 kl. 09:00-15:15
Ansøgningsfrist: 10/03 2021
Eksamen afholdes i uge 19
Tilmeld
DKK 4.900
Omfang: 10 ECTS
Ansøgningsfrist: 01/09 2022
Undervisning 10-12 torsdage kl. 18:00 - 21:15. Du modtager velkomstinformation ca. 10 dage før 1. undervisningsaften. Her kan du se hvilken litteratur du skal købe inden holdstart - litteraturudgift udgør kr. 500-800. Faget afsluttes med mundtlig eksamen senest 31.1.2023 - eksamensdato aftales senest ved studiestart. Hvis du ønsker betaling via faktura, så udstedes og sendes denne sammen med din velkomstinformation - betalingsfrist 14 dage fra udstedelsesdato. En del af faget kan være e-learning. Vi tager forbehold for ændringer.
Tilmeld

 

Byg oven på dit svendebrev med en praktisk uddannelse for faglærte.

En akademiuddannelse gør dig endnu bedre til det, du er god til.

Læs mere om 'Byg Oven På'

På Konceptudvikling kommer du til at arbejde med din egen praktiske erfaring ud fra viden og metoder, som du kan bruge i den daglige projektstyring i virksomheden. Under uddannelsen lærer du at arbejde med bl.a. visualisering og samarbejdsmønstre, så du selv kan planlægge og forestå den kreative proces i konceptudvikling

Du får bl.a. viden og forståelse for

 • Udvikling af koncepter
 • Kreative processer og miljøer
 • Ledelse af konceptudvikling
 • Rapid Prototyping
 • Kommunikation og styring
 • Organisatoriske udfordringer og tilpasninger
 • Samarbejdsmønstre
 • Forretningsmodeller

Værdi for dig

 • Du får kendskab til metoder, du kan anvende til udvikling af kreative processer
 • Du opnår erfaring i at arbejde med ledelse
 • Du får forståelse for kreative processer, så du kan arbejde aktivt med innovation i din virksomhed

Værdi for din arbejdsgiver 

 • Du udvikler virksomhedens innovationsevne
 • Du arbejder med konkrete koncepter for virksomheden
 • Din virksomhed får tilført praktisk viden og værktøjer til konceptudvikling og styring af de kreative processer

Målgruppe

Denne uddannelse er for alle med interesse i udviklingsprojekter og kreative processer. Måske er du ansat i en innovativ virksomhed, eller måske er du leder af udviklingsprojekter med fokus på innovativ konceptudvikling. Det kan også være, du er selvstændig konsulent og rådgiver for virksomheder i deres innovationsprojekter.

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Læs mere om akademiuddannelsen i Innovation, produkt og produktion

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Innovation, produkt og produktion. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et Indledende kursus før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

­

Studieordning

​AU i Innovation, produkt og produktion (PDF)

Tidligere studieordning (2017):

AU i Innovation, produkt og produktion (PDF)

Studerende, der har gennemført et eller flere moduler efter en tidligere studieordning, kan afslutte uddannelsen efter disse tidligere regler op til 6 år efter det seneste modul er afsluttet, eller afslutte uddannelsen efter den nye studieordning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs om økonomi og tilskud til din efteruddannelse

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
 • Marianne Rasmussen
  Marianne Rasmussen
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser aftenhold