Konceptudvikling og forretningsmodeller

Er du nysgerrig på, hvordan I kan skabe kreative koncepter og forretning ud af jeres innovationsarbejde og gode idéer?

Faget konceptudvikling og forretningsmodeller hjælper dig med realisering af virksomhedens kreative projekter. Her lærer du at forstå den kreative proces og styrke virksomhedens udviklingsprojekter, så I kan stå styrket på fremtidens marked.

Ved at anvende kreative processer og systematiske indsamlingsmetoder til konceptudvikling, såsom rapid prototyping og undersøgelse af brugerens tilgang til produktet, styrker du sandsynligheden for succes i markedet. Succesen skabes netop ved at blive skarp på hele kunderejsen for jeres produkter eller nye services.

Med viden om forskellige forretningsmodeller vil du kunne vurdere, hvilken konkret forretningsplan, der vil skabe værdi og potentielt mere omsætning ud af konceptet.

Faget tager afsæt i din egen praksis og du vil kunne arbejde med konkrete koncepter fra egen virksomhed.

Konceptudvikling og forretningsmodeller er et valgfag på Akademiuddannelse i Innovation, produkt og produktion. Det tilbydes også som et selvstændigt fag.

Vær med til at danne et hold!

Skriv dig op her, så giver vi dig besked, så snart vi er mange nok.

Fornavn

Efternavn

Email

Tlf:

LOGO: Byg oven på, fagmoduler for faglærte

 

Byg oven på dit svendebrev med en praktisk uddannelse for faglærte.

En akademiuddannelse gør dig endnu bedre til det, du er god til.

Læs mere om 'Byg Oven På'

På Konceptudvikling kommer du til at arbejde med din egen praktiske erfaring ud fra viden og metoder, som du kan bruge i den daglige projektstyring i virksomheden. Under uddannelsen lærer du at arbejde med bl.a. visualisering og samarbejdsmønstre, så du selv kan planlægge og forestå den kreative proces i konceptudvikling

Du lærer om:

  • Udvikling af koncepter og ledelse heraf
  • Kreative processer og miljøer
  • Forretningsmodeller
  • Rapid prototyping
  • Situationsanalyse
  • Organisatoriske udfordringer og tilpasninger.

Værdi for virksomheden

Faget giver metoder til at udvikle konkrete forretningskoncepter og styrke fremtidens kunderejse, der potentielt differentierer jer fra konkurrenterne. Med praktiske metoder til kreative processer, udvikling af koncepter og forretningsmodeller kan du øge virksomhedens innovationsevne.

Målgruppe

Faget henvender sig til dig, der søger praktiske metoder til kreative processer, koncept- og forretningsudvikling. Uanset om du arbejder med innovation til daglig eller om din virksomhed ønsker at sætte fokus og fart på innovationsarbejdet, så har du her mulighed for at blive bedre til at skabe værdi for din virksomhed – gennem mødet mellem kreativitet og forretning. Du kan være leder, arbejde med salg og forretningsudvikling eller er måske ny i en specialistfunktion.

Du kan med fordel have læst Innovation i Praksis inden dette fag, og søger nu værktøjerne til at bringe din og jeres innovation ud til kunderne.

Hold dig opdateret. Tilmeld nyhedsbrev

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Læs mere om akademiuddannelsen i Innovation, produkt og produktion

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Innovation, produkt og produktion. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et Indledende kursus før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

­

Studieordning

AU i Innovation, produkt og produktion (PDF)

Tidligere studieordning (2020):

​AU i Innovation, produkt og produktion (PDF)

Tidligere studieordning (2017):

AU i Innovation, produkt og produktion (PDF)

Studerende, der har gennemført et eller flere moduler efter en tidligere studieordning, kan afslutte uddannelsen efter disse tidligere regler op til 6 år efter det seneste modul er afsluttet, eller afslutte uddannelsen efter den nye studieordning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

  • Charlotte Bøgel Hald
    Charlotte Bøgel Hald
    Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
  • Gitte Valentin Sørensen
    Gitte Valentin Sørensen
    Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
Hold dig opdateret. Tilmeld nyhedsbrev