Iværksætteri i praksis

Hvilke forhold skal du være opmærksom på, når du er involveret i opstart af en virksomhed? Hvordan sikrer du, at alle juridiske, erhvervsmæssige og økonomiske forhold overholdes?­ Med en målrettet uddannelse får du viden og værktøjer, der hjælper dig godt i gang.

Hvis du er ved at starte en ny virksomhed eller blot er interesseret i iværksætteri, vil uddannelsen give dig mange relevante og brugbare værktøjer, som du kan arbejde videre med.

Du opnår grundlæggende kompetencer inden for innovation, udvikling og ledelse i praksis. Du får også styr på de erhvervsmæssige, økonomiske, juridiske og praktiske forhold, der skal håndteres, når man starter op, enten for sig selv eller sammen med andre.

Iværksætteri i praksis kan læses som et selvstændigt fag eller som en del af Akademiuddannelse i Innovation, produkt og produktion.

Vær med til at danne et hold!

Skriv dig op her, så giver vi dig besked, så snart vi er mange nok.

Fornavn

Efternavn

Email

Tlf:

Der er mange overvejelser forbundet med at starte virksomhed. Her får du mulighed for at arbejde praktisk med din forretningsplan og dit koncept, så du udvikler din idé og får det rette beslutningsgrundlag, inden du går i gang.

Du får bl.a. viden og forståelse for

 • Iværksætterrollen
 • Patenter, varemærker og mønsterbeskyttelse
 • Økonomi og skatteforhold
 • Salg og markedsføring
 • Forretningsmodeller
 • Udarbejdelse og vurdering af forretningsplan

Værdi for dig

 • Du får viden og hjælpemidler til at sikre du får den bedste start på dit iværksætter eventyr
 • Du bliver guidet igennem ting som de juridiske, erhvervsmæssige og økonomiske forhold i en opstartsfase
 • Du får erfaring med innovation, udvikling og ledelse i praksis

Værdi for din arbejdsgiver 

 • Du arbejder intensivt med virksomhedens idé og koncept
 • Du udvikler din virksomhedsstrategi
 • Din virksomhed får dit fulde fokus, og du arbejder med konkrete planer for realisering af dine idéer
 • Du styrker dit beslutningsgrundlag for etablering af virksomhed

Målgruppe

Denne uddannelse er for dig, der overvejer at blive iværksætter eller skal være involveret i opstart af en virksomhed. Uanset om du er på idéplanet, lige har registreret dit CVR-nummer eller sidder bøjet over første momsregnskab, så giver uddannelsen dig et godt overblik og en række værktøjer, der hjælper dig godt på vej.

 

Byg oven på dit svendebrev med en praktisk uddannelse for faglærte.

En akademiuddannelse gør dig endnu bedre til det, du er god til.

Læs mere om 'Byg Oven På'

Book et karrierermøde

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Læs mere om akademiuddannelsen i Innovation, produkt og produktion

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Innovation, produkt og produktion. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et Indledende kursus før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

­

Studieordning

AU i Innovation, produkt og produktion (PDF)

Tidligere studieordning (2020):

​AU i Innovation, produkt og produktion (PDF)

Tidligere studieordning (2017):

AU i Innovation, produkt og produktion (PDF)

Studerende, der har gennemført et eller flere moduler efter en tidligere studieordning, kan afslutte uddannelsen efter disse tidligere regler op til 6 år efter det seneste modul er afsluttet, eller afslutte uddannelsen efter den nye studieordning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
Tag et webinar