Interkulturel ledelse og samarbejdsprocesser

Med globaliseringens indtog er behovet for god ledelse og stærke samarbejdsevner, som går på tværs af grænser, kultur og nationaliteter, vigtige som aldrig før. Igennem forløbet får du sat lidt ekstra krydderi til dit ledelsesperspektiv ud fra devisen, at bedre kulturforståelse sikrer optimale resultater for virksomheden.

På uddannelsen arbejder du med ledelse i et interkulturelt perspektiv i relation til virksomhedens udfordringer på et lokalt, nationalt og internationalt marked.

Du bliver i stand til at håndtere strategiske, såvel som konkrete ledelsesmæssige problemstillinger, samt til at indgå i udviklingsorienterede og tværfaglige arbejdsprocesser på tværs af landegrænser.

Vær med til at danne et hold!

Skriv dig op her, så giver vi dig besked, så snart vi er mange nok.

Fornavn

Efternavn

Email

Tlf:

Du får bl.a. viden og forståelse for

 • Global og national identitet- og kulturforståelse.
 • Interkulturelle ledelses- og kommunikationsprocesser.
 • Kulturkontekstuel konflikthåndtering.
 • Magt og beslutningsprocesser i interkulturelle konstellationer.
 • Håndtering af interkulturelle teams.

Værdi for dig 

 • Du får sat lidt ekstra krydderi til dit ledelsesperspektiv.

 • Du arbejder med ledelse i et interkulturelt perspektiv i relation til virksomhedens udfordringer på et lokalt, nationalt og internationalt marked.

 • Du bliver i stand til at håndtere strategiske, såvel som konkrete ledelsesmæssige problemstillinger.

Værdi for din arbejdsgiver

 • Du styrker virksomhedens kommunikations- og konkurrenceevne, både nationalt og internationalt.
 • Du øger effektiviteten vha. dine strategiske og udviklingsorienterede teknikker.
 • Du faciliterer virksomhedens processer inden for beslutningstagning og konflikthåndtering.

Målgruppe

Uddannelsen er for alle med interesse for forskellige kulturer og samarbejde på tværs af nationaliteter. Du har måske et ønske om at komme til at arbejde med international handel. Det kan også være, at du allerede arbejder med udenlandske samarbejdspartnere, men mangler konkrete teknikker til at navigere mere sikkert og professionelt på en globaliseret arbejdsplads.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Ledelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt uddannelsesforløb.

Faget afsluttes med en erhverscase og efterfølgende mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Studieordning

Studieordning pr. august 2021

AU i Ledelse (PDF)

 

Tidligere studieordning pr. 6. juli 2020
AU i Ledelse (PDF)

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.