Akademiuddannelse i Ledelse
Interkulturel ledelse og samarbejdsprocesser
Med globaliseringens indtog er behovet for god ledelse og stærke samarbejdsevner, som går på tværs af grænser, kultur og nationaliteter, vigtige som aldrig før. Igennem forløbet får du sat lidt ekstra krydderi til dit ledelsesperspektiv ud fra devisen, at bedre kulturforståelse sikrer optimale resultater for virksomheden.
På uddannelsen arbejder du med ledelse i et interkulturelt perspektiv i relation til virksomhedens udfordringer på et lokalt, nationalt og internationalt marked.
Du bliver i stand til at håndtere strategiske, såvel som konkrete ledelsesmæssige problemstillinger, samt til at indgå i udviklingsorienterede og tværfaglige arbejdsprocesser på tværs af landegrænser.
Læs som del af Akademiuddannelsen i Ledelse eller som selvstændigt fag.
Denne viden får du bl.a. på Interkulturel ledelse og samarbejdsprocesser
Faget giver dig en grundlæggende vide om blandt andet global og national identitet- og kulturforståelse. Vi arbejder med interkulturelle ledelses- og kommunikationsprocesser, håndtering af interkulturelle teams og kulturkontekstuel konflikthåndtering. Der ud over får du viden om magt og beslutningsprocesser i interkulturelle konstellationer.
Værdi for dig
-
Du får sat lidt ekstra krydderi til dit ledelsesperspektiv.
-
Du arbejder med ledelse i et interkulturelt perspektiv i relation til virksomhedens udfordringer på et lokalt, nationalt og internationalt marked.
-
Du bliver i stand til at håndtere strategiske, såvel som konkrete ledelsesmæssige problemstillinger.
Værdi for din arbejdsgiver
- Du styrker virksomhedens kommunikations- og konkurrenceevne, både nationalt og internationalt.
- Du øger effektiviteten vha. dine strategiske og udviklingsorienterede teknikker.
- Du faciliterer virksomhedens processer inden for beslutningstagning og konflikthåndtering.
Målgruppe
Uddannelsen er for alle med interesse for forskellige kulturer og samarbejde på tværs af nationaliteter. Du har måske et ønske om at komme til at arbejde med international handel. Det kan også være, at du allerede arbejder med udenlandske samarbejdspartnere, men mangler konkrete teknikker til at navigere mere sikkert og professionelt på en globaliseret arbejdsplads.
Niveau
Faget er en del af Akademiuddannelsen i Ledelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt uddannelsesforløb.
Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.
Studieordning
Studieordning pr. 1. januar 2023
Studieordning 2022 revideret juni 2022
Studieordning pr. 24. marts 2022
Fagmodulplan
Optagelseskrav
Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.
Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.
Afmeldingsbetingelser
Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.
Ved dokumenteret sygdom, afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.