Innovationsledelse

Synes du, at værdiskabelse i organisationen i fremtidig perspektiv er vigtigt? Og har din arbejdsplads brug for, at du tilegner dig konkrete redskaber imod at kunne skabe mere værdi i organisationen i fremtiden? Vil du blive bedre til at tænke nye løsninger og realisere nye idéer? Så er faget Innovationsledelse måske noget for dig.

Øget fokus på værdiskabelse skal være med til at føre de danske virksomheder videre, så der skabes nye produkter, services og viden. Med faget Innovationsledelse, bliver du som leder og medarbejder i stand til at imødegå fremtidens accelererende udvikling og kundebehov.

Du bliver introduceret til metoder, du kan bruge for at kunne skabe en udviklende og værdiskabende organisation. Du kommer til at arbejde med konkrete værktøjer, som kan styrke din egen og andres måde at tænke værdiskabelse.

Gennem faget bliver du praktisk udfordret. For det er dine egne cases fra hverdagen du arbejder med.

Vær med til at danne et hold!

Skriv dig op her, så giver vi dig besked, så snart vi er mange nok.

Fornavn

Efternavn

Email

Tlf:

Søren er en glad mand. Og en yderst stolt underviser. Han har netop haft sit innovationshold til eksamen. Og censor gav lutter 12-taller. Læs historien

 

Byg oven på dit svendebrev med en praktisk uddannelse for faglærte.

En akademiuddannelse gør dig endnu bedre til det, du er god til.

Læs mere om 'Byg Oven På'

Innovationsledelse giver dig kompetencer, så du kan arbejde med kreative processer og innovation. På den måde skaber du værdi i dagligdagen, hvad enten det gælder produkt- og/eller procesudvikling. Du lærer at bruge din viden som ledelsesværktøj, så du bliver i stand til at lede og agere i den udviklende organisation, uanset om du er leder eller medarbejder.

Du lærer om:

 • Værdiskabelse som konkurrenceparameter
 • Samfundsudvikling og fremtidens kundebehov i centrum
 • Brugerdreven innovation - interessenterne i fokus
 • Ledelse af idéskabelse og vurdering af den værdiskabende idé
 • Den udviklende og innovative organisation
 • Værktøjer og metoder til trendanalyser
 • Motivationsværktøjer i en værdiskabende organisation
 • Designthinking
 • Formidlings- og præsentationsværktøjer til forskellige målgrupper

Michael fik meget ud af uddannelsen som innovationsleder. Nu kan han planlægge vejen, før han kører på den. Læs hele historien>>

Værdi for virksomheden

 • Medarbejderen bliver med styrket kompetencer i stand til at kunne identificere virksomhedens fremtidige potentialer.
 • Medarbejderen bliver i stand til at styrke virksomhedens innovative fundament, således at organisationen kan imødegå fremtidens kundebehov og efterspørgsel
 • Medarbejderens kompetenceløft styrker organisationens samlede innovative kapacitet imod at kunne forstå og absorbere fremtidens trends og udfordringer 
 • Medarbejderens styrkede kompetencer inden for idéudvikling herunder ledelsen af organisationens idéproces, styrker virksomhedens samlede konkurrencefordele i markedet
   

Målgruppe

Uddannelsen er for dig, der er leder eller er på vej til at blive det. Den er også for medarbejdere, der er med til at lede eller præge innovationen i virksomheden.

Du vil have viden om de processer, der skaber værdi i organisationen, og du ønsker samtidig at blive klar til at imødegå fremtidens kundebehov.

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Læs mere om akademiuddannelsen i Innovation, produkt og produktion

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Innovation, produkt og produktion. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et Indledende kursus før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

­

Studieordning

​AU i Innovation, produkt og produktion (PDF)

Tidligere studieordning (2017):

AU i Innovation, produkt og produktion (PDF)

Studerende, der har gennemført et eller flere moduler efter en tidligere studieordning, kan afslutte uddannelsen efter disse tidligere regler op til 6 år efter det seneste modul er afsluttet, eller afslutte uddannelsen efter den nye studieordning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs om økonomi og tilskud til din efteruddannelse

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
 • Marianne Rasmussen
  Marianne Rasmussen
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser aftenhold
 • Jane Boysen Damgaard
  Jane Boysen Damgaard
  Uddannelseskoordinator. Diplomuddannelser og Akademiuddannelser
Niels Jørgen Christensen
- Det er motiverende, når underviseren bruger sig selv og sine erfaringer fra erhvervslivet som case i undervisningen. Det gør det hele meget lettere at forstå!
Niels Jørgen Christensen
Studerende
Tidligere procesteknikker på Grundfos