Akademiuddannelse i Ledelse

Human Resource Management

Vil du gerne lære, hvordan du skaber de bedste forudsætninger for medarbejdere?

I faget Human Resource Management bliver du præsenteret for alle faser i styring af personaleressourcer, så du kan varetage alt fra rekruttering og kompetenceudvikling til fastholdelse eller afskedigelse af medarbejdere.

Medarbejdere er én af virksomhedens vigtigste ressourcer, og med uddannelsen i Human Resource Management bliver du rustet til at varetage HR-funktionen og være bindeled mellem ledelsen og den enkelte medarbejder.

Læs som del af Akademiuddannelsen i Ledelse eller som selvstændigt fag.

DKK 9.300
Omfang: 10 ECTS
Undervisningsdage:
29/04 2024 kl. 09:00-15:15
30/04 2024 kl. 09:00-15:15
06/05 2024 kl. 09:00-15:15
07/05 2024 kl. 09:00-15:15
13/05 2024 kl. 09:00-15:15
21/05 2024 kl. 09:00-15:15
22/05 2024 kl. 09:00-15:15
Eksamen: :
uge 24
Ansøgningsfrist: 15/04 2024
Tilmeld

Hvad indebærer Human Resource Management?

Human Resource Management (HRM) refererer til det ansvarsområde, der handler om at administrere og udvikle en virksomheds vigtigste ressource, nemlig dens medarbejdere. HRM omfatter en bred vifte af funktioner, politikker og praksis, der sigter mod at tiltrække, udvikle, motivere og bevare de rigtige medarbejdere i organisationen.

Nogle af de vigtigste aspekter af Human Resource Management inkluderer:

 • Rekruttering og ansættelse.
 • Onboarding og integration.
 • Medarbejderudvikling.
 • Performance management.
 • Løn- og goder.
 • Personaleadministration.
 • Arbejdsmiljø og trivsel.

Formålet med Human Resource Management er at sikre, at organisationen har de rette medarbejdere med de rette færdigheder og kompetencer på plads og at optimere deres præstation, engagement og jobtilfredshed. Effektiv HRM bidrager til virksomhedens succes ved at skabe en velorganiseret, motiveret og produktiv arbejdsstyrke.

Dét lærer du på Human resource management

Styrk din viden om hvordan du tiltrækker, fastholder og udvikler dine medarbejdere. I faget Human resource management arbejder du med rollen som bindeleddet mellem ledelsen og den enkelte medarbejder.

I faget arbejder vi blandt andet med:

 • Personalepolitik og -planlægning
 • Tiltrækning, udvikling, fastholdelse og afvikling af medarbejdere
 • Samtaleformer og MUS-samtaler
 • Strategisk ledelse
 • Udvikling af HRM-processer.

Human Resource Management giver dig stærke kompetencer

Enhver virksomhed ønsker at tiltrække, motivere og fastholde de mest kvalificerede medarbejdere og matche dem til de job, hvor de er bedst egnet. Menneskelige ressourcer, uddannelse og arbejdsmæssige relationer spiller en stor rolle, og som Human Resource medarbejder er det din opgave at sikre, at alle kommer til at bruge deres kvalifikationer bedst muligt.

 • Efter forløbet vil du være i stand til at oprette personalepolitikker.
 • Du får redskaberne til at kunne lægge en HR-strategi og succesfuldt afholde alle de vigtige medarbejdersamtaler vha. de rette teknikker.
 • Du lærer desuden at udarbejde job- og personprofiler, så virksomheden opnår det bedste match imellem medarbejdernes kvalifikationer og deres arbejdsopgaver.

Skab værdi for din arbejdsgiver

I faget Human Resource Management lærer du at skabe synergi i virksomheden ved at benytte dine medarbejderressourcer optimalt. 

 • Du øger effektiviteten ved at matche personaleressourcer med virksomhedens arbejdsopgaver.
 • Du styrker virksomhedens konkurrenceevne ved at motivere og fastholde de mest kvalificerede medarbejdere.
 • Du fremmer den interne kommunikation ved at være det direkte bindeled imellem medarbejderne og ledelsen.
Søren Løvlund Mandsberg
- Kodeordet er forankring! At det, den studerende lærer, bliver forankret i arbejdet og i virksomheden. Her er det så vigtigt med forarbejdet og forventningsafstemningen med lederen. Det opfordrer jeg til.
Søren Løvlund Mandsberg
Seniorkonsulent
Underviser i projektledelse

Hvem kan læse Human resource management?

Faget Human resource management er for alle, der har interesse inden for Human Ressource og ønsker mere viden på området. Du kan både være helt ny på området eller sidde i en stilling som HR-medarbejder, konsulent eller personalechef og gerne vil have mere teoretisk viden til at supplere din praktiske erfaring.

Christian Diercks-Misch
- Helt konkret kan jeg se, at jeg bruger gennemsnitligt 60 færre timer på en 16 ugers vagtplan, end mine kolleger gør.
Christian Diercks-Misch
Butikschef hos Maxi Zoo i Haderslev
Læs hvordan Christians lederuddannelse har gjort ham langt mere effektiv

Martin har uddannet sig til Akademileder. Hør om hans oplevelse her:

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Dagholdet indebærer undervisning i løbet af dagen. Aftenholdet er tilrettelagt for dem, der ønsker at kombinere studier med arbejde eller andre forpligtelser. .

Uanset om du vælger daghold eller aftenhold giver faget HRM dig den nødvendige viden og færdigheder til at arbejde inden for HRM-området. Uddannelsen er designet til at være praksisorienteret, hvilket betyder, at du vil få mulighed for at anvende dine lærte koncepter og teorier i dit daglige arbejde.

Uddannelsen åbner døre til forskellige jobmuligheder som HR-konsulent, HR-assistent, rekrutteringsmedarbejder, HR-koordinator og lignende roller inden for HRM-området.

Læs mere om akademiuddannelsen i Ledelse

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Ledelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt uddannelsesforløb.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Studieordning

Studieordning pr. 1. januar 2023 

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning 2022 revideret juni 2022

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning pr. 24. marts 2022

AU i Ledelse (pdf)

 

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
 • Lene Albæk Jensen
  Lene Albæk Jensen
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser & aftenhold

Uddannelseschef

Undervisere

 • Trine Schøler-Eriksen
  Trine Schøler-Eriksen
  Adjunkt
Tag et webinar