Akademiuddannelse i Bæredygtighed og grøn omstilling

ESG-rapportering

I faget ESG-rapportering får du undervisning i principper og metoder til ESG-rapportering samt en grundlæggende viden om lovgivning og standarder på området.

Du vil lære at identificere, evaluere og fastsætte mål og initiativer inden for ESG og udføre relevante analyser som grundlag for ESG-rapportering.

Du vil kunne håndtere forskellige situationer relateret til udviklingen af ESG-rapportering og deltage i tværfagligt samarbejde i forbindelse med udarbejdelse af ESG-rapporter.

Læs faget som del af Akademiuddannelse i Bæredygtighed og grøn omstilling eller som et selvstændigt fag.

DKK 5.900
Omfang: 5 ECTS
Undervisningsdage:
13/03 2024 kl. 09:00-15:15
14/03 2024 kl. 09:00-15:15
20/03 2024 kl. 09:00-15:15
21/03 2024 kl. 09:00-15:15
Eksamen: :
1. april
Ansøgningsfrist: 17/01 2024
Tilmeld

Hvad er ESG-rapportering?

ESG-rapportering står for Environmental, Social, and Governance-rapportering. Det er en proces, hvor virksomheder rapporterer om deres præstationer og praksisser inden for miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige områder. Formålet med ESG-rapportering er at give interessenter, herunder investorer, medarbejdere, kunder og samfundet generelt, indsigt i virksomhedens bæredygtighedsprofil og dens håndtering af ikke-finansielle risici og muligheder.

ESG-rapportering omfatter en bred vifte af emner og indikatorer, der relaterer sig til virksomhedens miljømæssige praksis (f.eks. klimaforandringer, ressourceforbrug, affaldshåndtering), sociale forhold (f.eks. arbejdsforhold, mangfoldighed, sundhed og sikkerhed) og governance (f.eks. bestyrelsesstruktur og etik).

ESG-rapportering kan også hjælpe virksomheder med at identificere områder, hvor der er plads til forbedringer og bæredygtig værdiskabelse.

Hvem henvender faget ESG-rapportering sig til?

Faget ESG-rapportering henvender sig til dig, der vil have viden om og kompetencer til at arbejde med ESG-rapportering i praksis.

Dét lærer du på faget ESG-rapportering

Når du studerer ESG-rapportering, vil du opnå følgende viden og færdigheder:

  • Forståelse af principper, begreber og modeller inden for ESG-rapportering.
  • Kendskab til lovgivning, krav og standarder for ESG-rapportering.
  • Viden om hvordan man beregner virksomhedens ESG-indikatorer.

Gennem dette fag vil du få en dybere forståelse af ESG-rapportering og de redskaber, der er nødvendige for at kunne vurdere og kommunikere virksomhedens bæredygtighedspræstationer. Du bliver i stand til at anvende denne viden til at identificere områder for forbedring og udvikle strategier til at fremme en mere bæredygtig og ansvarlig virksomhedspraksis.

Skab værdi for din arbejdsplads

Med viden og erfaring fra faget ESG-rapportering vi du skabe værdi for din arbejdsplads.

  • Du vil blandt andet kunne bidrage med din viden om principper og metoder inden for ESG-rapportering.
  • Virksomheden vil opnå indsigt i relevant lovgivning og standarder.
  • Virksomheden vil være i stand til at kortlægge og identificere initiativer vedrørende ESG-rapportering.
  • Du vil kunne bidrage til beregningen af virksomhedens ESG-indikatorer.

Læs ESG-rapportering som en del af Bæredygtighed og grøn omstilling

Du kan læse faget ESG-rapportering som en del af akademiuddannelsen i Bæredygtighed og grøn omstilling eller læse det som et selvstændigt fag.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Bæredygtighed og grøn omstilling. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt fag.

Studieordning

Studieording pr. 1. maj 2023

AU i Bæredygtighed og grøn omstilling (PDF)

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

  • Gitte Valentin Sørensen
    Gitte Valentin Sørensen
    Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
  • Charlotte Bøgel Hald
    Charlotte Bøgel Hald
    Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold

Uddannelseschef