Erhvervsret

Vær på forkant med virksomhedens juridiske problemstillinger.

Uddannelsen i Erhvervsret giver dig grundlæggende viden om de centrale erhvervsjuridiske områder, du skal kende til, når du beskæftiger dig med handel og markedsføring.

Du får overblik over de forskellige love, og du lærer blandt andet, hvordan du sikrer, at virksomheden overholder markedsføringsloven og ikke krænker immaterielle rettigheder.

Læs Erhvervsret som del af Akademiuddannelse i Salg & markedsføring eller som et selvstændigt fag.

DKK 9.300
Omfang: 10 ECTS
Undervisningsdage:
01/11 2023 kl. 09:00-15:15
02/11 2023 kl. 09:00-15:15
08/11 2023 kl. 09:00-15:15
09/11 2023 kl. 09:00-15:15
15/11 2023 kl. 09:00-15:15
16/11 2023 kl. 09:00-15:15
22/11 2023 kl. 09:00-15:15
23/11 2023 kl. 09:00-15:15
Ansøgningsfrist: 18/10 2023
Tilmeld

Derfor skal du læse erhvervsret og få styr på erhvervsjura

Når du er færdig med akademifaget Erhvervsret, så har du erhvervet en viden og forståelse for: 

  • Virksomhedsformer og hæftelse.
  • Kontraktindgåelse.
  • Kreditsikring: pant, kaution og ejendomsforbehold.
  • Markedsførings- og konkurrenceret.
  • Erstatning og forsikring.
  • Insolvens- og aftaleret.
  • Køberet: nationalt og internationalt. 

Generelt opnår du en grundlæggende viden om:

  • De centrale erhvervsjuridiske områder indenfor handel og markedsføring.
  • De forskellige love.

  • Du lærer blandt andet, hvordan du sikrer, at virksomheden overholder markedsføringsloven og ikke krænker immaterielle rettigheder.

Når du læser erhvervsret, så får det denne værdi for din arbejdsgiver

Som Erhvervsret-studerende opnår du kompetencer, som bygger på erhvervsjuridisk viden og forståelse. Du vil således kunne tage professionel del i identifikation og forebyggelse af juridiske problemstillinger i såvel et nationalt som globalt virksomhedsmiljø.

Du bliver i stand til at identificere og vurdere juridiske problemstillinger, og du bliver i stand til at minimerer risikoen for lovovertrædelser i virksomheden.

Hvem henvender Erhvervsret sig til?

Akademifaget er for alle, der arbejder med handel og markedsføring og har behov for grundlæggende viden og forståelse for erhvervsret.

Sådan er Erhvervsret opbygget

Faget Erhvervsret bygger på den studerendes praksiserfaringer, teori-inddragelser og praksisbearbejdning. I undervisningen har vi fokus på aktiv inddragelse af dine og dine medstuderendens erhvervserfaring og kompetence. Undervisningsformen på Akademiuddannelsen i Salg og markedsføring er generelt baseret på holdundervisning, underviser-oplæg, eksterne oplægsholdere, studerendes oplæg, case-arbejde og team-arbejde. 

Book et karrierermøde

Kombinér Erhvervsret med andre fag

På akademiuddannelsen i Salg og markedsføring vælger du selv, om du vil tage Erhvervsret som enkelt fag, eller om du vil gennemføre flere sammenhængende fag og dermed få en hel akademiuddannelse.

Læs mere om de øvrige fag på akademiuddannelsen i Salg og markedsføring
 

Akademiuddannelse som alternativ til HD 1. del

En akademiuddannelse tager du ligesom HD 1. del som efter- og videreuddannelse. Uddannelsen kan læses på deltid og sideløbende med dit arbejde. Her kan du vælge mellem daghold og aftenhold - eller en kombination. På IBA kan du læse en hel akademiuddannelse eller du kan vælge enkelte fag, som giver dig lige den viden, du har brug for.

En akademiuddannelse i Salg og markedsføring ligger på samme niveau som en kort, videregående uddannelse - og er et godt alternativ til HD 1. del.

Typisk varer en hel uddannelse 3 år og giver adgang til uddannelser på diplomniveau.

Sammensæt en uddannelsesplan specifikt for dig

Det kan være en fordel for dig at få lavet en samlet uddannelsesplan, så du kan få alle datoer i din kalender fra begyndelsen. 

I vores vejledning tager vi udgangspunkt i dine behov, ønsker, din baggrund og erfaringer, så du ender med en uddannelsesplan, der er tilpasset de ønsker, du har for din udvikling og din videre karriere. Det kan være ét eller flere enkelte fag - eller en hel uddannelse.

Kontakt vores dygtige uddannelseskoordinatorere, så hjælper de dig godt på vej.

Book et møde her.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Salg og markedsføring. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et "Indledende kursus" før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

  • Charlotte Bøgel Hald
    Charlotte Bøgel Hald
    Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
  • Jane Boysen Damgaard
    Jane Boysen Damgaard
    Uddannelseskoordinator. Diplomuddannelser og Akademiuddannelser
  • Gitte Valentin Sørensen
    Gitte Valentin Sørensen
    Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser

Uddannelseschef

  • Andreas Bach-Laursen
    Andreas Bach-Laursen
    Lektor og uddannelsesleder
Tag et webinar