Erhvervsøkonomi

Forstå samspillet mellem alle virksomhedens økonomiske processer.

Akademifaget Erhvervsøkonomi er et valgfrit modul på Akademiuddannelsen i Skatter og afgifter.

På enhver arbejdsplads er der behov for en bred erhvervsøkonomisk forståelse for at kunne operere på dynamiske og konkurrenceprægede markeder.

Gennem undervisningen i Erhvervsøkonomi tilegner du dig en teoretisk og praktisk helhedsforståelse for erhvervsøkonomi, der hjælper dig med at forstå og løse økonomiske problemstillinger samt ruster dig i forskellige beslutningsprocesser på arbejdspladsen.

I faget lærer du blandt andet om virksomhedens afsætnings- og omkostningsforhold, aktivitetsoptimering, totalbudgettering, investering og finansiering. Du tilegner dig derfor en række forskellige finansielle værktøjer og metoder, der kan bruges i praksis.

Modulet inddrager studie- og fagrelevant praksis, og du lærer derfor at bruge teorien fra modulet i din egen dagligdag på jobbet. 

Erhvervsøkonomi er et valgfag på Akademiuddannelse i Skatter og afgifter. Det tilbydes også som et selvstændigt fag.

DKK 9.300
Omfang: 10 ECTS
Undervisningsdage:
23/04 2024 kl. 09:00-15:15
24/04 2024 kl. 09:00-15:15
14/05 2024 kl. 09:00-15:15
15/05 2024 kl. 09:00-15:15
21/05 2024 kl. 09:00-15:15
22/05 2024 kl. 09:00-15:15
28/05 2024 kl. 09:00-15:15
29/05 2024 kl. 09:00-15:15
Eksamen: :
Afholdes 3. juni 2024
Ansøgningsfrist: 16/04 2024
Prisen er ekskl. litteratur
Tilmeld

Du får bl.a. viden og forståelse for

 • Afsætningsplaner under hensyntagen til kapacitet og markedsforhold
 • Resultat-, balance- og likviditetsbudget samt vurdering af disse
 • Investeringskalkuler inklusive følsomhedsbetragtninger
 • Udarbejdelse af forslag til valg af finansiering
 • Formidling af praksisnære problemstillinger og løsningsmuligheder inden for central erhvervsøkonomi

Værdi for dig

 • Du får bred forståelse for erhvervsøkonomi
 • Du opnår erfaring med at udarbejde forslag til valg af finansiering
 • Du får kompetencerne til at kunne operere på konkurrenceprægede markeder.

Værdi for din arbejdsgiver 

 • Mulighed for at operere på konkurrenceprægede markeder
 • Bred forståelse for virksomhedens afsætnings- og omkostningsforhold, aktivitetsoptimering, totalbudgettering, investering og finansiering

Målgruppe

Du har måske ansvar for økonomi i en mindre eller mellemstor virksomhed. Du er muligvis selvstændig bogholder. Eller du er ansat i en bank og vil have et bredere kendskab til økonomi. Faget er under alle omstændigheder for dig, der er interesseret i at få en dybere teoretisk forståelse for erhvervsøkonomi samt tilegne dig en lang række forskellige finansielle værktøjer og metoder, som du kan anvende i praksis på din arbejdsplads.

Book et karrierermøde

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Skatter og afgifter. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et "Indledende kursus" før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Lene Albæk Jensen
  Lene Albæk Jensen
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser & aftenhold