Drone til inspektion

Som dronepilot får du mange muligheder for at arbejde professionelt med droner til inspektion.

En drone kan nemlig bruges til en bred vifte af opgaver, som giver dig overblik. Du kan blandt andet foretage ejendomsinspektion. Med en drone er det hurtigt og nemt at inspicere både tag og facader. Det kan for eksempel være relevant til udbudsmateriale og 1 års og 5 års gennemgang efter afleveret projekt.

Droner har særlig vundet indpas i byggesektoren, hvor de kan bruges til at inspicere alt fra solcelleanlæg og vindmøller til skorstene og tag. De bruges også til at inspicere både, skibe, broer samt kraner.

Det forventes imidlertid, at droner i de kommende år vinder indpas i mange andre brancher, fordi de er formidable til at få overblik på steder, hvor det ellers er vanskeligt og dermed ofte bekosteligt at komme til.

Drone til inspektion er et valgfag på Akademiuddannelse i Energiteknologi. Det tilbydes også som et selvstændigt fag.

DKK 7.500
Omfang: 5 ECTS
Undervisningsdage:
17/04 2023 - 08:30-15:30 - T
18/04 2023 - 08:30-15:30 - T
19/04 2023 - 08:30-15:30 - T
28/04 2023 - 08:30-12:30 - T
04/05 2023 - 10:00-12:00 - O

T = Tilstede undervisning
O = Online undervisning
Eksamen: :
Den 11. eller 12.5.2023
Ansøgningsfrist: 03/04 2023
Den 28.4. er 2 timers vejledning samt 2 timers A2 teoriprøve.

Den 4.5. er 2 timers online vejledning via MS Teams.

Dette forløb udbydes i samarbejde med Solar Danmark og afholdes hos IBA.
Prisen er inkl. materialer samt E-bog i forbindelse med den studieforberedende pakke.
Du modtager info. om din optagelse ca. 7 dage før 1. undervisningsdag.
Vi tager forbehold for ændringer.
Tilmeld

Drone til inspektion

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)
Nu skal IBA holde teoriprøver for landets dronepiloter
Mange kommende dronepiloter skal nu møde fysisk frem til en teoriprøve, hvis de vil ud at flyve med deres drone. Den nye regel omfatter dronepiloter, der har brug for det såkaldte A2-dronecertifikat. Ofte drejer det sig om dronepiloter, der bruger deres drone i en arbejdsmæssig sammenhæng. Blandt andet giver certifikatet mulighed for at flyve tæt på mennesker i beboede områder.
Nu skal IBA holde teoriprøver for landets dronepiloter
Læs hele historien her

Derfor skal du læse Drone til inspektion-uddannelsen

På akademifaget Drone til inspektion lærer du at inspicere bygninger, skorstene, skibe, både, tage, facader og meget mere. Du lærer om termografering (se videoen nedenfor) samt at tage billeder og optage video.

På uddannelsen får du styr på rammer, regler, love og bekendtgørelser for droneflyvning samt etik, så du overholder privatlivets fred. Du får indblik i de tre forskellige dronekategorier og dronens komponenter og software samt app. Og du får dronekompetencecertifikat teori - A1/A3 og A2.

For at flyve drone efter reglerne så er det vigtigt at du har styr på sikkerhed og  kommunikation omkring droneflyvning. Derfor gennemgår vi alle reglerne på området, så du kan inspicere sikkert og lovligt med din drone.

Hvad lærer du om på Drone til inspektion-uddannelsen?

Som dronepilot lærer du hvordan du kan planlægge, udføre og dokumentere flyvning i henhold til reglerne. Du får også grundig viden om hvordan du kan vurdere elementer, der har betydning for flyvningen - for eksempel vejr, temperatur og geo-hegn. Gennem uddannelsen opnår du en grundig erfaring med forskellige typer af droner, der har forskellige typer udstyr og du får mulighed for at opnå dronekompetencecertifikat. Når du har bestået eksamen i faget, så har du bevis på, at du har opnået faglig og akademisk viden til inspektion med drone.

Hvilken værdi giver faget min arbejdsplads?

Med dette fag på eksamensbeviset kan du hjælpe virksomheden med at få øje på endnu flere muligheder for at bruge den nye og interessante drone-teknologi. Det sikrer virksomheden en konkurrencefordel.

Hvem henvender akademifaget sig til?

Faget Drone til inspektion er perfekt til dig, der gerne vil bruge teknologien på nye områder - og på den måde forny din branche.

Du er interesseret i at følge med og finde på nye måder at udføre dit arbejde på. Du arbejder muligvis i bygge- og anlægsbranchen, hvor droner allerede har vundet indpas. Eller du arbejder i en helt anden branche, hvor du kan se et potentiale i at bruge droner til at få overblik. Eller du er muligvis bare nysgerrig efter at vide mere om drone til inspektion.

Certifikat til at flyve med drone

For at få mest ud af faget skal vi selvfølgelig ud at flyve, og det gøres bedst, når alle deltagere har et dronekompetence-certifikat.

Hvis du ikke har et dronekompetence-certifikat, så frygt ikke. Det hjælper vi dig også igennem med. Derfor gennemgås alt, hvad du skal vide, således at du har mulighed for sideløbende at erhverve et dronekompetence-certifikat. Så kan du også komme med ud at flyve.

VI flyver i den åbne kategori, som er opdelt i tre underkategorier, A1, A2 og A3, der er dannet på grundlag af driftsbegrænsninger, krav til fjernpiloten og tekniske krav. Det nemmeste er at sammenligne dem i vægtområder:

Bæredygtighed skal skabe værdi for virksomhederne

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

Gitte Bielefeldt
- Droner er bestemt ikke kun for mænd, der har leget med modelfly. Man skal bare være villig til at prøve noget nyt.
Gitte Bielefeldt
Provstisekretær og dronepilot
Læs hele historien om Gitte Bielefeldt her
Hold dig opdateret. Tilmeld nyhedsbrev
Eli Winther Krogsholm
- Mange tænker på droner som noget, der er sjovt at lege med, men på uddannelsen kommer vi grundigt omkring, hvordan droner bruges erhvervsrettet og giver en gevinst i hverdagen.
Eli Winther Krogsholm
Droneinstruktør
Læs mere om Eli her.