– Bliv skarp til online marketing med uddannelsen i Digital markedsføring

Nå dine mål med en solid online markedsføringsplan.

Online markedsføring af virksomheden er vigtigere end nogensinde før. Og det kræver en solid online markedsføringsplan at nå målsætningerne.

Du får grundlæggende forståelse for online marketing, og du bliver i stand til at håndtere alt fra webanalyse og udvikling af strategier til planlægning og udførelse af konkrete aktiviteter.

Digital markedsføring er en del af Akademiuddanelsen i Salg og markedsføring, men kan også tages som enkeltstående fag.

På denne uddannelse bliver du guidet igennem den digitale marketingjungle, imens du lærer at planlægge, gennemføre og evaluere dine egne online marketingprojekter.

Denne tilmelding er for dig der er i job. Se tilmelding for dig, der er ledig >>

DKK 9.300
Omfang: 10 ECTS
Ansøgningsfrist: 15/04 2024
Tilmeld
Jakob Paulsen
- Før havde jeg fokus på at få produceret noget spændende indhold. Men det var på uddannelserne, jeg fik øjnene op for alle de discipliner, som betyder, at du langt bedre kan udnytte dit forretningspotentiale ude på de digitale medier.
Jakob Paulsen
Arbejder som Search, Analytics & Performance Manager ved GF Forsikring
Har læst Social Media Advisor og Web Marketing Manager på IBA Erhvervsakademi Kolding
Læs hele historien her >>

Dét lærer du, når du læser faget Digital markedsføring:

På faget Digital markedsføring får du grundlæggende forståelse for online markedsføring samt konkrete værktøjer til at håndtere alt fra webanalyse og udvikling af strategier til planlægning og udførelse af egne projekter.

Du lærer blandt andet om:

 • Digitale strategier og markedsføringsplaner.
 • Målsætninger og KPI (Key Performance Indicators).
 • Søgemaskineoptimering (SEO).
 • Annoncering på Google.
 • Webanalyse og måling af resultater.
 • Konverteringsoptimering, brugervenlighed og brugertest.
 • Content Marketing.
 • Facebook og Sociale medier.
 • E-mail markedsføring.
 • Relevant jura.

IBA's uddannelser er statsgodkendte og bliver udbudt under ministeriets kontrol. Læser du Digital markedsføring på IBA, får du altså et et fag, som giver ECTS point frem for blot et kursus i digital markedsføring. Læser du eks. 5 x 10 ECTS fag inden for din uddannelsesplan samt laver ét afgangsprojekt til 10 ECTS, så har du en hel akademiuddannelse. Læs mere om IBA's akkreditering her.

Mere end et kursus

IBA Erhvervsakademi Kolding er institutions-akkrediteret. Akkrediteringen har sin rod i de europæiske standarder, der skal give studerende og aftagere en garanti for gennemsigtighed, relevans samt fokus på viden og tilrettelæggelse.

ECTS står for European Credit Transfer System. Det er et internationalt pointsystem til meritoverførsel inden for de videregående uddannelser.

ECTS-point tildeles kun til de studerende, der gennemfører uddannelsen og består eksaminer eller tilsvarende bedømmelser. Man får derved ikke tildelt ECTS-point ved blot at følge undervisningen. Og det er bl.a. her, at IBA adskiller sig fra andre udbydere, der ikke tilbyder eksamen og dertilhørende ECTS point.

Berig din arbejdsplads med en uddannelse i Digital markedsføring

Erhvervslivet efterspørger i stigende grad medarbejdere med kompetencer inden for digital markedsføring.

På denne uddannelse vil du ikke kun lære det teoretiske bag digital markedsføring, men du vil også arbejde aktivt med virksomhedens egne online marketingprojekter, mens du er undervejs i uddannelsen.

Du vil blandt andet arbejde med:

 • Når du tager faget Digital markedsføring, arbejder du med virksomhedens online marketing projekter undervejs på uddannelsen.
 • I uddannelsesforløbet laver du et konkret digitalt produkt for din virksomhed.
 • Du får styr på og overblik over, hvordan du opstiller mål for virksomhedens online markedsføring og måler på resultaterne.

En uddanelse inden for Digital markedsføring en værdifuld investering, der vil styrke din arbejdsplads og dine karrieremuligheder i en stadigt mere digitaliseret verden, hvor sociale medier og online tilstedeværelse spiller en central rolle.

Hvem kan læse Digital markedsføring?

Faget Digital markedsføring er for alle, der interesserer sig for online markedsføring. Det kan være, at du er selvstændig og ønsker at markedsføre dig selv på en billig og effektiv måde. Eller du er måske ansat i marketingafdelingen og står for den digitale markedsføring. Det kan også være, at du rådgiver andre virksomheder i markedsføring og har brug for at blive up-to-date på online-delen.

Bemærk at vi også udbyder uddannelsen Web Marketing Manager, som er lidt mere omfattende og strækker sig over 4-5 måneder på daghold.

Professionelle undervisere med masser af erfaring

Undervejs i faget Digital markedsføring møder du en række undervisere, der til daglig arbejder professionelt inden for online marketing.

Det betyder, at du gennem hele forløbet får præsenteret den allernyeste viden krydret med konkrete cases.

Netop fordi mange af vores undervisere har fuldtidsjob ved siden af, kan det variere, hvem der underviser på hvilke hold.  

Men uanset hvad så møder du er skarpt hold af undervisere på Digital markedsføring.

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Digital markedsføring er en del af Akademiuddanelsen i Salg og markedsføring, men kan også tages som enkeltstående fag.

På en hel akademiuddannelse kan du forvente at bruge typisk 2-3 år på at fuldføre uddannelsen. Du har fleksible muligheder, da du kan vælge at tage uddannelsen på daghold, aftenhold eller i en kombination af begge, alt efter hvad der passer bedst til dine personlige og arbejdsmæssige forpligtelser. 

Læs mere om akademiuddannelsen i Salg og markedsføring

Tag et webinar

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Salg og markedsføring. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et "Indledende kursus" før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
 • Jane Boysen Damgaard
  Jane Boysen Damgaard
  Uddannelseskoordinator. Diplomuddannelser og Akademiuddannelser

Undervisere

 • Jeannette Refstrup
  Jeannette Refstrup
  PR- og kommunikationsrådgiver hos Strup & Strup. Underviser i kommunikation og e-mail marketing.
 • Jesper Outzen
  Jesper Outzen
  Underviser i digital markedsføring, kommunikation og kunstig intelligens
Lykke Schultz
- Underviserne er meget dygtige, og har gode kompetencer inden for branchen. Det er tydeligt, at de er praktikere og ikke teoretikere. For mig er det alfa og omega.
Lykke Schultz
Projektleder, ISOfilm
Sådan får Brian tid til job, familie og uddannelse