Akademiuddannelse i Ledelse

Det strategiske lederskab

Uanset hvilken rolle du har i din virksomhed, så er du involveret i virksomhedens strategiske arbejde i forhold til at nå virksomhedens mål, opfylde virksomhedens mission og agere efter dens værdier. Faget det strategiske lederskab handler om din rolle i virksomhedens strategiske arbejde uanset, hvor i organisationen du befinder dig.

Som mellemleder deltager du måske ikke direkte, når din virksomhed udformer en ny strategi, men du spiller en vigtig rolle, når strategien skal implementeres i det daglige arbejde og mål og visioner skal blive virkelighed.

I faget får du de værktøjer, du har brug for til at udfylde den rolle og gøre dig mere sikker som leder. En kompetent og fremsynet leder tager del i virksomhedens strategiske lederskab på en professionel måde og udvikler konstant sin egen personlige lederadfærd. 

Nye mål og strategier indebærer ofte forandringer. Gennem faget får du også viden om forandringsledelse og forandringsprocesser og bliver i stand til at lede forandringer i praksis.

Læs som del af Akademiuddannelsen i Ledelse eller som selvstændigt fag

Denne tilmelding er for dig der er i job. Se tilmelding for dig, der er ledig >>

 • Daghold
 • Aftenhold
DKK 9.300
Omfang: 10 ECTS
Ansøgningsfrist: 25/04 2024
Tilmeld
DKK 4.900
Omfang: 10 ECTS
Ansøgningsfrist: 27/08 2024
Undervisning 12-14 tirsdage kl. 18:00 - 21:15. Du modtager velkomstinformation ca. 10 dage før 1. undervisningsaften. Her kan du se hvilken litteratur du skal købe inden holdstart - litteraturudgift udgør kr. 500. Faget afsluttes med mundtlig eksamen senest 31.1.2025 - eksamensdato aftales senest ved studiestart. Hvis du ønsker betaling via faktura, så udstedes og sendes denne sammen med din velkomstinformation - betalingsfrist 14 dage fra udstedelsesdato. En del af faget kan være e-learning. Vi tager forbehold for ændringer.
Tilmeld

I faget lærer du om:

 • Strategiske teorier og modeller
 • Strategisk analyse og udvikling af strategi
 • Implementering og evaluering
 • Udvikling af lederskab, der omsætter strategien til praksis
 • Forandringsledelse og forandringsprocesser
 • Kompetenceudvikling.

Hvilken værdi kan viden fra faget give mig og min arbejdsgiver?

 • Du kan anvende centrale metoder og teorier i forhold til det strategiske arbejde på eget organisatorisk niveau.
 • Du kan deltage i at beskrive, analysere, vurdere og formidle organisationens strategiske situation og intention samt anbefale indsatsområder.
 • Du kan medvirke til at gennemføre strategiske tiltag i afgrænsede dele af organisationen med afsæt i eget lederskab.

Faget er for dig der arbejder med bl.a. ledelse

Faget henvender sig til alle, som gerne vil bidrage til og skabe værdi i virksomhedens strategiske arbejde. Uanset om du er med til at udforme strategien eller om din rolle mere er at implementere den og opnå målsætninger, så får du gennem faget en forståelse for det strategiske arbejde, som giver værdi på alle niveauer af organisationen.

Christian Veng
- De andre på holdet brænder jo 100 procent for det samme som én selv, men der kan sagtens være forskel på, hvordan en bestemt problemstilling bliver løst fra den ene virksomhed til den anden. Det har helt sikkert været med til at give mig mere perspektiv på min viden om ledelse.
Christian Veng
Souschef hos Dagrofa Foodservice i Aabenraa
- Når de andre går glade på arbejde, er jeg lykkedes som leder. Læs hele historien her.

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Læs mere om akademiuddannelsen i Ledelse

Christian Diercks-Misch
- Helt konkret kan jeg se, at jeg bruger gennemsnitligt 60 færre timer på en 16 ugers vagtplan, end mine kolleger gør.
Christian Diercks-Misch
Butikschef hos Maxi Zoo i Haderslev
Læs hvordan Christians lederuddannelse har gjort ham langt mere effektiv

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Ledelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt uddannelsesforløb.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Studieordning

Studieordning pr. 1. januar 2023 

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning 2022 revideret juni 2022

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning pr. 24. marts 2022

AU i Ledelse (pdf)

 

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
 • Lene Albæk Jensen
  Lene Albæk Jensen
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser & aftenhold

Uddannelseschef

Undervisere

 • Michael Hedegaard
  Michael Hedegaard
  Lektor
 • René Boisen
  René Boisen
  Adjunkt
 • Bettina Frederiksen
  Bettina Frederiksen
  Underviser i Det strategiske lederskab, Forandringsledelse og HR-fag
Test dig selv: Gæt uddannelsen. Spil med her.