Akademiuddannelse i Ledelse

Coaching i organisationer

Som leder er coaching den bedste vej til at sikre kompetenceudvikling hos dine medarbejdere.

På denne uddannelse lærer du om anerkendende kommunikation og kompetenceudvikling, og hvordan coaching kan skabe større arbejdsglæde og bedre sammenhold på din arbejdsplads.

I løbet af undervisningen får du kendskab til forskellen mellem personlig og organisatorisk coaching, samt til de grundlæggende læringsstile. Du lærer at kommunikere anerkendende og sikrer derved en mere behagelig omgangstone, samt effektiv arbejdsgang for både dine medarbejdere og dig selv. 

Læs som del af Akademiuddannelsen i Ledelse eller som selvstændigt fag

Dette hold er målrettet dig, der er i job. Se hold for ledige >>

 • Daghold
 • Aftenhold
DKK 9.300
Omfang: 10 ECTS
Undervisningsdage:
02/10 2023 kl. 09:00-15:15
03/10 2023 kl. 09:00-15:15
09/10 2023 kl. 09:00-15:15
10/10 2023 kl. 09:00-15:15
23/10 2023 kl. 09:00-15:15
24/10 2023 kl. 09:00-15:15
30/10 2023 kl. 09:00-15:15
31/10 2023 kl. 09:00-15:15
Ansøgningsfrist: 18/09 2023
Eksamen uge 39
Tilmeld
DKK 4.900
Omfang: 10 ECTS
Ansøgningsfrist: 29/08 2023
Undervisning 10-12 tirsdage kl. 18:00 - 21:15. Du modtager velkomstinformation ca. 10 dage før 1. undervisningsaften. Her kan du se hvilken litteratur du skal købe inden holdstart - litteraturudgift udgør kr. 500-800. Faget afsluttes med mundtlig eksamen senest 31.1.2024 - eksamensdato aftales senest ved studiestart. Hvis du ønsker betaling via faktura, så udstedes og sendes denne sammen med din velkomstinformation - betalingsfrist 14 dage fra udstedelsesdato. En del af faget kan være e-learning. Vi tager forbehold for ændringer.
Tilmeld

Du får bl.a. viden og forståelse for

 • Det vigtigste redskab i Coaching i organisationer er sproget. Sammenhængen mellem coaching og ledelse handler om at inkludere coaching i samtaler, kommunikere anerkendende og kende sprogets betydning. Du bliver også kastet ud i en spændende praktisk træning i virksomhedscoaching, så du kan afprøve din nye viden.
 • Med en efteruddannelse i Coaching i organisationer bliver du udstyret med anvendelige coachingteknikker, imens du lærer at vurdere din egen coachingstil og forholde dig neutral. Du er nu klar til selvstændigt at være coachende leder og igangsætte konstruktive problemløsende tankeprocesser hos dine medarbejdere.

Hvad lærer jeg om på uddannelsen?

 • Coaching og coachingteknikker.

 • Din egen rolle og udvikling som coach.

 • Kompetenceudvikling og motivation.

 • Kommunikations teori.

 • Anerkendende kommunikation.

Værdi for din arbejdsgiver

 • Du arbejder intenst med virksomhedens interne kommunikation og styrker kommunikationen på arbejdspladsen.

 • Du motiverer og igangsætter problemløsende tankeprocesser hos dine medarbejdere.

 • Du styrker virksomhedens kompetenceudvikling og læring.

Målgruppe

Faget er for alle, der ønsker at opnå en større forståelse for, hvordan coaching kan bruges som ledelsesværktøj i organisationen.. Hvad enten du er leder, HR-ansvarlig eller bare gerne vil lære at benyttecoaching i din hverdag, så opnår du mange relevante og effektive teknikker til brug i de fleste hverdagssituationer i dette fag.

Martin har uddannet sig til Akademileder. Hør om hans oplevelse her:

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Læs mere om akademiuddannelsen i Ledelse

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Ledelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt uddannelsesforløb.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Studieordning

Studieordning pr. 1. januar 2023 

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning 2022 revideret juni 2022

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning pr. 24. marts 2022

AU i Ledelse (pdf)

 

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Læs om økonomi og tilskud til din efteruddannelse

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få lavet en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem, og hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
 • Dorthe Krogh
  Dorthe Krogh
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser aftenhold

Uddannelseschef