Brugervenlighed og grafisk design

Brugervenlighed er vigtigt for al udvikling og design. Lær om formgivning og design af forskellige stilarter, så du kan skabe succesfulde brugeroplevelser.

På uddannelsen i Brugervenlighed og grafisk design lærer du æstetiske principper for design. Du lærer at anvende relevante designprincipper og strukturere information til den bedst mulige brugeroplevelse.

Uddannelsen giver dig viden om aktuelle æstetiske principper for grafisk design. Du lærer at analysere brugergrænseflader ud fra både form, perceptionspsykologi og designstilarter.

Dette hold er målrettet dig, der er i job. Se hold for ledige >>

UDDANNELSEN UDBYDES PT. IKKE. VI HENVISER TIL SMARTLEARNING.

Der er ingen hold i øjeblikket.

Giv mig besked, når jeg kan tilmelde mig næste hold

Fornavn

Efternavn

Email

Tlf:

Den succesfulde brugeroplevelse er et samspil mellem en serie relevante elementer. Under uddannelsen arbejder du med design af brugergrænseflader ud fra både æstetiske og funktionelle principper.

Du lærer om:

 • Aktuelt grafisk design
 • Informationsarkitektur
 • Brugeroplevelser og -tests
 • Designstilarter
 • Formgivning, farvelære og æstetik
 • Menneske-maskin principper (HCI)
 • Interaktive brugergrænseflader
Mette Reinholt
- Vi klapper i hænderne over, at kursisterne får en kombineret viden om både back-end og front-end, når de uddanner sig som webudviklere på IBA. Vi har hårdt brug for deres arbejdskraft! Manglen på kvalificeret arbejdskraft er det eneste, der begrænser vores vækst her i Hesehus.
Mette Reinholt
Direktør, leverance og udvikling
E-handelshuset Hesehus

Værdi for virksomheden

 • Du arbejder med grafisk design til virksomheden
 • Du forbedrer oplevelsen for brugerne af virksomhedens designs
 • Din virksomhed får nye, opdaterede kompetencer inden for grafisk design og informationsarkitektur
 • Du styrker din virksomheds online profil og konkurrenceevne

Målgruppe

Uddannelsen er for alle, der har interesse i at skabe succesfulde brugeroplevelser. Måske er du ansvarlig for informationsstrukturering i virksomheden, eller måske er du medarbejder i IT-afdelingen med fokus på brugervenlighed.

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Læs mere om akademiuddannelsen i Informationsteknologi

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Informationsteknologi. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et "Indledende kursus" før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU) eller en relevant erhvervsuddannelse (EUD) samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Desuden anbefaler vi, at ansøgere på AU i Informationsteknologi har faglige forudsætninger svarende til matematik niveau C samt engelsk niveau C.

Ansøgningsfrist

Daghold:
2 uger inden studiestart.

Aftenhold:
Tilmeldingsfristen fremgår af det enkelte hold.

Hvis der er ledige pladser, optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag.

Kun hold med ledige pladser vises på hjemmesiden.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold