Akademiuddannelse i International transport og logistik

Bæredygtig forretningsforståelse

Tag kontrollen over jeres arbejde med bæredygtighed.

På uddannelsen lærer du, hvordan virksomheden kan arbejde med bæredygtig udvikling og FN’s 17 verdensmål i jeres forretningsmodel og daglige drift.

Du lærer om de grundlæggende begreber og muligheder indenfor bæredygtighed, så du kan pege på hvor virksomheden kan sætte ind med konkrete handlinger.

Du lærer hvordan bæredygtighed for hele værdikæden og hvordan livscyklus for produkter og services bidrager til de tre bundlinjer.

Faget henvender sig til alle typer af brancher, og den studerende får mulighed for at arbejde med bæredygtighed i relation til egen virksomhed og branche.

Bæredygtig forretningsforståelse er et valgfag på Akademiuddannelse i International transport og logistik. Det tilbydes også som et selvstændigt fag.

DKK 3.000
Omfang: 5 ECTS
Ansøgningsfrist: 27/08 2024
Der er undervisning 5 tirsdage aftener kl. 18:00 - 21:15. Faget afsluttes med mundtlig eksamen. Eksamensdatoen aftales senest ved studiestart. Litteraturudgift ca. kr. 500. Du modtager information om litteraturkøb sammen med din optagelse ca. 10 dage før 1. undervisningsaften. Vi tager forbehold for ændringer.
Tilmeld

Hvad indebærer Bæredygtig forretningsforståelse?

Bæredygtig forretningsforståelse indebærer at have en indsigt i og forståelse for, hvordan bæredygtighedsprincipper kan integreres i forretningsstrategier og driftspraksis. Det handler om at anerkende, at bæredygtighed ikke kun handler om at minimere negative miljømæssige og sociale påvirkninger, men også om at skabe positive bidrag til samfundet og planeten.

En bæredygtig forretningsforståelse indebærer at identificere og vurdere, hvordan virksomhedens aktiviteter påvirker miljøet, samfundet og interessenterne. Det handler om at integrere bæredygtighed i beslutningsprocesser, produktudvikling, supply chain management, kommunikation og stakeholder-engagement.

Dét lærer du på faget Bæredygtig forretningsforståelse

Brænder du for at arbejde med bæredygtig forretningsforståelse? Igennem uddannelsen kommer vi blandt andet ind på:

 • Elementer i bæredygtighed og relation til samfundets og virksomheders udvikling.
 • FN’s 17 verdensmål.
 • Bæredygtige forretningsmodeller og -værdikæder.
 • Værktøjer til implementering af indsatser i relation til bæredygtighed.

Hvilken læring giver faget dig?

Studiet ruster dig til aktivt at deltage i virksomhedens arbejde med at fastsætte mål og udvikle mere bæredygtige processer, produkter og tjenester. Du bliver også i stand til at kunne rådgive og vejlede virksomheden omkring disse initiativer.

Skab værdi for din arbejdsplads

Ved at opnå en viden og forståelse for bæredygtighedsprincipper og -praksis kan du hjælpe din arbejdsplads med at opnå en konkurrencemæssig fordel. Bæredygtighed er blevet en vigtig faktor for mange kunder, interessenter og investorer, og virksomheder, der formår at integrere bæredygtighed i deres forretningsstrategi og drift, kan differentiere sig positivt i markedet.

 • Ved at arbejde mere bevidst med bæredygtighed, vil I styrke mulighed for at kortlægge og implementere de bæredygtige tiltag, der skaber den rigtige balance for mennesker, planet og profit.
 • Virksomheden får her specifikke innovationskompetencer indenfor bæredygtighed, som styrker jer i at udvikle de rigtige løsninger i egen virksomhed og i samarbejde med leverandører og kunder.

Hvem henvender faget Bæredygtig forretningsforståelse sig til?

Uddannelsen henvender sig til dig, der gerne vil have metoderne til at lede eller indgå i jeres bæredygtighedsarbejde.

Det er til dig, der ønsker at bygge bæredygtighedskompetencer ovenpå din eksisterende faglighed.

Du kan læse Bæredygtig forretningsforståelse som en del af akademiuddannelsen i Bæredygtighed og grøn omstilling eller som selvstændigt fag.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i International transport og logistik. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et "Indledende kursus" før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
 • Lene Albæk Jensen
  Lene Albæk Jensen
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser & aftenhold