Akademiuddannelse i International transport og logistik

Bæredygtig forretningsforståelse

Tag kontrollen over jeres arbejde med bæredygtighed.

På uddannelsen lærer du, hvordan virksomheden kan arbejde med bæredygtig udvikling og FN’s 17 verdensmål i jeres forretningsmodel og daglige drift.

Du lærer om de grundlæggende begreber og muligheder indenfor bæredygtighed, så du kan pege på hvor virksomheden kan sætte ind med konkrete handlinger.

Du lærer hvordan bæredygtighed for hele værdikæden og hvordan livscyklus for produkter og services bidrager til de tre bundlinjer.

Faget henvender sig til alle typer af brancher, og den studerende får mulighed for at arbejde med bæredygtighed i relation til egen virksomhed og branche.

  • Daghold
  • Aftenhold
DKK 5.900
Omfang: 5 ECTS
Ansøgningsfrist: 18/09 2023
Tilmeld
DKK 3.000
Omfang: 5 ECTS
Ansøgningsfrist: 29/08 2023
Der er undervisning 5 tirsdage aftener kl. 18:00 - 21:15. Faget afsluttes med mundtlig eksamen. Eksamensdatoen aftales senest ved studiestart. Litteraturudgift ca. kr. 500. Du modtager information om litteraturkøb sammen med din optagelse ca. 10 dage før 1. undervisningsaften. Vi tager forbehold for ændringer.
Tilmeld

Du får bl.a. viden og forståelse for

  • Elementer i bæredygtighed og relation til samfundets og virksomheders udvikling.
  • FN’s 17 verdensmål.
  • Bæredygtige forretningsmodeller og -værdikæder.
  • Værktøjer til implementering af indsatser i relation til bæredygtighed.

Værdi for dig

Du får mulighed at for at deltage i og rådgive virksomheden om, hvordan I sætter mål for og udvikler mere bæredygtige processer, produkter og services.

Værdi for din arbejdsgiver

  • Ved at arbejde mere bevidst med bæredygtighed, vil I styrke mulighed for at kortlægge og implementere de bæredygtige tiltag, der skaber den rigtige balance for mennesker, planet og profit.
  • Virksomheden får her specifikke innovationskompetencer indenfor bæredygtighed, som styrker jer i at udvikle de rigtige løsninger i egen virksomhed og i samarbejde med leverandører og kunder.

Målgruppe

Uddannelsen henvender sig til dig, der gerne vil have metoderne til at lede eller indgå i jeres bæredygtighedsarbejde.

Det er til dig, der ønsker at bygge bæredygtighedskompetencer ovenpå din eksisterende faglighed.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i International transport og logistik. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et "Indledende kursus" før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

  • Charlotte Bøgel Hald
    Charlotte Bøgel Hald
    Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
  • Gitte Valentin Sørensen
    Gitte Valentin Sørensen
    Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
  • Lene Albæk Jensen
    Lene Albæk Jensen
    Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser & aftenhold

Uddannelseschef