AU i Bæredygtighed og grøn omstilling

Bæredygtig forretningsforståelse

I faget Bæredygtig forretningsforståelse fokuserer vi på, hvordan din virksomhed kan integrere bæredygtig udvikling og ESG (Environmental, Social, and Governance) for at skabe værdi for virksomheden, dens kunder og andre interessenter.

Du bliver i stand til at udvælge indsatser for bæredygtig udvikling, som passer til virksomhedens forretningsmodel, den daglige drift og som understøtter virksomhedens udvikling.

Faget giver dig en bred forståelse af bæredygtighed og indsigt i, hvordan du kan arbejde med virksomhedens cirkulære økonomi og tredelte bundlinje.

Læs faget som del af Akademiuddannelse i Bæredygtighed og grøn omstilling eller som et selvstændigt fag.

Vær med til at danne et hold!

Skriv dig op her, så giver vi dig besked, så snart vi er mange nok.

Fornavn

Efternavn

Email

Tlf:

Faget Bæredygtig forretningsforståelse giver dig mulighed for at opnå indsigt i følgende områder:

  • Bæredygtighed i en bred kontekst.
  • Virksomhedens anvendelse af cirkulær økonomi og tredelte bundlinje.
  • De 17 verdensmål fra FN.
  • Arbejdet med bæredygtig udvikling i din daglige virksomhedspraksis.
  • Hvordan du vælger og implementerer bæredygtige initiativer, der er i overensstemmelse med virksomhedens forretningsmodel.

Hvordan gavner det min arbejdsplads, at jeg studerer Bæredygtig forretningsforståelse?

  • Virksomheden vil drage fordel af at have de nyeste og mest væsentlige metoder inden for bæredygtig forretningsudvikling og -forståelse.
  • Du vil kunne bidrage til at identificere og implementere mål og handlinger for virksomhedens bæredygtige udvikling.
  • Du vil kunne formidle virksomhedens valgte indsatser og mål til både interne og eksterne interessenter.
  • Du vil kunne facilitere og deltage i tværfagligt samarbejde vedrørende virksomhedens bæredygtige initiativer.

Hvem henvender faget Bæredygtig forretningsforståelse sig til?

Faget Bæredygtig forretningsforståelse henvender sig til alle, som gerne vil have et bredt perspektiv på bæredygtighed og ESG (Environmental, Social, and Governance) samt lærer, hvordan bæredygtighed kan implementeres i virksomhedens daglige drift på en måde så det skaber værdi for både virksomheden og dens kunder og samarbejdspartnere.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Bæredygtighed og grøn omstilling. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt fag.

Studieordning

Studieording pr. 1. maj 2023

AU i Bæredygtighed og grøn omstilling (PDF)

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.