Lone er klar til at sætte sit afgangsprojekt i søen

Barnevogne, hagesmække, flyverdragter og legetøj til de mindste. Hos Ønskebørn i Haderslev lever man nøje op til firmanavnet, for på gulve og hyldemeter finder kunderne alt, hvad de skulle få lyst til at købe til familiens små guldklumper.

Det er her – midt i et eldorado for nybagte forældre - man finder 45-årige Lone Friis Pedersen. Sammen med sin mand, Jørgen, er hun medejer af forretningen, der snildt fylder hendes arbejdsdag med opgaver – både før, under og efter åbningstid. 

Akademiuddannelse i Ledelse

Kompetent ledelse er vigtigere end nogensinde før – og det er uanset, om du er leder i en privat eller offentlig virksomhed. God ledelse skaber resultater og motiverede medarbejdere.

Sæt fokus på din personlige udvikling og skab din ledelsesstil.

Få et overblik over de forskellige hold her

Er du interesseret i at høre mere om akademiuddannelser i ledelse, så klik her

 

 

- At tage en lederuddannelse er både en faglig og personlig rejse. For udover at lære en masse teori, man kan omsætte til praksis, så bliver man også klogere på sig selv og sine stærke og svage sider, fortæller Lone Friis Pedersen.

I et baglokale er eksempelvis indrettet et lille fotostudie, hvor Lone tager fotos af ja tak-tilbud og andre udvalgte varer, som skal highlightes på sociale medier. Hendes plan er, at Ønskebørn i Haderslev i langt højere grad øger sin tilstedeværelse på nettet og satser på at få egen webshop ved siden af salget i den fysiske butik.

Det kræver imidlertid en masse forberedelse at søsætte sin egen webshop. Heldigvis har Lone allerede gjort hele forarbejde med markedsanalyser, kundeundersøgelser og erfaringsinterviews, så nu venter blot det endelige ”go”, og så kan it-folk ellers gå i gang med at bygge den virtuelle butik.

Al forarbejdet med webshoppen har Lone brugt som sit afgangsprojekt, da hun i marts 2022 fik gennemført den sidste bid af sin Akademiuddannelse i Ledelse hos IBA Erhvervsakademi Kolding.

Lone Friis Pedersen begyndte sin lederuddannelse i 2016, og i marts 2022 sluttede hun med at forsvare sit afgangsprojekt, der er en strategisk analyse af at åbne egen webshop hos Ønskebørn i Haderslev.

- Gennem hele uddannelsen har jeg arbejdet med vores egen forretning som udgangspunkt. Og det har altid været højaktuelle cases, jeg har dykket ned i. Det er været perfekt for mig at have så god tid til at undersøge muligheden for at opbygge en webshop, for det er en kæmpe opgave, man ikke har tid til ved siden af sin normale hverdag, siger Lone og føjer til:

- Jeg er typen, der går ”all in”. Hvis man kun vil gøre tingene halvt, er der slet ingen grund til at gå i gang. Så i perioder har jeg trukket mig fra det daglige arbejde for at koncentrere mig om at få lavet mit afgangsprojekt. Det betyder så også, at nu har vi det perfekte udgangspunkt for at kunne opbygge vores egen webshop, smiler hun.

Opgave fører til aftale

Det er ikke den eneste gang, at Lones studier konkret har smittet af på hverdagen hos Ønskebørn. Da hun tog faget Det strategiske lederskab, brugte hun igen forretningen som case, og efterfølgende stod Ønskebørn med en toårig rammeaftale med Haderslev Kommune om salg af udstyr til de kommunale institutioner.

- Det er megafedt. Og selv om aftalen ikke kun er min fortjeneste, er det noget, som jeg er både stolt og glad over, for det er 100 procent en udløber af den opgave, jeg har arbejdet med på uddannelsen. fortæller Lone.

- Verden ændrer sig hver eneste dag, så derfor er det vigtigt, at vi også er under konstant udvikling, siger Lone Friis Pedersen.

I andre tilfælde har hun brugt teorien fra undervisningen til at spejle den hverdag, hun kender fra Ønskebørn. Nogle gange har hun fået øje på ting, der kan forbedres, andre gange har teorien bekræftet hende i, hvad de allerede arbejder godt med i butikken.

- Jeg blev opmærksom på, at vores folk har været ansat længe, så vi har altså en stærk kultur. Det er noget, vi kan udvikle på, siger Lone.

Ansatte var med på rejsen

Blandt andet derfor har Lone lovet sine ansatte at holde en hyggeaften efter arbejdstid, hvor hun vil gennemgå nogle af hovedpunkterne, som hun har taget med sig fra sin lederuddannelse.

- Jeg har jo taget uddannelsen, så vi alle sammen har en arbejdsplads, der er i udvikling. Og de ansatte har været med på rejsen lige fra begyndelsen, for det er dem og butikken, jeg har brugt som case gennem alle fem fag, jeg har taget, siger Lone.

- Selvfølgelig kommer man ud af sin comfort zone, når man tager efteruddannelse, for alle følger jo med i og spørger til, hvordan det går. Men så længe man afsætter tiden til det – og man har sin arbejdsplads med sig – så skal det nok gå godt, siger Lone Friis Pedersen.

Hun er mor til tre og har fuldtidsarbejde som medejer, så Lone lægger ikke skjul på, at det også trækker tænder ud at tage en lederuddannelse på akademiniveau. Hendes bedste råd er, at man giver den gas og afsætter den tid, der er nødvendig undervejs. 

- Jeg har helt sikkert været udfordret på tid undervejs, men alligevel har jeg gennemført. Derfor har det også været en stor, personlig rejse, hvor jeg er vokset mange centimeter, siger hun.

Ønskebørn

Ønskebørn i Haderslev er en del af landsdækkende kæde, som blev etableret i 2001.

Forretningen sælger børnetøj, babyudstyr og alt, hvad man skal bruge som bruge som kommende eller nybagte forældre. Her er også tøj til børn helt op i tolv års-alderen.

Jørgen og Lone Friis Pedersen ejer og driver forretningen i Haderslev. Den ligger på Jomfrustien 25C. 

19-05-2022

Kontakt

Lone Friis Pedersen
Jeg synes, IBA skal have roser, fordi det har været så fedt at tage uddannelsen dér. Underviserne er så dygtige og kompetente, og bygningen er bare så dejlig at komme i. Når man tager sådan en uddannelse, så betyder det altså noget, at rammerne også bare spiller.
Lone Friis Pedersen